Прекъсва и няма мощност
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Прекъсва и няма мощност
Здравейте колеги . Карам М40Б18 мотор е36 318и ( 1993 г ) с ремъка . Преди година и нещо и ръгнах една ГИ - REG OMVL . По тая кола смених чисто нов радиатор , дистрибуторна капачка , кабели , свещи , всички филтри , датчик температура на охладителната течност , чистих бензинови дюзи и стъпково моторче на утразвук , донастройваха дебитометъра , в последствие сложих друг дебитометър , на диагностика ми показва само грешка на ламбасонда , но тва всички казаха че е нормално да го показва с ГИ чистим грешките и тръгвам . На гас прекъсва се едно бачка на 3 цилиндара На бензин не се усеща толкова зле но пак прекъсва леко и мисли като и подам газ . Набира добре само на високи обороти . Гледам прекъсвача стига до 6100 оборота не е чак толкова зле за да мисля че е от разпределителниоя вал . Вече се чудя кви да ги ям да еба . Всички майстори включително и в реномираните сервизи сменят по нещо и всеки вика "сега ще вари кат стрела" и пак в гъза става работата . А забравих да добавя че някой път трудно пали . Някои да има идеи , че мойте се изчерпаха . Да не говоря че на тая кола съм и вземал чисто нови гуми , джанти , цялото предно и задно окачване смених таблото ( оборотомера засичаше ) , тапицерия , съединител и скоростна кутия смених ебаси маата толкова пари отидоха ися не върви . Ако скоро не успея да я оправя ще я засиля по някои баир надоло ..... до където стигне и ще си взема някой 320 ска е46 или една а4 - ка 1.8Т quadro .
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Re: Прекъсва и няма мощност
Колега, направо ми е мъчно като чета какво си правил по колата. Имах същия проблем на фиата и се оказа датчика на вала, но това би трябвало да излиза като грешка, поне според мен. Виж дали има искра към всички цилиндри, да не се окаже нещо преди капачката (бобина, чукче или знам ли още какво...). Ако си от София мога да ти препоръчам един майстор в Дианабад, при когото си правя колата (m40b18) и нямам оплаквания. Занимава се предимно с BMW и може да ти помогне. Толкова много пари си вложил, недей да се отказваш. Успех!
Последна промяна BFM на 10 Сеп 2010, 20:07, променена общо 1 път
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Виж си бобините. Свещите какви са, както и кабелите (Да не са некви ментета
) Не се сещам какво друго може да дава проблеми - ти си сменил всичко

свещите са NGK - 12 лв броя кабелите и те бяха добри остана да сменя само разпределителен вал и датчика му и двигателя става нов баси че и на скоро му правих и пълно обслужване .
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
w1nner написа:свещите са NGK - 12 лв броя кабелите и те бяха добри остана да сменя само разпределителен вал и датчика му и двигателя става нов баси че и на скоро му правих и пълно обслужване .
Даде толкова много пари за 1.8 ?

- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 m43 318i e39 528i
- Мечтае да кара: m3 e36/e38 760
Колега моята е само на бензин и прекасва на ниските обороти.и аз като теб сам сменил почти всичко.При мен маи ще излезе че е ДМЕ-то(компа) но на мен ми ги изкарва като грешка.А ти щом трудно палиш много вероятно да е датчика на каоляновия вал.... Успех колега пиши да видим кво е станало 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320д
и аз имах главоболия с прекъсване предимно на газ,90% процента съм сигурен че проблема ти е в тока,защото и като теб се почупих да сменям,но си мислех че проблема ми е по бензина,защото всички викат,направия да върви на бензин,след това на газ,накратко смених дистрибуторна капачка с палец и нещата се оправиха,на теб ти остава само палеца,30 тина лева е нов от магазина,ако и тогава не стане,имаш само една бобина,втора ръка от някои колега от форума или проба с друга от работеща кола......не може да е друго
гадното е че го прави и на бензин . Възможно ли е да се е преебал разпределителният вал . и това да води след себе си верижна реакция . На всичкото отгоре и волана зе да тресе на десен завой пълен крах ОМГ.
- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
не бързай с тоя вал пък ти,по лесното и безболезненото пробвай ,като начало палеца
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
w1nner написа:гадното е че го прави и на бензин . Възможно ли е да се е преебал разпределителният вал . и това да води след себе си верижна реакция . На всичкото отгоре и волана зе да тресе на десен завой пълен крах ОМГ.
Ако и чука, освен че тресе, значи имаш и каре за смяна... Повечето мнения, вкючително и моето, е да започнеш от чукчето и бобината. Баси, от къде я купи тая кола?!?!
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
някаква италианка е .Нов внос един ми я донесе прецака ме и така .Чудя се да я правя ли или да я сменя л много пари наринах
Не тресе само при колометро 110 - 130 при десен завой купих два шарнира да се сменят дано се оправи проблема . Иначе основният проблем с колата вече ми е мука баси . Неможе да се кара трудно стога от точка А до точка Б в градски условия камо ли да тръгнеш някъде с нея .
. Много лоша работа общата стойност на ремонтите възлиза на 4000 лв човек от такива бройки коли може да нбамрази определена марка направо незнам .

- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
след толкова кинти....не се отказвай,пробвай да смениш и палеца,намери от някъде само за проба....
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3