Проблем с гюрука на BMW Е36 кабрио
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- ilian82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw e36 кабрио
- Мечтае да кара: м3 е30
- Детайли за колата: 328i
Проблем с гюрука на BMW Е36 кабрио
Имам проблем с гюрука , машинката се чува но само дотам . Някои имал ли е такива проблеми досега?
Помогнете, защото заваля!
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
- ilian82
- кандидат ентусиаст
-
Re: Проблем с гюрука на BMW Е36 кабрио
Да чувам самото моторче как бучи , но гурука не се вгида. Предполагам че е някое жило или някоя зачатка е прецака. Дайте съвет моля ви !
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Колега предполагам си дръпнал ръчките и си откачил моторчето/тата....
Ръчката се намира под задната седалка зад шофьорското място. ако е така в багажника е/са моторчето/тата.
Трябва да ги видиш дали не са излезли от гнездата си.
Ако са излезли трябва да рестартираш гюрука...
Първо виж дали са излезли ако е от това ще ти пиша как да го ресетнеш.
Поздрави
Ръчката се намира под задната седалка зад шофьорското място. ако е така в багажника е/са моторчето/тата.
Трябва да ги видиш дали не са излезли от гнездата си.
Ако са излезли трябва да рестартираш гюрука...
Първо виж дали са излезли ако е от това ще ти пиша как да го ресетнеш.
Поздрави

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- ilian82
- кандидат ентусиаст
-
Да бяха излезли сложих ги на мястото им и започна да се ждига но стига до едно място и спира нещо се мачи качили. Мисля че е вазможно да се затрднява като се има в предвит че аз сложих парво едното моторче и го пробвах два трипати и после видях че има второ моторче незнам нещо се мачи. Мерси за помоща на всички. Дайте идея какво да правя моля ви. Благодаря
- ilian82
- кандидат ентусиаст
-
Значи като затворя моторчетата и задържа копчето за тавана, трагва да брамчат моторчетата вдига се отзад капака но не трагва да се вдига тавана. Един приятел ми каза че имало някакви ключета на капака и на тавана и ми каза че наи вероятно не работи ключето на тавана и не съобщава че е затворен или нещо такова. Имали такава вероятнос моля помогнете колеги. Благодаря ви.
ilian82 написа:Значи като затворя моторчетата и задържа копчето за тавана, трагва да брамчат моторчетата вдига се отзад капака но не трагва да се вдига тавана. Един приятел ми каза че имало някакви ключета на капака и на тавана и ми каза че наи вероятно не работи ключето на тавана и не съобщава че е затворен или нещо такова. Имали такава вероятнос моля помогнете колеги. Благодаря ви.
Има такива ключета ама те не са за тавана а за капака на тавана и съответно капака на багажника. Т.е. когато е отворен капака на тавана, багажника ти се заключва и не можеш да го отвориш за да не се срещнат.
Има и други датчици, но ако някой от тях не ти работи или дава грешка няма изобщо да тръгне да се отваря.
Единственото което се сещам, е че не са синхронизирани моторите да се изчакват и съответно да работят точно един след друг. Което (не съм 100% сигурен) се програмира като се постави тавана положение за синхронизация (едно такова полу-отворено) и не му се каже "аджиба работи", там с нужната техника.
P.S.
Имам един майстор който се беше захванал със синхронизация на моторите на едно кабрио (Е36) и му се е*ба мамето от отвори/затвори цяла седмица. Направи го в крайна сметка, но каза че друг път едва ли ще се заеме пак.
- batpac
- Потребител
-
- Кара: bmw 320+323
ilian82 написа:Имам проблем с гюрука , машинката се чува но само дотам . Някои имал ли е такива проблеми досега?
колеги и аз имам подобен проблем обаче моята не е с ел таван ,а с ръчен.и не знам как да го прибера и мн ме нерви.Не смея мн мн да напъвам дръжката че да не се счупи,чува се че едната машинка щтраква ам другата май е запецнала нещо,ако някой може да помогне и на мен ...благодаря предварително
ти си това което караш
- batpac
- Потребител
-
колеги и моята не се отваря ,но не е с ел таван ....реших да натегна жилата щото от време на време ми запицваха и не отваряше от първото дърпане на ръчката ...."а тя стана една" ПОМАГАЙТЕ
ти си това което караш
- batpac
- Потребител
-
...колеги оправих го.Ще разкажа как отстраних проблема евентуално да съм в помощ на някой колега.Махнах задните седелки и мислех някъде от там да бръкна и да освободя машинките обаче "дръвце"няма наччин.И по пътя на логиката махнах страничната кора където е дръжката за отваряне на капака на мекия таван,извадих жилото и клещи го дръпнах и се откопча слва богу.До двете машинки които отключват гюрука има едни врътки от които се обтяга жилото,обтегнах ги малко,но не затворих капака а направих няколко сухи тренировки да се убедя че отварят и 2те машинки след това чак затворих капака и се отваря вече мн леко........ДАНО СЪМ ПОЛЕЗЕН НА НЯКОГО...
ти си това което караш
- dioniji
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мел
А вие с е30 или с е36 сте защото нищо не разбирам от обясненията,а със сигурност нещо поназнайвам за гюрука на е36?
- ilian82
- кандидат ентусиаст
-
С е 36 съм и все още имам същия проблем не мога да си синхронизирам моторчетата. А иначе колегата и аз не го разбрах за какви жила говори.
14 мнения
• Страница 1 от 1