Идея за ксенон на e36 - нека я обсъдим.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Идея за ксенон на e36 - нека я обсъдим.
Значи колеги в главата ми се мъдри една идея за малко по-мощни фарове на колицата
Идеята ми е да си взема един обикновен ксенон за халогените и два комплекта биксенон за фаровете.
Тва че искам да сложа ксенон на халогените ясно - гледам вече почва да става практика, но другата ми идея е да забия ксенон и на 4те фара и един вид на къси да светят и 4те на къси, а на дълги пак 4те - на дълги. И като пусна и халогените ...
Та възможно ли е да се направи и как мислите че може да стане монтажа ? Искам и да не загубя "светкавицата" (светлинният клаксон) !!
ПП. И много моля модераторите да ми разрешат пускането на теми/мнения , че не знам от колко време съм регистриран и колко поста имам .. и все чакам по 2-3 дена за да си видя темата на яве
мерси

Идеята ми е да си взема един обикновен ксенон за халогените и два комплекта биксенон за фаровете.
Тва че искам да сложа ксенон на халогените ясно - гледам вече почва да става практика, но другата ми идея е да забия ксенон и на 4те фара и един вид на къси да светят и 4те на къси, а на дълги пак 4те - на дълги. И като пусна и халогените ...

Та възможно ли е да се направи и как мислите че може да стане монтажа ? Искам и да не загубя "светкавицата" (светлинният клаксон) !!
ПП. И много моля модераторите да ми разрешат пускането на теми/мнения , че не знам от колко време съм регистриран и колко поста имам .. и все чакам по 2-3 дена за да си видя темата на яве

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Идея за ксенон на e36 - нека я обсъдим.
Одобрявам ти темата само за ти кажа, че няма да стане
Рефлектора на дългите е съвсем различен и няма как да свети на "къси", също така късите няма как да светят като "дълги". Може да се направи да светят с намалена мощност вероятно, но малко ме съмнява, по-скоро ще изгориш ксенона. Отделно, че дори и да го направиш някак си ще те спрат от движение.
PS, кога последно чака в "е36" да ти одобрят темата 2-3 дни?

PS, кога последно чака в "е36" да ти одобрят темата 2-3 дни?
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Тва за дните беше метафора
, ама тва с одобренията е все едно да имаш книжка, пък да се возиш на рейса
Иначе тогава как го правим ? Бодваме един нормален биксенон, на халогените нормален (там пък как става номера с цокъла ?!) и на дългите освен някакви по-бели крушки , така ли ?

Иначе тогава как го правим ? Бодваме един нормален биксенон, на халогените нормален (там пък как става номера с цокъла ?!) и на дългите освен някакви по-бели крушки , така ли ?

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Метафорите ги избягвай по-добре. Аз не вися тук по 8 часа на ден, че да ми казваш, че по 2-3 дни не одобрявам мнения! Одобряването на мнения си има ясна цел и именно в случая с твойта тема се доказва 
Ползвай търсачката малко да прочетеш за фарове, халогени, ксенони, видове крушки ползвани в е36, щото явно грам нямаш идея.

Ползвай търсачката малко да прочетеш за фарове, халогени, ксенони, видове крушки ползвани в е36, щото явно грам нямаш идея.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега, нищо лично , ама замисли ли се поне малко , че дори идеята ти да има реализация (а тя няма такава , както вече bum_bum ти обясни ....) , то ще изкьоравиш тия дето карат с/у тебе бе човек .....
Ти като пуснеш и дългите на ксенон и те работят едновременно с късите , то реално ще си си пуснал дълги , заради рефлектора на дългите .... , демек на практика при тебе няма да има режим "къси" светлини ..... Сещаш ли се , че освен много , монго псувни , ще отвлечеш и сериозни глоби ..... , ако някак си прескочиш , то като дойде момент за преглед , просто няма да можеш да минеш .... !
П.С. Как искаш да ти пускат модераторите темата , като самия факт , че искаш да обсъждаме подобна идея е меко казано смешен .... Всички светлини с ксенон ...
Ти като пуснеш и дългите на ксенон и те работят едновременно с късите , то реално ще си си пуснал дълги , заради рефлектора на дългите .... , демек на практика при тебе няма да има режим "къси" светлини ..... Сещаш ли се , че освен много , монго псувни , ще отвлечеш и сериозни глоби ..... , ако някак си прескочиш , то като дойде момент за преглед , просто няма да можеш да минеш .... !
П.С. Как искаш да ти пускат модераторите темата , като самия факт , че искаш да обсъждаме подобна идея е меко казано смешен .... Всички светлини с ксенон ...

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Има как да стане ! зимаш 2 комплекта h1 режеш малко рефлектора колкото да влезе още една крушка и готово имаш 2 крушки 2 късите връзваш си ги кабелите за кабелите на късите , а по-същия начин правиш и с дългите и си капитан на кораба 

I'm slowly drifting

Боли го фара дупето, че ще ни изкьорави всичките и ще ни тръцкат дзъркелите по стелките като се появи със интергалактическия интерсептор по селския път 
Извинявай братле, ма като видя такива светулки нощем и припадам. Мога да приема някой да кара с 1 ксенон на фаровете, все пак се продават свободно и не всеки знае, че отсреща става лунапарк.
Ама да сложиш на всичките фарове... мега олигофрения братле
/Можеш да направиш като мангалите със старите Ц-ки 124ки на Мерц. Пускат си и дългите да светят като карат на къси./

Извинявай братле, ма като видя такива светулки нощем и припадам. Мога да приема някой да кара с 1 ксенон на фаровете, все пак се продават свободно и не всеки знае, че отсреща става лунапарк.
Ама да сложиш на всичките фарове... мега олигофрения братле

/Можеш да направиш като мангалите със старите Ц-ки 124ки на Мерц. Пускат си и дългите да светят като карат на къси./
.... а по-принцип ксенон на дълги (НВ3) може ли да се сложи (...и има ли такива комплекти), щото нали му трябват 2-3 секунди докато "загрее"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Може ама къв е смисъла.. Имам някакво впечатление, че китайския ксенон така или иначе не свети по-добре от качествена халогенна крушка.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
отговор по темата : вариант има
взимаш 2 комплекта Н4 биксенон с лупи преправяш малко инсталацията и става
имаш светкавица и всичко останало
за халогените ръгаш Н3
съвет: ако го правиш регулирай ги много добре защото ако не ....
извън темата : моли се да не попаднеш на някой като мен в насрещното посред нощите
взимаш 2 комплекта Н4 биксенон с лупи преправяш малко инсталацията и става

за халогените ръгаш Н3
съвет: ако го правиш регулирай ги много добре защото ако не ....
извън темата : моли се да не попаднеш на някой като мен в насрещното посред нощите
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
bum_bum написа:Имам някакво впечатление, че китайския ксенон така или иначе не свети по-добре от качествена халогенна крушка.
Еееееееееее, недей така... я кажи кво значи "китайски хенон" и какво "качествена халогенна крушка"? Щото хенон технологията има едно-две неща, дето дори и в китайски вариант не можеш ги достигна с халоген...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Възможно е, аз също съм с ксенон и не мога да разбера като почне някой да обяснява, че не му трябвали дълги и светело незнам как си.. Свети прилично, но не е нещо чак кой знае кво. Преди тва бях с Филипс .. не помня кви, от скъпите и разликата ми се струва, че е най-вече в цвета.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
HID bulb:
35W
Brightness (CD)
200.000 CD
Luminance (lm)
1900 ~ 3200 lm
Temperature (K)
4200 ~ 12000 K
Life
2500 Hr sustained
Halogen Bulb (H1):
Power - consumption
55W
Brightness (CD)
67.500 CD
Luminance (lm)
<1000 lm
Temperature (K)
3200 K (yellow)
Life
200~300 Hr. sustained
P.S. CD - Канде́ла (означение cd) е единица за измерване интензитета (силата) на светлината. Тя е една от седемте основни единици за измерване от системата SI и е равна на интензитета на светлината в дадено направление от източник на монохроматично лъчение с честота 540·1012 херца, енергийната сила на светлината на който в това направление е (1/683) W/sr.
lm - Лумен (lm) – единица за измерване на светлинен поток. Един лумен е равен на светлинен поток, излъчван от точковиден източник в пространствен ъгъл един стерадиан (sr) при интензитет на светлината една кандела. Средната стойност на светлинен поток, получаван от лампа с нажежаема жичка от 100 W, е 1 200 лумена.
http://led.linear1.org/lumen.wiz
35W
Brightness (CD)
200.000 CD
Luminance (lm)
1900 ~ 3200 lm
Temperature (K)
4200 ~ 12000 K
Life
2500 Hr sustained
Halogen Bulb (H1):
Power - consumption
55W
Brightness (CD)
67.500 CD
Luminance (lm)
<1000 lm
Temperature (K)
3200 K (yellow)
Life
200~300 Hr. sustained
P.S. CD - Канде́ла (означение cd) е единица за измерване интензитета (силата) на светлината. Тя е една от седемте основни единици за измерване от системата SI и е равна на интензитета на светлината в дадено направление от източник на монохроматично лъчение с честота 540·1012 херца, енергийната сила на светлината на който в това направление е (1/683) W/sr.
lm - Лумен (lm) – единица за измерване на светлинен поток. Един лумен е равен на светлинен поток, излъчван от точковиден източник в пространствен ъгъл един стерадиан (sr) при интензитет на светлината една кандела. Средната стойност на светлинен поток, получаван от лампа с нажежаема жичка от 100 W, е 1 200 лумена.
http://led.linear1.org/lumen.wiz
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Старо е инфото
Има и 3000к ксенон от доста време, дори се замислям за такъв.

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
това беше по повод че не се забелязва разлика между халогенна и ксенон крушка 
Иначе на чисто нов качествен фар с качествена халогенна крушка >>>> стар фар с ксенон

Иначе на чисто нов качествен фар с качествена халогенна крушка >>>> стар фар с ксенон
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2