ASC - колко помага на сняг?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
ASC - колко помага на сняг?
Привет.
Нов съм във форума, но и в света на бмв. Интересуваме степента на проходимоста на машина с ASC. Става въпрос за 325tds 97'. Конкретно колко помага на сняг?
Нов съм във форума, но и в света на бмв. Интересуваме степента на проходимоста на машина с ASC. Става въпрос за 325tds 97'. Конкретно колко помага на сняг?
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Re: ASC - колко помага на сняг?
Ако си аутсайдер в областта на задното предаване, може и да помогне леко, иначе си е пълна боза. Говоря за АСЦ-то на Е36 специално.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
и зима и лете го изключвам.
зимата ,ако попаднеш на някои по-сериозен баир
и си със вкл. ASC няма изкачване.
зимата ,ако попаднеш на някои по-сериозен баир

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Помагало ми е чат пат на сухо, но почти винаги ми е на OFF !
На сняг няма ЕСП-та няма АСЦ-та - всичко се върти арабията 

- nowayout
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м42, 530d e60 '06
- Мечтае да кара: s85b50
- Детайли за колата: e60 530d M57D30T2
според мен даже е по-добре да се изключи при сняг 

Bayerische Motoren Werke ..
Този дзвер, който сега карам 524td 91' не знам какво има, но определено дефиренциала не е съвсем обикновен. Имам удоволствието да го карам вече 3 зими и се учудвам в уникалното му държане. Няма бутони и такива неща. Терена, който обхождам е планински. Та какво ме кара да мисля, че не е случаен. Когато започне буксуването и ако волана е прав колелото, което върти спира и явно предава дбивежието на другото, което не върти и когато съм вътре точно в момента на предаване на движението на колелата се усеща рязко дърпане напреде, всякаш зацепва на твърдо. Та идеята ми е, че ако този към който съм се насочил 325tds 97' с ASC е поне толкова проходим няма да се чудя въобще. Каръл съм и 316i e36 M-пакет с 4 ново зимни гуми, не може да мръдна зацепили на наклон. До колкото дъртия 524td изкача като упарен.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тая екстра, която спира колелото, което няма сцепление я имат почти всички. Тая, дето двете едновременно се въртят е по-рядка и хората дават пари за да я имат 

- vanka7a
- ентусиаст
-
scalloty написа:Този дзвер, който сега карам 524td 91' не знам какво има, но определено дефиренциала не е съвсем обикновен. Имам удоволствието да го карам вече 3 зими и се учудвам в уникалното му държане. Няма бутони и такива неща. Терена, който обхождам е планински. Та какво ме кара да мисля, че не е случаен. Когато започне буксуването и ако волана е прав колелото, което върти спира и явно предава дбивежието на другото, което не върти и когато съм вътре точно в момента на предаване на движението на колелата се усеща рязко дърпане напреде, всякаш зацепва на твърдо. Та идеята ми е, че ако този към който съм се насочил 325tds 97' с ASC е поне толкова проходим няма да се чудя въобще. Каръл съм и 316i e36 M-пакет с 4 ново зимни гуми, не може да мръдна зацепили на наклон. До колкото дъртия 524td изкача като упарен.
Аз давам 350лв., тая екстра да я НЯМАМ ! Задвижването на 2-те колела по ми харесва

bum_bum написа:Тая екстра, която спира колелото, което няма сцепление я имат почти всички. Тая, дето двете едновременно се въртят е по-рядка и хората дават пари за да я имат
То е ясно, че за всяка екстра се заплаща, просто товя, което описъх не съм го засичал в други коли, можеби не съм попадъл на правилните:). Не случайно се колебая между 325tds 97' и Pajero II 95'.
vanka7a написа:scalloty написа:Този дзвер, който сега карам 524td 91' не знам какво има, но определено дефиренциала не е съвсем обикновен. Имам удоволствието да го карам вече 3 зими и се учудвам в уникалното му държане. Няма бутони и такива неща. Терена, който обхождам е планински. Та какво ме кара да мисля, че не е случаен. Когато започне буксуването и ако волана е прав колелото, което върти спира и явно предава дбивежието на другото, което не върти и когато съм вътре точно в момента на предаване на движението на колелата се усеща рязко дърпане напреде, всякаш зацепва на твърдо. Та идеята ми е, че ако този към който съм се насочил 325tds 97' с ASC е поне толкова проходим няма да се чудя въобще. Каръл съм и 316i e36 M-пакет с 4 ново зимни гуми, не може да мръдна зацепили на наклон. До колкото дъртия 524td изкача като упарен.
Аз давам 350лв., тая екстра да я НЯМАМ ! Задвижването на 2-те колела по ми харесва![]()
Отределено и аз бих предпочел да ми се въртят и двете гуми, но пък и никак не ми харесва, когато само едната си върти и върти и колата не тъпва. Но когато прехвърля движението поле малко по-малко се опитва да движи.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Шпер+хубави гуми и не много ниска кола = почти джип(в кръга на шегата рабирасе, но е много проходимо), особенно на баири
АСЦ-то освен да ти убие кефа на някой завой, друга работа еле па за проходимост не върши
А дизел с шпер се кара просто прекрасно.

АСЦ-то освен да ти убие кефа на някой завой, друга работа еле па за проходимост не върши

А дизел с шпер се кара просто прекрасно.

- ossama
- Потребител
-
- Кара: се с жена си
- Мечтае да кара: m3
Е, хубаво де, значи според вас излиза ,че това "животно" ASC е напълно безполезно
Тогава възниква логичният въпрос защо аджеба тия "тъпи" немци (дето нищо не разбират) са я турили таз излишна джаджа
Аз ще ви кажа, пичове - за красота

Аз ще ви кажа, пичове - за красота

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Сложили са я някоя бабичка или тъп тинейджър като вземе да надава газ да не се овъргаля по завоите, а за човек, който има умения над средното ниво се явява малко или много безполезна. Говорим за системата от много ранно поколение, която се вгражда в е36. Днешните вече са съвсем различни.
- madrus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 60 - 218 ка
- Мечтае да кара: V 10 5.0
ASC -не го ползвам , нямам излишни 350 лв. и съм си заварил дифа голям е кеф но за зимата трябват и хубави гуми . 

- vanka7a
- ентусиаст
-
madrus написа:ASC -не го ползвам , нямам излишни 350 лв. и съм си заварил дифа голям е кеф но за зимата трябват и хубави гуми .
А износването на гумите ти какво ли е

38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3