въпросче за джантета
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Гост
-
въпросче за джантета
значи питам тоя ония секи казва че за дизела 17" са много .. тои нали не върви пък и с тех хептен няма да потегли .. та мисалта ми е наистина ли е така ? какви ще са последиците ако се сложат 17 на по слаба кола то и 316 е слаба само че сам виждал с 17" 

- Гост
-
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
Re: въпросче за джантета
bam-bam написа: ако се сложат 17 на по слаба кола то и 316 е слаба само че сам виждал с 17"
Слаба но не колкото дизела

- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
1-во ще я спънат определено
2-ро гуми дори и 235/45/17 стават и няма да опират но колата става по-тромава и харчи повече.
3-то аз бих сложил 17-ки на твое място защото че я спъват спъват я, но не много а изглежда 10 пъти по-красиво
4-то докато викаш че не те обичат колегите и се хилиш ехидно няма да те заобичат повече.
5-то ела до София и ще ти качиме мойте 17-ки
2-ро гуми дори и 235/45/17 стават и няма да опират но колата става по-тромава и харчи повече.
3-то аз бих сложил 17-ки на твое място защото че я спъват спъват я, но не много а изглежда 10 пъти по-красиво
4-то докато викаш че не те обичат колегите и се хилиш ехидно няма да те заобичат повече.
5-то ела до София и ще ти качиме мойте 17-ки

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Щото ти неможеш да усетиш... Прост пример с 2 еднакви ис-ки (моята и на Ценко) едната със 17 другата с 16 с еднаква широчина гуми 225 се държиме абсолютно един до друг нито той ме бие нито аз него. Втора гонка аз с 17 той с железни 15-ки ми зима над 1 кола.
П.П> Разхода може да ти е паднал ако си сменил въздушния филтър ама не и от по-големите джанти
П.П> Разхода може да ти е паднал ако си сменил въздушния филтър ама не и от по-големите джанти

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
1-во - Няма начин да сложиш нещо по-тежко в колата и тя да върви по-добре.
2-ро - Няма начин пак с това по-тежкото и по-широкото да ти падне разхода.
3-то - За да се запази външния диаметър на гумата същия като на оригиналната (185/65/15) трябва да сложиш 225/45/17, а не 235/45/17.
4-то - 17-ките по нашите улици ще ги изправяш всеки месец - освен ако не са някой скъпи и здрави маркови джанти.
5-то - По-широките гуми имат и някои недостатъци - например много по-лесно се получава аквапланинг. Съчетано със задното предаване става толкова бързо, че въобще не можеш да се усетиш какво става.
Единствения плюс е както каза и Иво, че колата изглежа доста по-добре и донякъде е по-стабилна на сухо в завоите.
2-ро - Няма начин пак с това по-тежкото и по-широкото да ти падне разхода.
3-то - За да се запази външния диаметър на гумата същия като на оригиналната (185/65/15) трябва да сложиш 225/45/17, а не 235/45/17.
4-то - 17-ките по нашите улици ще ги изправяш всеки месец - освен ако не са някой скъпи и здрави маркови джанти.
5-то - По-широките гуми имат и някои недостатъци - например много по-лесно се получава аквапланинг. Съчетано със задното предаване става толкова бързо, че въобще не можеш да се усетиш какво става.
Единствения плюс е както каза и Иво, че колата изглежа доста по-добре и донякъде е по-стабилна на сухо в завоите.
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Стига бе- ти говориш за 2 л. падане на разхода - мислиш ли наистина, че е от джантите. Ако си ги сложил пролетта тия джанти, то това ти съвпада със прехода зимно-лятно каране, при което е нормално да ти падне разхода с 2 л. за през лятото (при мен също зимата се качва разхода с поне 1,5-2 л.). Ама не се заблуждавай, че от едни джанти може така да се промени разхода. Разликата от джантите да е най-много 0.5 л. и то нагоре, като сложиш по-големите.
Лятото ги сложих джантите и разхода наистина ми намаля. Един път извънградско с 90-100 км/ч ми направи разход 6,0
, но за съжаление друг път не ми се е случвало.-харчи ми 7-7,5.Този който ми слага джантите в София ми каза , че е нормално разхода да падне понеже джантите са много леки- старите желязните ми бяха 2-пъти по тежки.

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3