Ръчната
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Ръчната
Hi all.От няколко дена ръчната ми спирачка неще да захапва
.Като я дръпна в движение колата спира-значи жилата са добре.Копчето което се натиска зада се освободи ръчната е потънало навътре и неще да излезе
.Днес ми се наложи да спра на един баир и взех да слагам камъни на гумите
-пукнах са от срам
Някой знае ли как мога да го оправя това чудо.А и друго-като я оставя за ден два без да я движа, като тъгна се чува някво пукане отзад.
Поздрави.

Поздрави.
- Shubret0069
- кандидат ентусиаст
-
Re: Ръчната
melody1 написа:А и друго-като я оставя за ден два без да я движа, като тъгна се чува някво пукане отзад.![]()
Накладките залепват за барабаните и при разлепването се чува това пукане. А за копчето на ръчната незнам

Shubret0069 написа:melody1 написа:А и друго-като я оставя за ден два без да я движа, като тъгна се чува някво пукане отзад.![]()
Накладките залепват за барабаните и при разлепването се чува това пукане. А за копчето на ръчната незнам
Това залепване нормално ли е. Или трябва да се ходи на доктор.От некадърни доктори ми втръсна вече и гледам ако мога сам да си я оправям.(уча се

- Shubret0069
- кандидат ентусиаст
-
melody1 написа:От некадърни доктори ми втръсна вече и гледам ако мога сам да си я оправям.(уча се)

Да нормално е ако седи 2-3... дни на ръчна но на равен терен по добре я оставяи на скорост без да дърпаш ръчната.
Shubret0069 написа:melody1 написа:От некадърни доктори ми втръсна вече и гледам ако мога сам да си я оправям.(уча се)
![]()
Да нормално е ако седи 2-3... дни на ръчна но на равен терен по добре я оставяи на скорост без да дърпаш ръчната.
Аз никога не я оставам на ръчна понеже неще да ми захапва вече и това пукане пак се чува.

Понеже спомена че ти е паднало копчето на вътре, та .. явно трябва да ти свети лампата. Аз съм имал подобен проблем. Сваляш подлакътника, а ако си без, махаш кората и виждаш как пружината на ботона е няма и то си седи в долно положение или просто се разминава от палчето на самата ръчна.
Иначе аз имам проблем, спирам под наклон, държа спирачка, дърпам ръчна и пускам спирачката. При пускане на спирачката, колата все едно се огъва. Т.е. хваща само едното колело. Та се чудих дали от копето се настройват жилата или от самия барабан или проблема ми е по-сериозен, като например, плаче за ново
Иначе аз имам проблем, спирам под наклон, държа спирачка, дърпам ръчна и пускам спирачката. При пускане на спирачката, колата все едно се огъва. Т.е. хваща само едното колело. Та се чудих дали от копето се настройват жилата или от самия барабан или проблема ми е по-сериозен, като например, плаче за ново

Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.
melody1 написа:Днес пробвах да я сваля тази кора.Отвих двата болта които се намират под пепелника и отзад я откачих, но отпред неще.Имам чувството, че е закрепена с болтове и за централната гонзола.Ако някой знае нека сподели как се сваля тази кора.
Поздрави
ot пред се сваля така:
махаш кожата на скоростния лост нагоре ,и донапрена поместваш нагоре,копчето за авариините мигачи буташ пак нагоре(няма нужда да го разкачаш от жиците), и там отдолу има един винт. той освобождава назад

- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
melody1 написа:Копчето което се натиска зада се освободи ръчната е потънало навътре и неще да излезе![]()
Значи копчето се вади така: Изваждаш кожата на ръчната спирачка и я обръщаш обратно.Захваната е към лоста с една "свинска опашка"(моята поне) , режеш св. опашка и махаш кожата от лоста. След това завърташ наляво- надясно пластмасата на самия лост на лъчната спирачка и същевременно я теглиш напред.И тя излиза. Хващаш копчето и го издърпваш и него и по обратния ред сглобяваш. За напред не натискай копчето с такава сила,че да остане вътре.Макар че на мен ми се случи 2 пъти

Дано съм ти помогнал.

- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Като гледам по картинката можело е да семине и без рязане на свинската опашка.само обръщяи кожата и дърпаш смело. Успех!
15 мнения
• Страница 1 от 1