Проблем с ускорение, разход и още нещо
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с ускорение, разход и още нещо
Толкова много е изписано по подобни въпроси и съм чел чел и пак нещо не ми става ясно и не мога да си обясня от къде идват тия проблеми.
Значи един от по - големите проблеми, че на студен двигател при подаване на газ сее 1 забива и не се случва нищо. Като позагрее се оправя но пак се усеща, че не върви както трябва, някак си прекъсва и просто не върви като хората. Колата е на газ и се кара редовно на газ, но се покарва и на бензин и този проблем при газта няма и следа от него.... Това се надявам, че може да изключва някой евентуален проблем, но знам ли. И да добавя, нещо което не го хваща диагностика е проблема, защото това си го има от край време общо взето пък диагностика е правена преди 2-3 месеца и няма нищо на нея. Смене ни са апсолютно всички филтри, масло и свещи.
Друг проблем, то не знам проблем ли да го нарека по един и същи маршрут извън градско ми е давала разход на газ 7, а вчера излезе разход 11, щом веднъж е бил 7 защо и другия път да не е ?. И по странното е, че разхода се вдигна след като смених свещите с NGK Iridium, а би трябвало да се понижи разхода, преди тях градско беше 10(от една и съща газ станция - вече не знам дали примерно единия път не е имало повече газ или просто да са я развалили примерно) ....
Евентуалните проблеми по първи въпрос според мене са дибитомер, ламбда, лули, бензинов филтър(нов), бензинова помпа може би , някой датчик ...
При палене не винаги обаче трябва да повърти малко за да може да запали и след като запали ако не подам газ се случва и да изгасне(стъпков мотор) има го и вариант просто врътвам клуча и всичко е ок.
Клапана за изгорелите газове е изолиран - смисъл от картера е пуснат свободно маркуча, а самия клапан е запушен отвора към колекторите(водния маркуч не е пипан).
И при изгасяне на колата не знам дали е нормално се чува леко изпускане на въздух, не мога да определя от къде точно.
М43Б16 - 98 компакт - обикновенна газова
Значи един от по - големите проблеми, че на студен двигател при подаване на газ сее 1 забива и не се случва нищо. Като позагрее се оправя но пак се усеща, че не върви както трябва, някак си прекъсва и просто не върви като хората. Колата е на газ и се кара редовно на газ, но се покарва и на бензин и този проблем при газта няма и следа от него.... Това се надявам, че може да изключва някой евентуален проблем, но знам ли. И да добавя, нещо което не го хваща диагностика е проблема, защото това си го има от край време общо взето пък диагностика е правена преди 2-3 месеца и няма нищо на нея. Смене ни са апсолютно всички филтри, масло и свещи.
Друг проблем, то не знам проблем ли да го нарека по един и същи маршрут извън градско ми е давала разход на газ 7, а вчера излезе разход 11, щом веднъж е бил 7 защо и другия път да не е ?. И по странното е, че разхода се вдигна след като смених свещите с NGK Iridium, а би трябвало да се понижи разхода, преди тях градско беше 10(от една и съща газ станция - вече не знам дали примерно единия път не е имало повече газ или просто да са я развалили примерно) ....
Евентуалните проблеми по първи въпрос според мене са дибитомер, ламбда, лули, бензинов филтър(нов), бензинова помпа може би , някой датчик ...
При палене не винаги обаче трябва да повърти малко за да може да запали и след като запали ако не подам газ се случва и да изгасне(стъпков мотор) има го и вариант просто врътвам клуча и всичко е ок.
Клапана за изгорелите газове е изолиран - смисъл от картера е пуснат свободно маркуча, а самия клапан е запушен отвора към колекторите(водния маркуч не е пипан).
И при изгасяне на колата не знам дали е нормално се чува леко изпускане на въздух, не мога да определя от къде точно.
М43Б16 - 98 компакт - обикновенна газова
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Re: Проблем с ускорение, разход и още нещо
Запушени(пикаещи дюзи),след като на газ се държи по-добре а на безин куца...
Относно покачения разхода на газ.....ми тя газта е толкова капризна,че от зареждане до друго зареждане се налага реглаж.Провери и филтърчето на самия ел.магнитен клапан,командващ захранването на изпарителя.Понякога прави такива мизерии,че не е истина.
Относно покачения разхода на газ.....ми тя газта е толкова капризна,че от зареждане до друго зареждане се налага реглаж.Провери и филтърчето на самия ел.магнитен клапан,командващ захранването на изпарителя.Понякога прави такива мизерии,че не е истина.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Колега, това прекъсване може да се дължи на свещи, кабели, бобини. Голям разход и невървеж може да се дължи на ламбда сонда. Както каза колегата на по-горния пост - може дюзи да е.. А това, че 1 път ти дава 7л/100 др. път 11л/100 сиг. се дължи на измамите които правят с газта. Аз лично съм виждал как 20л. бутилка я пълнят с 26л. газ
Няма да е лошо да отидеш на диагностика 

- pawe75
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 318i м43б18
- Мечтае да кара: e90
- Детайли за колата: м43б18 1996г. седан.
7литра на дълго с обикновена газова уредба силно ме съмнява , явно засичането не е правилно. 

BMW
- vanka7a
- ентусиаст
-
pawe75 написа:7литра на дълго с обикновена газова уредба силно ме съмнява , явно засичането не е правилно.
Aз не прочетох да има обикновена газова, но както и да е...
Колега, случва ли се от време на време колата ти на празен ход да гасне ? Трудно да палиш ? Ако има такива симптоми, може да е датчик колянов вал или разпределителен... Просто толкова много неща има, за които човек да се хване, че просто не знам от къде да започна

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
За разхода на газ изключи ламбдата... маршрута може да е същия,но карането?
За работата на бензин - и дюзите и стъпковия са за почистване. За съскането... дали си изолирал добре клапана? Сложи гарнитура под него за всеки случай...

За работата на бензин - и дюзите и стъпковия са за почистване. За съскането... дали си изолирал добре клапана? Сложи гарнитура под него за всеки случай...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- issey
- Потребител
-
- Кара: Е46 328i
- Мечтае да кара: E60 M5V10
Аз карам M52 с газов инжекцион, та от опит мога да кажа, че това с забиването като запалиш по всяка вероятност са дюзи - хубаво е да се изгаря по малко 100 октанов безнин от време на време. Колкото до това съскане като огасиш, моля някой ако може да даде повече инфо и при мен го има.
- pawe75
- кандидат ентусиаст
-
vanka7a написа:pawe75 написа:7литра на дълго с обикновена газова уредба силно ме съмнява , явно засичането не е правилно.
Aз не прочетох да има обикновена газова, но както и да е...
Колега, случва ли се от време на време колата ти на празен ход да гасне ? Трудно да палиш ? Ако има такива симптоми, може да е датчик колянов вал или разпределителен... Просто толкова много неща има, за които човек да се хване, че просто не знам от къде да започнаНа твое място бих отишал на диагностика в Дару кар, ако там нищо не излезне, ще трябва да се проверяват нещата 1 по 1
Най отдолу е написал колегата, четете малко и тогава коментирайте.
BMW
Относно разхода на газ предполагам сте прави относно измамите + че трябва да се направи хубав реглаж на газовата, просто не си обяснявам как така се бъгна след смяната на свещите. А колкото до разхода вярно е засечен, но и 11 не е зле общо взето, може да е просто да самата газ.
За дюзите мисля да ги сваля и да ги занеса да ги почистят, само ако може да ми предложите къде да я извърша тая процедура. Стъпковото моторче прочетох как се почиства и тая работа ще я свърша тия дни като ми остане малко време. Не ми е гаснала на празен ход, просто понякога малко по - трудно пали.
Ще уплъня и по - добре клапана за картерните газове и ще видя за тази гарнитура където каза.
Ако нещата не се подобрят след тия процедури вече диагностика да видиме ще излезе ли нещо и да изнамеря от някой познат бубина и лули, знае ли човек може и от тях да е наистина.
За дюзите мисля да ги сваля и да ги занеса да ги почистят, само ако може да ми предложите къде да я извърша тая процедура. Стъпковото моторче прочетох как се почиства и тая работа ще я свърша тия дни като ми остане малко време. Не ми е гаснала на празен ход, просто понякога малко по - трудно пали.
Ще уплъня и по - добре клапана за картерните газове и ще видя за тази гарнитура където каза.
Ако нещата не се подобрят след тия процедури вече диагностика да видиме ще излезе ли нещо и да изнамеря от някой познат бубина и лули, знае ли човек може и от тях да е наистина.
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
На диагностиката си ги показва датчик разпределиелен, датчик колянов, както и ламбда сонда, щом си правил диагностика и няма грешки всичко е наред. Относно забиването на празен ход, някои колеги бяха споделили, че проблемът може да е температурен датчик най-често.
Много добра идея е да си почистиш дюзите.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- vanka7a
- ентусиаст
-
lowrider написа:На диагностиката си ги показва датчик разпределиелен, датчик колянов, както и ламбда сонда, щом си правил диагностика и няма грешки всичко е наред. Относно забиването на празен ход, някои колеги бяха споделили, че проблемът може да е температурен датчик най-често.
За ламбдата не съм сигурен обаче, че диагностиката я хваща

За ламбдата по принцип би трябвало да я хваща, но не всеки път до колкото знам аз.
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Не знам защо съм останал с впечатление, че става дума за м52... за м43, наистина не знам, но при м52 си я (ги) хваща (и двете...) 

Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
Емиии колеги, след извесно време ходене по мъките пак нищо не стана ама поне да ви кажа какво съм направил пък дано дадете идея какво да я правя тая кола.
На студена най - добре се вижда, но и като е топла си се усеща достатъчно добре, че колата не върви грам както трябва да върви по принцип(да знам, че е 316, въпреки това)Като се настъпи педала на газта едвам обръща оборотомера.
Направена диагностика многократно и изписваше ижектори, нищо друго.
ОК сваляне,чистене... казаха едната дюза не била много добре ама можело и така. Да ама не, карах точно 1 4ас колата и се върна на старото положение.
Сменихме дюзата, карах я около ден кола, имах възможност да я настъпя, да и засека разход, беше слънце, но само за ден.
Пак повтарям на газ този проблем не е толкова силно проявен, просто е спъната и не върви, докато на бензин направо се случи веднъж да изгасне.
Пак повтарям диагностиката е чиста, нов бензинов филтър, въздушния е на около 6000, слагах и нови свещи, продухвани бензинопроводи, проверена бензинова помпа, резервоара също е чист няма боклуци в него, изчистено стъпково моторче, вече пали от раз.
Единсвеното което остана са кабели, но ако са кабели няма един ден да я карам колата и след това пак да няма душа.
Може пък и да са дюзи които да се запушват след изявесно време на каране ама за ден ли пък да се запушат ...
На студена най - добре се вижда, но и като е топла си се усеща достатъчно добре, че колата не върви грам както трябва да върви по принцип(да знам, че е 316, въпреки това)Като се настъпи педала на газта едвам обръща оборотомера.
Направена диагностика многократно и изписваше ижектори, нищо друго.
ОК сваляне,чистене... казаха едната дюза не била много добре ама можело и така. Да ама не, карах точно 1 4ас колата и се върна на старото положение.
Сменихме дюзата, карах я около ден кола, имах възможност да я настъпя, да и засека разход, беше слънце, но само за ден.
Пак повтарям на газ този проблем не е толкова силно проявен, просто е спъната и не върви, докато на бензин направо се случи веднъж да изгасне.
Пак повтарям диагностиката е чиста, нов бензинов филтър, въздушния е на около 6000, слагах и нови свещи, продухвани бензинопроводи, проверена бензинова помпа, резервоара също е чист няма боклуци в него, изчистено стъпково моторче, вече пали от раз.
Единсвеното което остана са кабели, но ако са кабели няма един ден да я карам колата и след това пак да няма душа.
Може пък и да са дюзи които да се запушват след изявесно време на каране ама за ден ли пък да се запушат ...
- pawe75
- кандидат ентусиаст
-
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2