Смяна на емблема
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Смяна на емблема
Преди около две седмици някой ми олющи цялата предна емблема и затова си купих нова. Сега обаче въпроса е как да я сменя като старата си е на мястото (олющена, но самата емблема си седи там здраво)?
Страх ме е да не повредя боята на колата докато махам старата емблема -- някакви съвети?
И после -- какво лепило да използвам, за да залепя новата?
Страх ме е да не повредя боята на колата докато махам старата емблема -- някакви съвети?
И после -- какво лепило да използвам, за да залепя новата?
Емблемата е захваната с два щифта. Отдолу под капака на щифтовете са нанизани по една пластмасова втулчица/такива трябва да са ти продали и с новата/. Махаш облицовката на капака отдолу, бръкваш с клещи човки и сваляш втулчиците. После натискаш щифтовете навън и емблемата излиза. Ако случайно не иска, може и да си помогнеш с отвертка отвън, но си подложи някакъв парцал за да не надраскаш боята. Като сложиш новата по обратния ред, можеш да я залепиш с някакво лепило или силикон. Не, че няма да стои и без него, но с лепилото/силикона/ става "крадецоустойчива". Успех!
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Точно така - махаш облицовката на обратната страна на капака и натискаш от вътре и тя излиза. Ако не си си купил оригинална емблема (40 лв.), а си взел турска (<10лв.) - моя съвет е да я сложиш отзад, а задната да преместиш отпред. Имало е случай да се откачи турска емблема при 160+ км/ч и да пукне предния джам
.

Нещо не става както вие казвате... като махна кората на капака под емблемата има някакво парче желязо така че нямам ама никакъв достъп до нея... даже не я и виждам... утре ще направя няколко снимки да видите и вие за какво ви говоря. Колата е е36 купе, '92... може бе тогава са ги правили по друг начин 

аааааа..... Днеска си взех и аз емблема, ама не 10 лв а 5
много е грозна но е по-добра от старата която вече не се вижда.
Зарязах и утре ще е сменям защото и аз неможах да се оправя с въпросното желязо. иначе мисля некак си с тел да е омотам та да не ми счупи джама.
Абе .. тая дето е взех има много голем ръб. май съм взел погрешна емблема
Некой продава ли емблеми ?

Зарязах и утре ще е сменям защото и аз неможах да се оправя с въпросното желязо. иначе мисля некак си с тел да е омотам та да не ми счупи джама.
Абе .. тая дето е взех има много голем ръб. май съм взел погрешна емблема

Некой продава ли емблеми ?

Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.
за 8 кинта си взех правелната. Довечера ще я мъча и ще ти пиша. Иначе ще ти кажа каква е идеята. Чупиш на старата отдоло издадените части, и после я смъкваш. Наставяш новата /турска или каквато е там/ и омотаваш неколко пъти с тънка тел. Това с цел да си запазим стъклото в случей че се отлепи. Мацаш джиджавките с некакво здраво лепило и лепиш .
Това го виждам на първо време преди да съм почнал
Довечера ако сколасам ще ти кажа за какво иде реч 
Това го виждам на първо време преди да съм почнал

Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
При мен отлетя само горната част на емблемата при 190+ и стъклото оцеля нема а се пуашите
но след половин час някъв бастун с Камаз ми направи 2 дупчици на джама и ми помрачи кефа от летящия с бясна скорост пропелер откъснал се от капака ми 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
toper78 написа:Емблемата е захваната с два щифта. Отдолу под капака на щифтовете са нанизани по една пластмасова втулчица/такива трябва да са ти продали и с новата/. Махаш облицовката на капака отдолу, бръкваш с клещи човки и сваляш втулчиците. После натискаш щифтовете навън и емблемата излиза. Ако случайно не иска, може и да си помогнеш с отвертка отвън, но си подложи някакъв парцал за да не надраскаш боята. Като сложиш новата по обратния ред, можеш да я залепиш с някакво лепило или силикон. Не, че няма да стои и без него, но с лепилото/силикона/ става "крадецоустойчива". Успех!
И примерно наркомана като хване с отверката и така ти ебава мамата на капака че ставаш много хитър с тоя силикон в очите на бояджията после

Емблемата се маха само като подложи парцал с тънка отверка подпъхни и нагоре, ако предишния собственик е лепил обаче ще се наиграеш

- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Само натискаш,емблемата е с две крачете,който влизат в гумени гнезда,не би трябвало да има проблеми,камо ли да излети при ненам си колко км/ч 

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2