Смяна на емблема

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Смяна на емблема

Мнение от jk » 12 Юли 2005, 17:34

Преди около две седмици някой ми олющи цялата предна емблема и затова си купих нова. Сега обаче въпроса е как да я сменя като старата си е на мястото (олющена, но самата емблема си седи там здраво)?

Страх ме е да не повредя боята на колата докато махам старата емблема -- някакви съвети?

И после -- какво лепило да използвам, за да залепя новата?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от toper78 » 12 Юли 2005, 17:54

Емблемата е захваната с два щифта. Отдолу под капака на щифтовете са нанизани по една пластмасова втулчица/такива трябва да са ти продали и с новата/. Махаш облицовката на капака отдолу, бръкваш с клещи човки и сваляш втулчиците. После натискаш щифтовете навън и емблемата излиза. Ако случайно не иска, може и да си помогнеш с отвертка отвън, но си подложи някакъв парцал за да не надраскаш боята. Като сложиш новата по обратния ред, можеш да я залепиш с някакво лепило или силикон. Не, че няма да стои и без него, но с лепилото/силикона/ става "крадецоустойчива". Успех!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 12 Юли 2005, 19:01

Точно така - махаш облицовката на обратната страна на капака и натискаш от вътре и тя излиза. Ако не си си купил оригинална емблема (40 лв.), а си взел турска (<10лв.) - моя съвет е да я сложиш отзад, а задната да преместиш отпред. Имало е случай да се откачи турска емблема при 160+ км/ч и да пукне предния джам 8) .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 16 Юли 2005, 21:48

Нещо не става както вие казвате... като махна кората на капака под емблемата има някакво парче желязо така че нямам ама никакъв достъп до нея... даже не я и виждам... утре ще направя няколко снимки да видите и вие за какво ви говоря. Колата е е36 купе, '92... може бе тогава са ги правили по друг начин :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 16 Юли 2005, 22:17

аааааа..... Днеска си взех и аз емблема, ама не 10 лв а 5 :mhihi: много е грозна но е по-добра от старата която вече не се вижда.
Зарязах и утре ще е сменям защото и аз неможах да се оправя с въпросното желязо. иначе мисля некак си с тел да е омотам та да не ми счупи джама.
Абе .. тая дето е взех има много голем ръб. май съм взел погрешна емблема :roll:
Некой продава ли емблеми ? :mhihi:
Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от melody1 » 16 Юли 2005, 22:47

:mhihi: Кат гледам скоро ще изкупиш всичко от форума :mhihi: ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 18 Юли 2005, 12:13

Какво стана? Успя ли да я закрепиш някак си? Защото аз нямам ама никаква представа как ще я сложа тази емблема там, а пък не ми се ще да махам старата преди да съм сигурен, че ще мога да сложа новата...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pin2 » 18 Юли 2005, 12:33

за 8 кинта си взех правелната. Довечера ще я мъча и ще ти пиша. Иначе ще ти кажа каква е идеята. Чупиш на старата отдоло издадените части, и после я смъкваш. Наставяш новата /турска или каквато е там/ и омотаваш неколко пъти с тънка тел. Това с цел да си запазим стъклото в случей че се отлепи. Мацаш джиджавките с некакво здраво лепило и лепиш .

Това го виждам на първо време преди да съм почнал :mhihi: Довечера ако сколасам ще ти кажа за какво иде реч :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pin2 » 18 Юли 2005, 12:34

melody1 написа::mhihi: Кат гледам скоро ще изкупиш всичко от форума :mhihi: ;)

Браточка, к'во да ти кажа... Паднаха малко пари и гледам как да ги наместа в баварецо. Не се шашкай те парите свършват :mhihi:

...и то хидравличен :)
Аватар
Кара: джата
Мечтае да кара: на Ринга
Детайли за колата: Двете 2и2ки

Мнение от krika » 19 Юли 2005, 2:28

При мен отлетя само горната част на емблемата при 190+ и стъклото оцеля нема а се пуашите :mhihi: но след половин час някъв бастун с Камаз ми направи 2 дупчици на джама и ми помрачи кефа от летящия с бясна скорост пропелер откъснал се от капака ми 8)

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 19 Юли 2005, 2:55

toper78 написа:Емблемата е захваната с два щифта. Отдолу под капака на щифтовете са нанизани по една пластмасова втулчица/такива трябва да са ти продали и с новата/. Махаш облицовката на капака отдолу, бръкваш с клещи човки и сваляш втулчиците. После натискаш щифтовете навън и емблемата излиза. Ако случайно не иска, може и да си помогнеш с отвертка отвън, но си подложи някакъв парцал за да не надраскаш боята. Като сложиш новата по обратния ред, можеш да я залепиш с някакво лепило или силикон. Не, че няма да стои и без него, но с лепилото/силикона/ става "крадецоустойчива". Успех!

И примерно наркомана като хване с отверката и така ти ебава мамата на капака че ставаш много хитър с тоя силикон в очите на бояджията после :mhihi:
Емблемата се маха само като подложи парцал с тънка отверка подпъхни и нагоре, ако предишния собственик е лепил обаче ще се наиграеш :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 19 Юли 2005, 13:01

Аз лесно ще я извадя ама новата как да я закрепя после като нямам дори видимост към нея отдолу... точно под емблемата минава някаква пластина на капака...

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 19 Юли 2005, 19:38

Само натискаш,емблемата е с две крачете,който влизат в гумени гнезда,не би трябвало да има проблеми,камо ли да излети при ненам си колко км/ч :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 19 Юли 2005, 19:42

Взимате едно календарче че през парцалчето може да надразкате боята, а календарчето влиза под емблемата .
Немога да намеря линка имаше го снимано много яко азтака процедирах с календарче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 19 Юли 2005, 20:06

Ето как се сменя емблемата ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Следваща

Назад към E36