Стрелката за горивото не мърда

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Стрелката за горивото не мърда

Мнение от icaki » 08 Юли 2005, 13:25

Здрасти,
Вече четох една такава тема, но не намерих нещо което да ми е полезно за моя случай. Пустата стрелка се е килнала в ляво и не мърда и непрекъснато трябва да пълня до горе, за да ми е спокойно. А и съм леко педант, обичам всичко да ми е на 6. Говорих със сервиз - имало 2 причини - едната да е таблото, някакъв чип да не работи, другата - да е нещо с датчиците в резервоара. За диагностика ще бе облъскат яко да се намери проблема и монтщорите понеже са мързели, твърдят че ако е от таблото ще сменят ЦЯЛОТО ТАБЛО. Това ми се струва неприемливо и бих си поиграл първо самичък. Ще се радвам ако някой помогне със съвети по диагностиката на проблема и евентуалното му оправяне.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 08 Юли 2005, 16:36

ами ако е от таблото се сменя цялото, да..
No bling at the Ring

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 08 Юли 2005, 22:48

Поплавъка е това :!: ... те са два поне при мен :idea: и са под задната седалка ... те се бъзикат така ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 11 Юли 2005, 0:38

ако някой кабел от датчика на поплавъка по пътя до горивометъра се е отскубал по незнайна причина, пак ще е на нула. Трябва да се направи змерване, но не ме питаи как :)
Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.

Потребител
Аватар

Мнение от icaki » 11 Юли 2005, 11:33

шубето е голям страх :) Единия поплавък ми го провериха и не е проблема в него, другия не са и се оказа че при него е по сложна проверката и е опасно да не се повреди по лошо колата. Май като гледам си е за специалист. Но това със смяната на цялото табло хич не ми допада. Това е най-последната мода, майстора го мързи да си поиграе и сменя всичко. А доколкото разбрах едно ново табло са 200 лв някъде.

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 11 Юли 2005, 13:06

проверката на другия поплавък е до толко по сложна че да махнеш скобите на 2-та маркуча, откачаш и жицата и излизат поплавака и помпата на едно .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batDancho » 11 Юли 2005, 13:56

icaki написа: А доколкото разбрах едно ново табло са 200 лв някъде.

едно старо табло по моргите = 30-40 лева, а може и да си намалиш километрите на колата, защото те са записани в таблото. две винтчета го държат.
Компютърът е универсален усилвател.
Той прави умния по-умен и глупавия - по-глупав.
Той прави не това, което искаш да прави, а това, което си му казал да прави.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от REMUS » 11 Юли 2005, 14:31

icaki написа:шубето е голям страх :) Единия поплавък ми го провериха и не е проблема в него, другия не са и се оказа че при него е по сложна проверката и е опасно да не се повреди по лошо колата. Май като гледам си е за специалист. Но това със смяната на цялото табло хич не ми допада. Това е най-последната мода, майстора го мързи да си поиграе и сменя всичко. А доколкото разбрах едно ново табло са 200 лв някъде.

А 650+ старото обратно в магазина и още 50 да го стартират :mhihi:
на мен не ми работеше температурата ;)
Изображение

Назад към E36