Проблем при студен двигател - дави се ?!?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем при студен двигател - дави се ?!?!
Проблема е следния:
При палене сутрин , без значение дали е топло или студено , колата не пали нормално - запалва от 1-вия път , но около 5-10 сек. се чуди дали да изгасне или да работи ! След това като потегля , при по рязко нятискане на газта забива муцуната и "хълца". След като позагрее започва да варви нормално
Да поясня , че преди около 1 месец беше монтиран газ. инжекцион на колата . Горе долу от тогава започна да го прави това , тъй като преди това е работела на бензин и не ми ги е правила тези дяволии. Другото което се промени в колата са оборотите - като превключи на газ и започват да играят в диапазон м/у 700 и 800 оборота .
Колата е 320-ка М50Б20 ...
При палене сутрин , без значение дали е топло или студено , колата не пали нормално - запалва от 1-вия път , но около 5-10 сек. се чуди дали да изгасне или да работи ! След това като потегля , при по рязко нятискане на газта забива муцуната и "хълца". След като позагрее започва да варви нормално
Да поясня , че преди около 1 месец беше монтиран газ. инжекцион на колата . Горе долу от тогава започна да го прави това , тъй като преди това е работела на бензин и не ми ги е правила тези дяволии. Другото което се промени в колата са оборотите - като превключи на газ и започват да играят в диапазон м/у 700 и 800 оборота .
Колата е 320-ка М50Б20 ...
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Re: Проблем при студен двигател - дави се ?!?!

Газта за топлене, А бензина за каранье! - така викат трънчаните!
И май са прави!!!!

- djoni82
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 2.5I / е36 2.0I / е34 2.5IA
Колега щом казваш че преди месец е монтирана газовата та туй нещо гаранция няма ли 

В РАЯ има повече удобства,но в АДА компанията е по Готина!!!!
Има , но газаджията си измива рацете с това , че на и на бензин "леко играели оборотите" и на газ проблемите по колата си личали повече ... Уж ги мислех за добър сервиз , но ми паднаха малко в очите чесно казано.
По колата са сменяни ланда сонда (Беру) , чистени дюзи на ултразвук , датчик разпр. вал и консумативи
По колата са сменяни ланда сонда (Беру) , чистени дюзи на ултразвук , датчик разпр. вал и консумативи
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
pgv64 написа::D Водата е за миенье , Ракията зя пиенье;
И май са прави!!!!
Тук мога да коригирам малко

Газта е за готвене, нафтата е за отопление, а бензина е за шофиране.
Бтарле най - добре обърни внимание на температурния датчик който стои на капацуната.

- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
Колега ако е запалиш на бензин и е караш на бензин,пак ли го има проблема, или се пооправя
Аз го имах тозй проблем и се оказа маркуча след дебитомера гофрирания, но нямам газ 

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
beco109 написа:pgv64 написа::D Водата е за миенье , Ракията зя пиенье;
И май са прави!!!!
Тук мога да коригирам малко![]()
Бтарле най - добре обърни внимание на температурния датчик който стои на капацуната.
+1 За температурнич датчик.
На един поснат се бе скапал, и като го изключи колата заработи добре. Незнам дали в сервизен или нормален режим.
Като смени датчика нещата заспаха.
И на него му давеше на бензин.
transporter_81 написа:Колега ако е запалиш на бензин и е караш на бензин,пак ли го има проблема, или се пооправяАз го имах тозй проблем и се оказа маркуча след дебитомера гофрирания, но нямам газ
Проблема се забелязва само докато вдигне някъде до 40-50 градуса .. след това върви като откачена на бензин ...
А този температурен датчик къде се намира за да го изключа да видя дали ще има промяна ???
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
Първия датчик от ляво на дясно под смукателните колектори.Синя букса.Направо взимай нов.
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
хора , компютъра на колата е сложен за това да улеснява работата на двигателя . като слагате газ и като вече компа неконтролира горивото всичко се обърка , натрупват се и грешки . газ се слага на кола която е с карбуратор . там става . за двигател с толкова датчици по него , неможе да се кара с газ и всичко да е наред . 1во газта е по-високо октаново число от бензина ако не бъркам около 110 октана , двигателя е конструиран да работи при 95 . детонацията е различна при 2та вида гориво и настъпва по различно време и начин , 2ро газта развива по-висока температура - всички датчици се побъркват , кнок датчиците се чудят какви са тези детонации , разбира се дават информация на компа която е различна от тази която трябва да бъде , 3 то ламбдасондата е конструирана да отчита изгорелите газове на бензин , 4то от по-високата температура на газта сондичката се поврежда и започва да дава лъжлива информация или да не дава изобщо такава . компа се опитва да мине в авариен режим . Това е най - просто казано иначе казано газта съсипва всичко ... ако искате да карате кола на газ си вземете карбуратор или моноиунжекция . Разбира се всеки предпочита да му излезне по-евтинко горивото , обаче като смени няколко пъти повредените части от газта , ще му излезне доста по-скъпо и ще му е коствало доста нерви . Та към колегата който е пуснал темата може да сам да си отговори защо колата му прави така . Разбира се неопреквам никой и не се заяждам , просто това са ефектите от газта ... питал съм хора с бмвта които са сложили газ и всеки ми казва недей ! на 1 познат му развалиха 8 годишен пасат с тази газ . вика нито върви , гори много ... а е с газов инжекцион ....
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
jakson да ми имаш уважението, но не си прав за смяната на части по ДВГ-то. Все още не съм сменил нищо по мотора развалено от противната ти газ, пък и кой е сменял не съм чул досега. Не откривай топлата вода с алтернативните горива. Колата на колегата има проблем породен от посещението за монтаж на ГИ-то му, често се случва читава кола, след монтаж на газ да има проблем, това се получава от некадърна работа на монтажниците на газовата инсталация.
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
NikiNikolov написа:jakson да ми имаш уважението, но не си прав за смяната на части по ДВГ-то. Все още не съм сменил нищо по мотора развалено от противната ти газ, пък и кой е сменял не съм чул досега. Не откривай топлата вода с алтернативните горива. Колата на колегата има проблем породен от посещението за монтаж на ГИ-то му, често се случва читава кола, след монтаж на газ да има проблем, това се получава от некадърна работа на монтажниците на газовата инсталация.
Колега , като си купиш ламбдасонда , дебитомер не е ли достатъчно . една нова ламбда е около 300 лв , да не говорим за дебитомер който съм чувал , че е към 1300 лв , като прибавиш главоболията , някой др скапан датчик , и скъпия Г.И който е над 1000 лв и многобройните ходения при диагностик за да трие грешки и всеки път по 20 лв , като теглим черта какво става ??? Да не говорим за проблемите които се проявяват на газ и за вървенето на колата ... Все пак всеки сам си решава кое е най-изгодно за него . Аз лично небих си сложил газ . Вярно е , че е доста по-евтина но минусите са доста според мен . Говорим съм с колеги кото са си сложили Г.И и не са особенно доволни . Може да съм попадал на такива случаи просто нз .
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
beco109 написа:pgv64 написа::D Водата е за миенье , Ракията зя пиенье;
И май са прави!!!!
Тук мога да коригирам малко![]()
... ако не можеш да помогнеш не се обаждай има си раздел "Извън Темата" там може да си коментирате кой на какво кара а относно нафтата май при вас липсват зли печки или просто не сте им на нивото
White 1913 Power написа:Първия датчик от ляво на дясно под смукателните колектори.Синя букса.Направо взимай нов.
на същото мнение съм

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
jakson колите не се първа младост и ламбда сондата е за смяна, не вярвам бабата ходила до тамошния Кауфланд да даде пари да я смени, пък и никога не са на реални километри, колкото да изглежда и да се твърди, че е така. Относно дебитомера - мойта каляска Е34 с М40 все още върви без проблеми, само дето вие като самолет - все пак е М40, проблемите породени във дебитомера са от калпави ръчички на супер майсторите. Сам съм си слагал ГАЗ обикновена при това и нито 1 път не е пукнала, тряснала или каквото е там. Също мога да си сложа и ГИ, но не желая, не ме и интересува колко е по-добър. Лично Ви препоръчвам да си търсите читави сервизи и майстори, мойта кола си я ремонтирам сам и все още се движи по пътищата на България без проблеми в сравнение с това което чета тук, има все повече висящи колеги по сервизи. Поздрави.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2