Как да си отворя капака ???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- fxer
- Потребител
-
- Кара: Е36 325tds
Колеги, първо добро утро.
Второ - бесен съм!
Значи какво става. Снощи си сменям крушките на фаровете, обаче без да искам забравям една част от фара/капачето на крушката/ върху мотора и тръгвам да затварям капака...обаче логично не иска да се затвори като хората...гледам, гледам изнервих се и го понатиснах малко повече и не се затвори като хората /затвори се само от едната страна /ама поне можех да тръгна, че имах и друга работа. После спрях на едно място и слезнах да огледам каде е проблема...
Отворих го с доста зори и накрая видех скапаната капачка на фара, че пречи да се затвори капака..изспувах около 5-6 пъти...после го наместих и капака си щтракна и се затвори и на двете места както трябва.
Днес сутрина ставам и си викам и я да си видя маслото а и също така дали капака се затваря като хората...Дърпам ръчката и палчето освобождава само от едната страна...от другата страна си стои заключено/онова дето влезна на сила снощи/.
Поздрави и хубав ден
Второ - бесен съм!

Значи какво става. Снощи си сменям крушките на фаровете, обаче без да искам забравям една част от фара/капачето на крушката/ върху мотора и тръгвам да затварям капака...обаче логично не иска да се затвори като хората...гледам, гледам изнервих се и го понатиснах малко повече и не се затвори като хората /затвори се само от едната страна /ама поне можех да тръгна, че имах и друга работа. После спрях на едно място и слезнах да огледам каде е проблема...

Днес сутрина ставам и си викам и я да си видя маслото а и също така дали капака се затваря като хората...Дърпам ръчката и палчето освобождава само от едната страна...от другата страна си стои заключено/онова дето влезна на сила снощи/.
Поздрави и хубав ден

Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Как да си отворя капака ???
Така , знчи ....
Първо къде точно си я бил поставил тая капачка на фара ... ?
Второ коя от двете машинки не ти отваря ? Като си с лице към колата , дясна или лява не отваря ?
Голямо "филмче" е това , да знаеш .... От къде си... ?
Първо къде точно си я бил поставил тая капачка на фара ... ?
Второ коя от двете машинки не ти отваря ? Като си с лице към колата , дясна или лява не отваря ?
Голямо "филмче" е това , да знаеш .... От къде си... ?
- fxer
- Потребител
-
Като застана срещу колата не се отваря лявата...Човече много голям филм е...аз дето съм спокоен човек по принцип...така се изнервих мани мани
Забравих да спомена ако има някакво значение, че колата е 325тдс '97г. Абе аз това се чудех всички ли Е36 капаците им се затварят на две места, че предишната ми беше 1.6 '92 и май имаше само една машинка...
Аз сега се чух с моя майстор утре да я карам на стенда...че сам май няма да мога
Поздрави колега

Аз сега се чух с моя майстор утре да я карам на стенда...че сам май няма да мога

Поздрави колега

Ключалките са две.
Като дръпнеш ръкохватката за отваряне на капака се дърпа дясната машинка.
От нея има второ жило до лявата (като си срещу колата).
При теб явно се е прецакало междинното жило, но може да не е скъсано.
Пробвай да натиснеш капака на долу и някой да дръпне ръчката.
Ако не стане пробвай търсачката. Има теми как се отваря капака при скъсано жило.
Успех.
Като дръпнеш ръкохватката за отваряне на капака се дърпа дясната машинка.
От нея има второ жило до лявата (като си срещу колата).
При теб явно се е прецакало междинното жило, но може да не е скъсано.
Пробвай да натиснеш капака на долу и някой да дръпне ръчката.
Ако не стане пробвай търсачката. Има теми как се отваря капака при скъсано жило.
Успех.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Щом не се отваря лявата (като си с лице към колата ) е по -лесно ..... Другата е кошмар ...
Значи , трябва да изкараш бъбрека , от там да бръкнеш и да опиташ да изтеглиш жилото ръчно ....
Ако обаче жилото е скъсано точно на мястото където влиза в машинката , тогава ще трябва ръчно да избуташ механизма на машинката , а това просто няма как да стане ,освен ако не познаваш добре устройството на машинката , за да знаеш къде точно да бръкнеш и как да напънеш .... Да не говоря , че въздуховода (ако имаш ) пречи ужасно и мястото е страшно тясно , яко чепене на ръце пада ....
Има и друг вариянт , но и той е свързан с добро познаване на устройството на машинката и принципа на захващане .... Ходи там , където си решил да ти оправят колата и ако не ти решат проблема пиши пак , ако искаш и на ЛС ..... Само не давай да трошат нещо по колата , има си начин капака да се отвори "цивилизовано " , че на един приятел му бяха казали , че няма начин без да се строши въздуховода ,или да се изреже капака или маската ...
Аз съм писал в няколко теми как да се отвори капака , когато жилото е скъсано , но колкото и да си пишеме и да обясняваме е малко трудно да си го представи човек , освен ако не го видял и не му е минало през ръцете ...
Значи , трябва да изкараш бъбрека , от там да бръкнеш и да опиташ да изтеглиш жилото ръчно ....
Ако обаче жилото е скъсано точно на мястото където влиза в машинката , тогава ще трябва ръчно да избуташ механизма на машинката , а това просто няма как да стане ,освен ако не познаваш добре устройството на машинката , за да знаеш къде точно да бръкнеш и как да напънеш .... Да не говоря , че въздуховода (ако имаш ) пречи ужасно и мястото е страшно тясно , яко чепене на ръце пада ....
Има и друг вариянт , но и той е свързан с добро познаване на устройството на машинката и принципа на захващане .... Ходи там , където си решил да ти оправят колата и ако не ти решат проблема пиши пак , ако искаш и на ЛС ..... Само не давай да трошат нещо по колата , има си начин капака да се отвори "цивилизовано " , че на един приятел му бяха казали , че няма начин без да се строши въздуховода ,или да се изреже капака или маската ...
Аз съм писал в няколко теми как да се отвори капака , когато жилото е скъсано , но колкото и да си пишеме и да обясняваме е малко трудно да си го представи човек , освен ако не го видял и не му е минало през ръцете ...
- fxer
- Потребител
-
metodi80, bmw325tds
Много Ви благодаря за съвета...разбрах ви напълно...сега съм на работа, но щом свърша залягам под колата и ще пробвам това което сте ми написали
Ще кажа по-късно какъв е развоя на нещата. Имам въздуховод- Да. Нали трябва да е възможно най-гадно
Значи аз на моя майстор му имам доверие
Мисля че ще се справи...никакво трошене, резане и тн нема да дам да правят. Как резане на капака бе човек
Направо колата на две да му бяха казали че трябва да срежат
Приятен ден, колеги
Много Ви благодаря за съвета...разбрах ви напълно...сега съм на работа, но щом свърша залягам под колата и ще пробвам това което сте ми написали

Приятен ден, колеги

- fxer
- Потребител
-
Получи се metodi80, bmw325tds Много Ви благодаря, за съвета ...елементарно е ама като не знае човек
Мето ако имаш път към София да пишеш едно ЛС да те почерпя едно кафе
Същото важи и за колегата bmw325tds
Аз утре ще ходя при майстора да ми го обтегне това жило...че всеки път дасвалям бъбреци за да си отворя капака
Колеги всичко е добре когато завършва добре
Лека вечер на всички

Аз утре ще ходя при майстора да ми го обтегне това жило...че всеки път дасвалям бъбреци за да си отворя капака

Колеги всичко е добре когато завършва добре

Лека вечер на всички

- s.nikov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 - М57 - 01'
- Мечтае да кара: Shelby GT500 - 67'
Здравейте. Имам същия проблем , но при е39. Успях да освободя лявата машинка от към пасажера, като махнах десния бъбрек откъм шофйора, и сега само дясната машинка държи капака, как да я освободя и нея?
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
нещо са се разрегулирали машинките.. трябва ти някои да държи дръпната ръчката, а ти натискаи надолу.. ако ли не просто едната е заяла и опира някъде.. задачата е сложна.. но отвориш ли го е добре да си ги регулираш.. преди да го щракнеш пак
- sysmurdoc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI космос
- Мечтае да кара: Йемки
И аз имах подобен проблем наскоро...но имаше достатъчно място да бутна една щанга зад машинката за заключването, да я натисна малко и се отвори
Не знам ти точно с колко място разполагаш 

10 мнения
• Страница 1 от 1