Грешка Air bag
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Грешка Air bag
Светна ми лаптата на airbag-a. Трия грешката втори път. И пак излиза. Възможно ли е да е от някоя букса?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело в парка
- Мечтае да кара: E34 Alpina
- Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2
Re: Грешка Air bag
Колега имаш проблем с електронната везна под седалката , аз съм с същия проблем от некомпетентни майстори чух че нова струва 200 лв но при намеса на читав ел техник проблема ми коства 35 лв и 1бут. загорка
Успех

- ///M BOSS
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW
Най-вероятно е прецакан сензор датчика под задната седалка, където се намира ..
the game1 написа:Най-вероятно е прецакан сензор датчика под задната седалка, където се намира ..
А сензора под задната седалката за какво служи?
Под задната седалка е самият електронен блок за управление на беговете, в него е и акселерометъра, който отчита удара при катастрофа.
(P.S. това е в по-късните модели AIRBAG-ове, в по-ранните сензорите за удар са в подкалницте)
А тази грешка, която е на screenshot-a по-горе означава прекъсване във веригата на пиропатрона на бега на волана, най-често се появява при прекъснат лентов кабел, който е във волана, тоя танц сме го играли доста колеги
, виж в търсачката, писано е по въпроса, включително и как се поправя. Аз съм също с рециклиран кабел, от 10000км не е направил проблем повече, така че считам рециклирането за успешен вариянт.
Свали волана и извади лентовия кабел от касетата му, по всяка вероятност ще видиш, че е пречупен и прекъснат (случва се при некомпетентно или разсеяно поставяне на волана
)
Лесно ще разбереш (със сигурност), че там е проблема, ако след зачистване на грешката с Карсофт-а, дадеш на контакт, лампата на бега не свети, и светва, след като развъртиш волана няколко пъти от край до край
)

А тази грешка, която е на screenshot-a по-горе означава прекъсване във веригата на пиропатрона на бега на волана, най-често се появява при прекъснат лентов кабел, който е във волана, тоя танц сме го играли доста колеги

Свали волана и извади лентовия кабел от касетата му, по всяка вероятност ще видиш, че е пречупен и прекъснат (случва се при некомпетентно или разсеяно поставяне на волана

Лесно ще разбереш (със сигурност), че там е проблема, ако след зачистване на грешката с Карсофт-а, дадеш на контакт, лампата на бега не свети, и светва, след като развъртиш волана няколко пъти от край до край

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Само ще добава към горния пост, че преди да го разгънеш лентовия кабел можеш да провериш дали има верига на четирите писти, лесно става, като разкачиш буксите и проверяваш с мултицет за верига.
Ако на някой от кабелите няма, раглобяваш и поправяш.

vld написа:Само ще добава към горния пост, че преди да го разгънеш лентовия кабел можеш да провериш дали има верига на четирите писти, лесно става, като разкачиш буксите и проверяваш с мултицет за верига.
Напълно прав си! Но има една малка вероятност, кабелът да прекъсва само след определено натягане на спиралата (т.е. определено навиване на волана в едната посока), при мен се получи точно така, и ме подлъга, че е било само лош контакт в буксите. За съжаление, истината лъсна след първия завой

Ако не беше написал "разсеяно", щях да се разсърдяjdl написа:...по всяка вероятност ще видиш, че е пречупен и прекъснат (случва се при некомпетентно или разсеяно поставяне на волана)

Владо, 2 лентови кабела преебах. Първия не по моя вина, ама втория аз съм си виновен, сложил съм го половин един оборот встрани като сменях лагера на кормилния прът и половин година по-късно jdl отнесе плувката

liloff написа:Ако не беше написал "разсеяно", щях да се разсърдяjdl написа:...по всяка вероятност ще видиш, че е пречупен и прекъснат (случва се при некомпетентно или разсеяно поставяне на волана)
Владо, 2 лентови кабела преебах. Първия не по моя вина, ама втория аз съм си виновен, сложил съм го половин един оборот встрани като сменях лагера на кормилния прът и половин година по-късно jdl отнесе плувката
Изрично писах и "разсеяно", щото знам историята

А иначе, правилото е следното:
1. Преди да се свали волана, предните колела се центрират да сочат право напред!
2. Сваля се волана, бъзика се, каквото се бъзика...

3. Преди да се сложи обратно: с волана на коленете, обърнат със задницата нагоре - върти се касетата с лентовия кабел в едната посока до откат (без груба варварска сила де

мерси много за всички мнения свалих вчера волана откачих бега прегледах лентовия кабел всичко му беше ок обаче друга жичка се беше скъсала ! та за има няма 30 мин всичко беше направено и работата заспа! направи ми впечатление че една букса която се закачаще точно на бега влизаше по два начина та сложих я на касмет и вече лампата не свети !

Oранжевата букса ли? Няма значение посоката... и аз стисках зъби дали като бодна акумулатора ще изплюе торбата, ама се размина 

- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
здравейте
моля за малко омощ и понеже видях че темата е за същия проблем ще кажа какво ме мъчи тук
светна ми лампата за еърбега , не след време се появи и прочутото скърцане
викам си , значи лентовия кабел е прекъснат , уви обаче , днес 2 пъти го свалях тоя лентов кабел , почиствах го замервах го с мултицет , показва ми че няма прекъсване на веригата
ок , да приемем че лентовия кабел е здрав.
въпроса е такъв , мога ли за да премахна гадното скърцане , да намажа с нещо било то лентовия кабел или пластмасите около него , и ако да , с какво ?
а от там нататък си остава моя грижата да намеря откъде идва проблема с светването на лампата.вече и аз си мисля че е от въпросния кантар .
и ако има значение колата е 97' Е36 седан , фейслифтов волан
моля за малко омощ и понеже видях че темата е за същия проблем ще кажа какво ме мъчи тук
светна ми лампата за еърбега , не след време се появи и прочутото скърцане
викам си , значи лентовия кабел е прекъснат , уви обаче , днес 2 пъти го свалях тоя лентов кабел , почиствах го замервах го с мултицет , показва ми че няма прекъсване на веригата
ок , да приемем че лентовия кабел е здрав.
въпроса е такъв , мога ли за да премахна гадното скърцане , да намажа с нещо било то лентовия кабел или пластмасите около него , и ако да , с какво ?
а от там нататък си остава моя грижата да намеря откъде идва проблема с светването на лампата.вече и аз си мисля че е от въпросния кантар .
и ако има значение колата е 97' Е36 седан , фейслифтов волан
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Можеш да го намажеш спокойно с финна смазка, а за лампата прочети и компа да видиш къде точно да търсиш проблема.

- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
Колеги аз имам подобен проблем с лампата на еърбега,като запаля лампата свети в продължение на 1 минута и след това гасне.Пробвах всичко което са ме посъветвали,но не се оправя.Колата е 316 95г. купе.Благодаря предварително ако някой помогне.
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2