Колеги, дайте съвет за зимните гуми!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Колеги, дайте съвет за зимните гуми!
Sorry за повторението на темата, но изчетох доста теми за зимните гуми и не получих яснота на въпросите си. Карам е36 320 и имам следните въпроси:
1. Какъв размер/диаметър трябва да са ми гумите/зимните/? Четох, че по книжка били 195/65/15, ама се чуват и други мнения.
2. Никога досега не съм купувал зимни гуми и не съм запознат с марките и моделите. Препоръчайте нещо на сносна цена.
3. Нови или second nand? Могат ли да се намерят втора ръка запазени и струва ли си? Някой ако знае цени...
4. В момента съм с оригиналните 15-ки, лети джанти на BMW. Трябва ли да си купя метални джанти за зимните гуми?
1. Какъв размер/диаметър трябва да са ми гумите/зимните/? Четох, че по книжка били 195/65/15, ама се чуват и други мнения.
2. Никога досега не съм купувал зимни гуми и не съм запознат с марките и моделите. Препоръчайте нещо на сносна цена.
3. Нови или second nand? Могат ли да се намерят втора ръка запазени и струва ли си? Някой ако знае цени...
4. В момента съм с оригиналните 15-ки, лети джанти на BMW. Трябва ли да си купя метални джанти за зимните гуми?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
със 195/65 карам аз и малко малки ми се видят за 320- ката ама щом в книжката са го написали, едвали аз да съм по- хитър от тях
Пък и доста лесно се намират и са на по- нормална цена.
Не може да се каже еднозначно тази марка и този модел гуми са най- добрите. Това зависи от размера, някоя марка и модел са чудесни за 235/45/17 примерно и за нищо не стават когато са направени на размер 195/65/15.
Аз лично чакам тестовете на Адак като излязат за зимни/ летни гуми и от обявените 3 първи места си зимам най- ефтините, ти може да вземеш и най- скъпите щото разликата в колите ни е значителна като мощност и макс скорост.
Гуми 2- ра употреба няма смисъл освен ко не те тресе гъзарията да караш със 17- ки и купуването на чисто нови гуми да е сериозна инвестиция. Нормално добри 15- ки нови струват 400- 600лв. При това положение, лесно можеш да пресметнеш, че не си струва да купуваш 2- ра употреба "запазени" за по 50- 60лв гумата и да караш само един сезон с тях.
(Ама ако те влече ще ти продам едни 205- ци дънлоп М3 спорт от 2003- та за 150лв 4- те
)
За джантите си зависи от шофера, аз карах с летите цяла зима и им няма нищо, както и с брони на 4 пръста от земята които също оцеляха
тъй, че тук си е до задкормилното устройство. Иначе железарките вървят около 100- 120лв. (и такива имам за продан ама затрих ключа на туваня
)

Не може да се каже еднозначно тази марка и този модел гуми са най- добрите. Това зависи от размера, някоя марка и модел са чудесни за 235/45/17 примерно и за нищо не стават когато са направени на размер 195/65/15.
Аз лично чакам тестовете на Адак като излязат за зимни/ летни гуми и от обявените 3 първи места си зимам най- ефтините, ти може да вземеш и най- скъпите щото разликата в колите ни е значителна като мощност и макс скорост.
Гуми 2- ра употреба няма смисъл освен ко не те тресе гъзарията да караш със 17- ки и купуването на чисто нови гуми да е сериозна инвестиция. Нормално добри 15- ки нови струват 400- 600лв. При това положение, лесно можеш да пресметнеш, че не си струва да купуваш 2- ра употреба "запазени" за по 50- 60лв гумата и да караш само един сезон с тях.
(Ама ако те влече ще ти продам едни 205- ци дънлоп М3 спорт от 2003- та за 150лв 4- те

За джантите си зависи от шофера, аз карах с летите цяла зима и им няма нищо, както и с брони на 4 пръста от земята които също оцеляха

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
195/65 са добре за 320-та.Спокойно можеш да караш и с летите джанти.
За гумите обаче мненията са доста различни.От по-евтините мисля,че заслужават
внимание Nokian.Но като цяло не може да се каже тази или онази марка е
най-добра-просто въпрос на лични предпочитания

bmwdriver написа:195/65 са добре за 320-та.Спокойно можеш да караш и с летите джанти.
Какво ще рече евтини? Тук в Русе няма кой знае колко магазини за гуми. Питах на едно място и ми казаха, че под 200 лв. нова зимна гума няма да си намеря.
Какво ще рече евтини? Тук в Русе няма кой знае колко магазини за гуми. Питах на едно място и ми казаха, че под 200 лв. нова зимна гума няма да си намеря
Точно в Русе цена от началото на минатала зима на нокиан 195/60/15 135 лв. Ласата този размер е 124лв. Тоя дето е казал че под 200 лева няма иска да ти продаде нещо я мишлен я гудиьр

п.с Малка поправка nokian-a бяха 145лв.

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Kaкви 200 лева
В София има зимни гуми "15 за по 90 лв.В Метро
също бяха толко горе долу.Е,не бяха супер известна марка ,ма 2-3
години ше карат

също бяха толко горе долу.Е,не бяха супер известна марка ,ма 2-3
години ше карат

- tarantulata-320i
- кандидат ентусиаст
-
toper78,поразпитай,ако имаш некой познат който може да ти намери гуми втора ръка,щот инак няма смисъл.Аз карам ве4е втора зима с едни мишленки които ги взех втора ръка за около 40-50лв двете гуми и съм много доволен.много рядко се случва да се онесе 

320i
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Кви ги приказвате ве, струва ли си да доверите кола за ~10к на гуми за 100лв били те нови или втора употреба... Отделно ваште и на околните живота 

- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
bum_bum написа:....гуми за 100лв били те нови или втора употреба... Отделно ваште и на околните живота :roll:

R.I.P Landikar
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
bum_bum написа: ...
да

rtzankov написа: ...
при положение, че ти стърчат конци, да мълчиш

11 мнения
• Страница 1 от 1