Проблем парно- не винаги е топло

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е60 530d

Проблем парно- не винаги е топло

Мнение от maxi666 » 11 Юни 2005, 0:05

Здравейте,значи имам следниа проблем :( стрелката на температурата на водата се вдига точно до средата,но не винаги духа топло през духалките,филтъра за купе е сменен,антифриз има достатъчно,с двузоновия климатик съм да не би да е изгоряло нещо на тия 2-те врътки за температурата или не е от там,нали и по горе има клапа за топло и студено ? Мисля че охладителната система ми е чиста,освен нещо да се е зацапала и да не стига винаги вода до малкото радиаторче на парното и да взема да я промия ? Някакви идеи имате ли ? Мерси предварително 8)
Това е колата !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 11 Юни 2005, 10:41

Дори да не е пуснат климатика, пак системата пуска топъл въздух според градусите, които си настроил на двете врътки. Ако ги сложиш на 22 градуса, което е средната позиция през деня като е жега ще ти духа студен въздух (е, не е лошо да се пусне и климатика,де ;) ), а вечер като захладнее ще пуска топъл, в зависимост от температурата в купето (датчика е под малката решетка, симетрично разположена на копчето за реотана на задното стъкло). Ако искаш горещ въздух, трябва да ги сложиш в крайно дясно положение и би трябвало да грее здраво. Ако и тогава не ще, търсиш проблем. Ако нещата, които си изброил наистина са наред, може да ти заяжда някоя от клапите, което е доста шибан и трудноотстраним проблем.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: Е60 530d

дали е това

Мнение от maxi666 » 11 Юни 2005, 14:57

Благодаря ти за инфото,идеята е 4е и като са на максимум 2-те врътки и онази горната при цнтралната духалка също е на топло сложена пак си духа топло когато си поиска.Дали е клапа ? Струва ми се,4е като вляза в дупка или завия рязко тогава по4ва да духа топло.Има логика да е тази клапа, къде се намира точно,ако трябва ще разглобявам кво да правя :confused:
Това е колата !!!

Назад към E36