Аларма - Къде?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E91, 325d Touring, 2008

Аларма - Къде?

Мнение от venalek » 03 Май 2010, 21:45

Здравейте колеги! Моля да ми помогнете с информация, къде мога да си монтирам добра аларма за Е36 седан, 1995г. В момента съм с аларма, която задейства и централното. Дистанционното на алармата е отделно от ключа. И на дистанционното и на сирената има лого на БМВ, но според мен алармата не е оригинална и е монтирана допълнително. Общо взето само името и е аларма, защото е без шоков датчик, а с обемни, поради което вече втори път ме крадат и от алармата няма и звук. Искам да ми сложат добра аларма, която да се задейства при докосване на колата, та поне кварталните крадци да се плашат, а ако имам повече късмет да ги хвана и :bang: При всички положения ми се иска по възможност да се ползва инсталацията на старата аларма, за да се разглобява по-малко по колата. Моля Ви за съвет къде могат да ми сложат добра аларма и съответно да разбират от БМВ, за да не ми се налага да се връщам сто пъти да я дооправят. Живея в София, но пътувам често до Пловдив, така че монтажа и в двата града не е проблем.
Споделете мнение и опит за майстори и цени. Благодаря предварително!
Последна промяна venalek на 04 Май 2010, 19:57, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Аларма - Къде?

Мнение от bum_bum » 03 Май 2010, 23:04

А, ако споделиш и за кой от двата града, които си написал в профила си..?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 04 Май 2010, 0:30

За София мога да ти предложа в Студентски град, срещу бетоновия възел едни момчета - сега не знам как са, но преди 3 години сложиха аларма без проблеми на кола, която никога не е имала, проблеми с инсталацията нямаше, всички кабели са ок, абе нагласиха си алармата както трябва. Както споделих, 3та година проблеми няма, а имаха доста разновидности от най-евтините, до доста скъпи аларми, ако имаш път натам може да се поинтересуваш. Другото място където съм ползвал услуги на алармаджии е в кв.Лозенец, ул. Димитър Хаджикоцев №90 (или беше 92), пак млади момчета, доста учтиви и ми свършиха работа :)
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 04 Май 2010, 7:29

venalek написа:... И на дистанционното и на сирената има лого на БМВ, но според мен алармата не е оригинална и е монтирана допълнително. Общо взето само името и е аларма, защото е без шоков датчик, а с обемни, поради което вече втори път ме крадат и от алармата няма и звук....

Ако има логото на BMW и сирената ти е като правоъгълна кутия на левия калник под капака, алармата най-вероятно си е оригинална.
BMW (а и останалите автомобилни производители) никога не слагат шоков датчик, защото в белите страни не крадат чистачки и огледала, а се счита, че интервенция към автомобила има ако се счупи стъкло или се отвори врата/капак. За сметка на това по-новите модели имат "позиционен" датчик, който "запомня" положението при което е паркиран автомобила и се активира ако то се промени (колата се вдигне на крик или с паяк).
Освен това, там ако колата ти пищи непрекъснато (и през нощта) както тук от всяко куче , от всяко докосване при паркиране или от всяко хлапе което се е облегнало на нея няма да смогнеш да си плащаш глобите

Потребител
Аватар
Кара: E91, 325d Touring, 2008

Мнение от venalek » 22 Май 2010, 22:52

Вече съм с нова аларма. Сложих си Valcor VR 54 на Фирма "ЛЕСИ", гр.Пловдив. Монтирана е в Пловдив. За сега нямам впечатления, но като цяло мисля, че алармата е добра и има страшно много функции. Благодаря на всички, които се отзоваха!

Назад към E36