Питане за спортни пружини

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3.0 Д
Мечтае да кара: X5 M 5.0D

Питане за спортни пружини

Мнение от ivailo » 01 Май 2010, 0:23

Колеги преди 1 месец си смених 4-те амортесиора с Монро рефлекс газови,дали ще се съсипят ако им сложа спорни пружини да стане малко по ниско че са е доста високо със 17ки е колата.Някой пробвал ли е?Дали ще жули някъде като е със 17ки на 225.45 гуми?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Re: Питане за спортни пружини

Мнение от ares2 » 01 Май 2010, 0:48

ако джантите са ти с ЕТ което е за Е36 няма да жули поне не в калниците
за ниските пружини.. потърси М техник. има колеги които продават. свалят равномерно и същевременно няма да легнеш на земята като с другите модели които забиват 6 см предницата .
лично при мен с такива скапа оригиналните амортисьори боге. мисля че самия ход е сметнат да е в друга позиция...
но съм чувал колеги които карат и им държат.. нека да кажат и други
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 01 Май 2010, 1:09

Един съвет от мен - братле само не си съсипвай колата с 60/40 пружини :!: Който и да ти говори че става, за БГ това не си е работа, а пък ако това ти е единствената кола - твърдо НЕ. Ако картера ти трябва за повече от 1 ден си избери Мтех. пружини или максимум 40/20 - лично мнение :yes: Някъде из форума бях чел че стокови амортесьори понасят до -40мм. пружини, но не съм 100% сигурен :roll:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 01 Май 2010, 1:39

Boyadjiev написа:Един съвет от мен - братле само не си съсипвай колата с 60/40 пружини :!: Който и да ти говори че става, за БГ това не си е работа, а пък ако това ти е единствената кола - твърдо НЕ. Ако картера ти трябва за повече от 1 ден си избери Мтех. пружини или максимум 40/20 - лично мнение :yes: Някъде из форума бях чел че стокови амортесьори понасят до -40мм. пружини, но не съм 100% сигурен :roll:

ай да дойдеш да ни кажеши намен и на иво,ка сме си съсипали колите с 60/40 да видим дееба, че не езнаехме, че ги скапваме

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 01 Май 2010, 6:46

Boyadjiev написа:Един съвет от мен - братле само не си съсипвай колата с 60/40 пружини :!: Който и да ти говори че става, за БГ това не си е работа, а пък ако това ти е единствената кола - твърдо НЕ. Ако картера ти трябва за повече от 1 ден си избери Мтех. пружини или максимум 40/20 - лично мнение :yes: Някъде из форума бях чел че стокови амортесьори понасят до -40мм. пружини, но не съм 100% сигурен :roll:

И аз това се чудя ,карам вече над година и кусур с ниска кола и няма проблеми освен при паркиране зад блока понеже са много хубави дордюрите .Ако търси човека визия трябва да се лиши от меката возия ,още повече кара с ниски гуми .
Мисля ,че с повече внимание не е проблем ,но щом искат малко да се смъкне 40/20 става
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 01 Май 2010, 10:11

sonny написа:

ай да дойдеш да ни кажеши намен и на иво,ка сме си съсипали колите с 60/40 да видим дееба, че не езнаехме, че ги скапваме

Сони виждал съм ти колата много пъти - уникална стойка, много готина. Както съм написал горе това си е мое лично мнение за ниските пружини, но когато сложих ниските пружини по пътищата когато аз карах (февруари месец), когато нямаше кьорава кръпка по улиците и всичко беше дупки - е не стаа, просто не стаа. Много е кеф като беше ниско и твърдо - няма да бие такива камшици, директна, не се клати, абе с 2 думи супер, но ако това ти е евридейката за мене 60/40 не става. От форума сигурно има достатъчно примери за хора които си карат безгрижно с такива пружини или окачвания, ама аз само докато изляза от студентски вече картера го няма - инфраструктура :ok: Аз съм направил избора за себе си и за това си давам личното мнение - нищо против хората с ниските пружини :winky:

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 01 Май 2010, 10:58

да де, ама д акажеш че се съсипва колата не е оферта, а и колата ми е всекидневна от 2008г. само зимата не се кара, и се кара само с такова окачване, че и детето возя в нея, така, че всек иси и збира, ама не е съсипана по никой начин.

старши ентусиаст
Аватар
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 01 Май 2010, 11:38

sonny написа:да де, ама д акажеш че се съсипва колата не е оферта, а и колата ми е всекидневна от 2008г. само зимата не се кара, и се кара само с такова окачване, че и детето возя в нея, така, че всек иси и збира, ама не е съсипана по никой начин.

По-скоро имах в предвид горните неща, не че се съсипва... Абе разбрахме се :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 01 Май 2010, 13:24

и все пак някои ще каже ли на колегата дали тия пружини 6/4 съсипват сток амортисьорите или не ?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е60 м54б22
Мечтае да кара: е30

Мнение от Ivo_istinskiq » 01 Май 2010, 13:48

Сток амортесиорите ги сасипва да.... на мен поне ги сосипа аз съм с 60/40 трябват ти други разликата между стоковите и спортните във твърдостта и устойчивостта е много голяма почти няма връзка ..... и аз четох че сток амортесиорите издържат до 4 см. А до 60/40 мойта кола също е секидневка, а улиците в Сандански са ужасни.... малко по-внимателно и нямам никакъв проблем :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бавара

Мнение от Игнатов » 01 Май 2010, 20:31

ares2 написа:и все пак някои ще каже ли на колегата дали тия пружини 6/4 съсипват сток амортисьорите или не ?

по-принцип, според всички производители, не е нужно да се слагат къси амортисьори при "смъкване" до 40мм..... и навсякъде това смъкване се дава за база стандартно окачване, а не за М-тех ..... така че комплект пружини 40/30 или 40/20 спокойно могат да се сложат и без къси амортисьори!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 3.0 Д
Мечтае да кара: X5 M 5.0D

Мнение от ivailo » 01 Май 2010, 21:24

Значи колеги 40/20 или 40/30 няма да е проблем,така разбирам от вашите коментари нали.

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 01 Май 2010, 21:34

Колега няма как 4см по-ниски пружини да не съсипат амортисьора още повече по бг пътищата.Това са 2 пръста ограничена работа,но всеки сам си преценява,аз бях на твойто положение,но и амортисьорите са за смяна и поръчах кит 35/15.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sailor » 02 Май 2010, 22:40

Аз съм с 30/30 eibach преди това бях с 60/40 и смея да твърдя че сега и стойката на колата е по добра и с легнали полицаи и сняг през зимата нямам проблеми, с такива пружини и сток амортесьори ти вършат работа, аз лично съм с м-тех, които си купих чисто нови от колегата smoocki и съм много доволен и от стойка и от поведение, в галерията с тия големите джани можеш да видиш как стои с eibach-a, а с ламаринените джанти е 60/40
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е36 330d

Мнение от vanko_5 » 02 Май 2010, 23:13

нишо им няма аз мойте хем ги рязах кам 4см смакнах колата и пак си бачкат амортисиорите затова слагай смело спорните прожини и си давай газ без да се замисляш тез легенди са ала бала то парвото пътишата неса кат хората така че и да са с сток прожини и амортисиора не е добар пак ще са развали

Следваща

Назад към E36