купе - ел стъкла
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Nikouay
- Потребител
-
- Кара: Е36 kupe
- Мечтае да кара: E63
купе - ел стъкла
Здравейте, да знам че има писано мнооооооооого по тази тема обаче за този проблем не намаерих.
Значи машинката на едната ми врата прави големи проблеми:
Първо: на свален прозорец вдига го донякъде и повече неще. Просто не идва ток до машинката, не знам това от реле ли е или комфорт модула. Явно електрониката грешно изчислява колко ток да даде за да вдигне прозореца. Тук въпроса ми е реле или модул?
Второ:Понеже вчера разглобих целия механизъм от-до. И забелязах че като натисна копченцето което до-вдига прозореца при затваряне на вратата, моторчето прави по-голям ход отколкото като пусна копчето, това не знам нормално ли е или не защото като прозореца си е в крайно положение и затворя вратата моторчето вдига стъклото и след като е влязло в оплътнението и повече няма накъде и тогава машинката превърта и издава много дразнещ звук (всеки път като затворя вратата).
Моторчето е http://www.realoem.com/bmw/diagrams/i/c/189.png Номер 24 левия тип (с 2 букси) и мисля че няма датчик който да усеща съпротивление.
Значи машинката на едната ми врата прави големи проблеми:
Първо: на свален прозорец вдига го донякъде и повече неще. Просто не идва ток до машинката, не знам това от реле ли е или комфорт модула. Явно електрониката грешно изчислява колко ток да даде за да вдигне прозореца. Тук въпроса ми е реле или модул?
Второ:Понеже вчера разглобих целия механизъм от-до. И забелязах че като натисна копченцето което до-вдига прозореца при затваряне на вратата, моторчето прави по-голям ход отколкото като пусна копчето, това не знам нормално ли е или не защото като прозореца си е в крайно положение и затворя вратата моторчето вдига стъклото и след като е влязло в оплътнението и повече няма накъде и тогава машинката превърта и издава много дразнещ звук (всеки път като затворя вратата).
Моторчето е http://www.realoem.com/bmw/diagrams/i/c/189.png Номер 24 левия тип (с 2 букси) и мисля че няма датчик който да усеща съпротивление.
- nike69
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 318is, тъмносин металик
Re: купе - ел стъкла
Колега,не съм много навътре в нещата, но до колкото знам това лидали идва ток до моторчето трябва да се измери при поставена букса на моторчето. Т.е. измерване под товар, чувал съм, че на празен ход модулът не подава напрежение. Аз го мерих на празен ход и се подведох. При мен се оказа,че идва ток, но четките на моторчето са се износили докрай и закъсва от време на време.
- Nikouay
- Потребител
-
- Кара: Е36 kupe
- Мечтае да кара: E63
Имам износено зъбно колело на машинката(пластмасовото което е вътре в нея) и като срещне малко съпротивление започва да превърта. По принцип какво става с машинката като срещне съпротивление?
Колега, направо си смени моторчето за стъклата. Ако се опиташ да го оправяш, рано или късно пак ще ти направи въртел...

4 мнения
• Страница 1 от 1