Ниво охладителна течност ТДС.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Ниво охладителна течност ТДС.

Мнение от vanci88 » 16 Апр 2010, 12:41

Колеги имам следният въпрос - разширетелният ми съд си има разграфено - min -max, но явно от годинките течността не се отбелязва и не мога да преценя дали нивото ми е над минимума. Попринцип бъркам със свинска опашка и после наставям, но не е много точно. Като отвориш капачката се вижда едно ръбче - около 1-2см и е успоредно на двигателя - течността мие на 5-6мм под него. Нормално ли е? Като наставя с външната маркировка е на 5-10мм НАД минимума.

Благодаря предварително за отговорите.
36436
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
Мечтае да кара: M6 разбира се

Re: Ниво охладителна течност ТДС.

Мнение от Gancho » 16 Апр 2010, 16:44

Колега аз моита течност ми е до това ръбче и нямам проблеми.То колкото и да слагаш (да го напълнеш до капачката)тдс-сите са направени така че да си изхвърлят излишното количество охладителна течност на вън и да си застава на нормалното положение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 16 Апр 2010, 16:51

Gancho написа:Колега аз моита течност ми е до това ръбче и нямам проблеми.То колкото и да слагаш (да го напълнеш до капачката)тдс-сите са направени така че да си изхвърлят излишното количество охладителна течност на вън и да си застава на нормалното положение

..и сами се обезвъздушават :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 16 Апр 2010, 18:04

Gancho написа:Колега аз моита течност ми е до това ръбче и нямам проблеми.То колкото и да слагаш (да го напълнеш до капачката)тдс-сите са направени така че да си изхвърлят излишното количество охладителна течност на вън и да си застава на нормалното положение

Точно тока става и при мен.... сипвам над ръбчето - 2-3 дни седи над него или на него и после си остава 4-5мм по-ниско и държи така/или поне ще следя дали държи/. Иначе не прегрява и не се включва перката за допълнителното охлаждане. Явно тоя ръб е максимума....
36436
Изображение

Назад към E36