Черен ауспух
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Черен ауспух
Здравейте колеги,днес след 80-90км градско с много даване на газ.Като се прибрах забелязах че ауспуха е доста черен
(преди това не е бил така)
Вчера смених маслото,а бензина е от Ромпетрол.Някои има ли идея от какво може да се е получило това,възможно ли е ламбда сондата да е сдала?
Колата си върви повече от добре
Тези дни нямам време да я откарам на диагностика и затова пуснах темата,може някой да знае нещо.
Мерси предварително.

Вчера смених маслото,а бензина е от Ромпетрол.Някои има ли идея от какво може да се е получило това,възможно ли е ламбда сондата да е сдала?
Колата си върви повече от добре

Тези дни нямам време да я откарам на диагностика и затова пуснах темата,може някой да знае нещо.
Мерси предварително.
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Re: Черен ауспух
И при мен същата работа колега,гледам на профила ти пише ИС,и аз съм със същата.
Когато си карам колата нормално аспуха ми е чист,а когато се полигавя малко с оборотите в града се зацапва доста,но колата няма грешка.
Според мен това е от хубавите бензини...
аз зареждам само от ЛукОил
Мисля че няма от кво да се притесняваме,само стъпка
Когато си карам колата нормално аспуха ми е чист,а когато се полигавя малко с оборотите в града се зацапва доста,но колата няма грешка.
Според мен това е от хубавите бензини...

Мисля че няма от кво да се притесняваме,само стъпка

- IMB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
Възможно е да е от ламбда сондата но тогава ще имаш и голям разход на бензин. Изключи я от буксата и покарай няколко дни да видиш ще имали промяна. Какво масло си сложил да не би да е започнала да го гори.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Едва ли е от маслото,хубаво е,Кастрол ТВС 10В60 и като пипнах ауспуха не беше мазно,по като сухи сажди.
Разхода си е нормален и няма разлика от преди.
Разхода си е нормален и няма разлика от преди.
- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е21 318is 78' сега е30 328
- Мечтае да кара: e30 monster
Aз съм с е30 ис и винаги си я ръчкам и винаги ми е бил черен ауспуха вече 2 години и разхода ми е около 12-13.
И с катализатор и сега без когато и да му бодна газанализатора, газовете са перфвктни !
И с катализатор и сега без когато и да му бодна газанализатора, газовете са перфвктни !

- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Принципно съм чувал , че баварците хапвали масло , макар че аз колкото налея толкова източвам незнам защо и каква е причината , но моята не дърпа , а шестак и също мога да кажа , че и аз я карам на извращение. Много зависи и какъв е бил предишния собственик на колата дали е сменял маслото навреме и така нататък. Зет ми има м43б18 и му харчи на 2к км 700 грама(+-)
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- emes691
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М-43Б-18,318i
Monoid написа:Принципно съм чувал , че баварците хапвали масло , макар че аз колкото налея толкова източвам незнам защо и каква е причината , но моята не дърпа , а шестак и също мога да кажа , че и аз я карам на извращение. Много зависи и какъв е бил предишния собственик на колата дали е сменял маслото навреме и така нататък. Зет ми има м43б18 и му харчи на 2к км 700 грама(+-)
Незнам,дали е вярно това което казваш,или ти се иска да е така.Това ми е третата кола БМВ,досега винаги съм доливал масло на всичките,около 2 литра на 10000км.Имам познат с Е-90,на 32000хл,км и той също се оплаква от разход на масло,иначе няма черен ауспух,и при мен няма черен ауспух но е факт че доливам,карам го на минимум на щеката че иначе ще е повече разхода,плюс това първите 2,3000км не доливам,но след тава започвам помалко да и слагам.За толкова години съм пробвал почти всички масла,положението едно и също,така че това което си чул е 100% вярно..
- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Почти цялото ми семеиство кара БМВ и в деиствителност харчат масло , но на моито друго освен антифриза заради гарнитурата на главата не дърпа.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
При мене ауспиха също е черен, а аз карам на газ
Това са сажди не е масло, като го пипнеш и ако успееш да го изтриеш лесно от пръста си и не е мазно, няма от какво да се притесняваш, за успокоение може да се отиде на една диагностика. При мен харчи 0.8л на 10 000км Масло 5в40
П.С. Аз лично почти винаги се заглеждам по ауспусите на различни Е36ци и всички са черни, дори и тук в Германяи, така че може и от бензина да е ама не вярвам
П.С.2 Забелязал съм, че като направя един преход извънградско от Щутгарт до Хамбург примерно или от БГ до ДЕ и ауспуха значително се поизчиства, след тва малко градско и пак си е черен

Това са сажди не е масло, като го пипнеш и ако успееш да го изтриеш лесно от пръста си и не е мазно, няма от какво да се притесняваш, за успокоение може да се отиде на една диагностика. При мен харчи 0.8л на 10 000км Масло 5в40

П.С. Аз лично почти винаги се заглеждам по ауспусите на различни Е36ци и всички са черни, дори и тук в Германяи, така че може и от бензина да е ама не вярвам

П.С.2 Забелязал съм, че като направя един преход извънградско от Щутгарт до Хамбург примерно или от БГ до ДЕ и ауспуха значително се поизчиства, след тва малко градско и пак си е черен

Моята (318ис М42) също харчи масло и ауспуха е леко мръсен/черен, но мисля че не е от маслото (поне не всичкото). Харчи масло когато се ръчка здраво!
Говорил съм с приятели за причината да си "похапва" масло и това което ми беше обяснено е следното:
Двигателите на БМВ са доста бързооборотни и поради този факт е трудно на семерингите на буталата да обират маслото напълно при движение на буталото във много високи обороти. По тази причина част от маслото не се "отмива" от цилиндъра и остава върху стените му, при което при изгарянето на горивната смес изгаря и то.
Това е което аз знам, доколко е вярно и дали е това причината немога да се ангажирам за достоверност!
Говорил съм с приятели за причината да си "похапва" масло и това което ми беше обяснено е следното:
Двигателите на БМВ са доста бързооборотни и поради този факт е трудно на семерингите на буталата да обират маслото напълно при движение на буталото във много високи обороти. По тази причина част от маслото не се "отмива" от цилиндъра и остава върху стените му, при което при изгарянето на горивната смес изгаря и то.
Това е което аз знам, доколко е вярно и дали е това причината немога да се ангажирам за достоверност!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Колеги колата дори и на писта съм я карал и масло почти не гори,в смисъл на предишната смяна бях взел 5л(сипал съм 4.300) и съм долял 200гр другото си седи
А и няма как да започне да го гори веднага,маслото е на 130км.
Саждите не са мазни а по-скоро като сажди от комин.
Сега пак я потормозих и гледам че се е поизчистил кюнеца
ПС Може ли причината да е мръсен въздушен филтър?

Саждите не са мазни а по-скоро като сажди от комин.
Сега пак я потормозих и гледам че се е поизчистил кюнеца

ПС Може ли причината да е мръсен въздушен филтър?
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Колега ИС-ката като я подкарваш на обороти подхарча по малко масалце и затова ти е черен ауспоха.Колите ни не са първа младост 

Бъди честен пък да става квото ще
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
emes691 написа:Незнам,дали е вярно това което казваш,или ти се иска да е така.Това ми е третата кола БМВ,досега винаги съм доливал масло на всичките,около 2 литра на 10000км.Имам познат с Е-90,на 32000хл,км и той също се оплаква от разход на масло,иначе няма черен ауспух,и при мен няма черен ауспух но е факт че доливам,карам го на минимум на щеката че иначе ще е повече разхода,плюс това първите 2,3000км не доливам,но след тава започвам помалко да и слагам.За толкова години съм пробвал почти всички масла,положението едно и също,така че това което си чул е 100% вярно..
Ти ма преби с тоя разход (2л.),имам наблюдения върху 3 БМВ (бензин и дизел) и трите общо не дават такъв за 10 000км. ... от друга страна няма кола дето да не харчи,то маслото като се загрее се изпарява като всяка течност,но разход от порядъка на 1/3 не е нормален,и то за никоя кола...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- emes691
- кандидат ентусиаст
-
~Мишо~ написа:emes691 написа:Незнам,дали е вярно това което казваш,или ти се иска да е така.Това ми е третата кола БМВ,досега винаги съм доливал масло на всичките,около 2 литра на 10000км.Имам познат с Е-90,на 32000хл,км и той също се оплаква от разход на масло,иначе няма черен ауспух,и при мен няма черен ауспух но е факт че доливам,карам го на минимум на щеката че иначе ще е повече разхода,плюс това първите 2,3000км не доливам,но след тава започвам помалко да и слагам.За толкова години съм пробвал почти всички масла,положението едно и също,така че това което си чул е 100% вярно..
Ти ма преби с тоя разход (2л.),имам наблюдения върху 3 БМВ (бензин и дизел) и трите общо не дават такъв за 10 000км. ... от друга страна няма кола дето да не харчи,то маслото като се загрее се изпарява като всяка течност,но разход от порядъка на 1/3 не е нормален,и то за никоя кола...
Мишо,с предните ми коли не съм ходил на проверки,диагностики,но сега с тази съм ходил на компресия,налягания на масло и бензин в системата,всичко е в нормите,изгорелите газове в момента са 210,вярно че имам малък теч от гарнитурата която трябва да се сваля главата,тая между веригата,задната не малката от към перката,но сега с тази кола доливам около 150гр на 1000км.Вярно е че на проверки и диагностики не излиза всичко,и аз искам както го налея на макс да го сменя вече на мин.на щеката,но колата си иска масло,защо да лъжа че не доливам,даже мога да снимам ауспуха,да го видиж че не можеш да се оцапаш на него
Последна промяна emes691 на 15 Апр 2010, 13:07, променена общо 1 път
- emes691
- кандидат ентусиаст
-

48 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4