Проблем с палене при малко бензин.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///M335i

Проблем с палене при малко бензин.

Мнение от Monoid » 13 Апр 2010, 18:44

Колеги здравеите , преди няколко дена забелязах , че нещо колата ми има труден старт при светната лампа на половината на резервмата лампа, а преди си палеше нормално без никакви проблеми. Смених преди 4,5 месеца бензиновата помпа обаче понеже ме беше ударила финансовата криза купих китаиска и моите маистори ми казаха да не си мисля , че ще изкара много много , но аз не ги послушах и я сложих. Когато колата има бензин смисъл като не е стигнала стрелката по средата на резервата си върви не придърпва не е спъната или нещо от сорта , но падне ли бензина нема палене , седи припалена и плюе отзад и неможе да си дигне 750 оборота. Възможно ли е да е спаднало скапаното налягане на бензиновата помпа ?
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е46 facelift
Мечтае да кара: Е90
Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.

Re: Проблем с палене при малко бензин.

Мнение от nedbmw » 13 Апр 2010, 21:00

Еми замерете го това налягане

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Monoid » 13 Апр 2010, 21:38

Тва е ясно , че ще се замери въпроса е защо , като и сипа бензин се оправя и като спадне не иска да запали. Не е да не върви или да придърпва , сипеш ли бензин върви , като разпрана.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 13 Апр 2010, 22:00

може пък като са ти сменяли помпата по невнимание да са ти поизкривили лостчето на поплавъка - ти да си мислиш че има 1/2 резерва, а то да е стотина грама...
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Monoid » 13 Апр 2010, 23:05

Дигнах седалката вчера отворих капачката сичко е точно ,показва бензина както трябва.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 13 Апр 2010, 23:13

Колега,моят съвет е да избягваш да караш на светеща резерва :!: Извади помпата със сондата,ако има проблем с поплавъка го оправи и по-добре не го карай на резерва,да не сменяш помпа пак и то много скоро :!:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Monoid » 14 Апр 2010, 1:49

Утре отивам да вида какво е налягането , което качва помпата и да разбера къв е проблема , че полудявам вече. Има бензин върви нема бензин гасна и нема палене...
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Monoid » 14 Апр 2010, 10:36

Така колеги днес ходих при моите хора в сервиза и понеже те карат е36-ци ми казаха че тяхните също им гаснели на средата на резервата и имало значение колко високо била сложена помпата. Някои колега , ако сподели къде му свършва бензина ще му бъда благодарен , и също така искам да попитам възможно ли е поплавъка да се е изместил нещо и да не показва съвсем точно. Аз не че му вярвам много много , но досега не ми беше правил проблем.
Are you ///M Enough?

Авточасти AutoPower.BG

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 14 Апр 2010, 10:43

Monoid написа:Така колеги днес ходих при моите хора в сервиза и понеже те карат е36-ци ми казаха че тяхните също им гаснели на средата на резервата и имало значение колко високо била сложена помпата. Някои колега , ако сподели къде му свършва бензина ще му бъда благодарен , и също така искам да попитам възможно ли е поплавъка да се е изместил нещо и да не показва съвсем точно. Аз не че му вярвам много много , но досега не ми беше правил проблем.

ми аз съм карал веднъж точно на светната лампа в рамките на 2 години точно и не е имало проблем. Аз по принцип карам на газ и под 1/4 никога не е падала, винаги имам 1/2 резервоара. Това, което мога да те посъветвам е да пълниш до горе и като падне на 1/4 пак да пълниш и така да си караш щом няма проблеми, когато има бензин, явно като е малко и засмуква въздух и по този начин ще скапеш за отрицателно време и новата помпа. Явно или помпата седи по-високо или резервоара не ти отчита правилно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 14 Апр 2010, 11:16

ми по борд компютър мойта съм я изпускал (по неизяснени причини)два пъти на 0,0л (отчитане на горивото в резервоара от големия борд) - това отговаря на стрелката да седи преди да почне резервата - нито гасне, нито не пали. сичко си е наред.
според мен при смяната са ти кривнали лостчето.
тук не е толкова важно колко бензин има в резервоара като отвориш, а колко остава потопен смукателя на помпата. може да имаш и десет кила но ако помпата не стига до тях... възможно е конструктивно да има разлика м/у новата и старата помпа - едната да седи малко по-високо(новата) и от това да се получава проблема, но пак ми се струва че е по вероятно да е изкривено лостчето. все пак майстора трябва да е сравнил помпите и ако са били различни да направи нещо по въпроса.
според мен може да си решиш проблема като премериш колко е разстоянието до смукателя на помпата и да си настроиш нивото да ти дава нула малко преди това.
Изображение Изображение

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 14 Апр 2010, 12:46

ned_gm28 написа:Колега,моят съвет е да избягваш да караш на светеща резерва :!: Извади помпата със сондата,ако има проблем с поплавъка го оправи и по-добре не го карай на резерва,да не сменяш помпа пак и то много скоро :!:

:yes: и аз съм за
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 15 Апр 2010, 3:24

uricatoli написа:
ned_gm28 написа:Колега,моят съвет е да избягваш да караш на светеща резерва :!: Извади помпата със сондата,ако има проблем с поплавъка го оправи и по-добре не го карай на резерва,да не сменяш помпа пак и то много скоро :!:

:yes: и аз съм за

Аз пък съм против,редовно си я карам на абсолютната нула и няма проблем :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 15 Апр 2010, 8:37

кво като се кара на светната лампа ,няма проблем.
колега кви са тея китаиски части дето купуваш - ми много ясно че ще има проблем.
що не потърси 2-ра ръка от форума-ама оригинал знаеш че е .
земи от някои познат една помпа и я бодни на бързо на твоита кола и виж дали щe има проблем.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 15 Апр 2010, 9:59

абе остави другото, то и проблем не виждам в тази тема :mhihi: ... интересно как трябва да се държи кола, която не може /най-вероятно поради висок монтаж на помпата/ да си дръпне бензинец :roll: ... щеше да е много интересно, ако палне :mhihi: ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 15 Апр 2010, 10:24

Monoid написа:Така колеги днес ходих при моите хора в сервиза и понеже те карат е36-ци ми казаха че тяхните също им гаснели на средата на резервата и имало значение колко високо била сложена помпата. Някои колега , ако сподели къде му свършва бензина ще му бъда благодарен , и също така искам да попитам възможно ли е поплавъка да се е изместил нещо и да не показва съвсем точно. Аз не че му вярвам много много , но досега не ми беше правил проблем.

като падне 2 мм под 0-та, колата спира сама :ranting: :driving:

п.с. карам на резерва от 1 година с китайска помпа, проблеми няма и ще продължавам да карам
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Следваща

Назад към E36