Потъващ педал и спирачна помпа! update?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с усмивка.

Потъващ педал и спирачна помпа! update?

Мнение от Axis » 07 Апр 2010, 21:22

Така колеги проблема при мен е следния: педала на спирачката при задържане в натиснато положение постепенно потъва! До тук нищо необикновенно, често срещан проблем на тази възраст! След оглед на канал и проверка на всички точки, дали няма течове на спирачна течност и наблюдение на казанчето, дали не намалява там, се установи, че няма течове - от там следва, а и особенно и след като изчетох темите тук във форума - заминала си спирачна помпа! ОК! От днес е с чисто нова спирачна помпа, системата е обезвъздушена, все още не виждам течове от никъде, съединителя си работи напълно нормално (той и преди това си работеше без проблеми), но педала на спирачката продължава да потъва! Е вярно сега много по-бавно потъва и се иска много повече сила, но си потъва, а за мен това не е нормално!! Ако напомпам, задържа за извесно време но след няколко минути пак така!! Няма проблем със спирането в движение, забива муцуната много яко!! Но...
От къде може да ми е проблема? Има ли някакъв клапан на АБС-а, който да връща спирачна течност, при голямо усилие от страна на шофьора и там да ми е проблема?? Ако имате предоложения ще се радвам да ги споделите?? :dunno:
Последна промяна Axis на 27 Апр 2010, 0:18, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Потъващ педал и спирачна помпа!

Мнение от dimitrio » 07 Апр 2010, 21:51

На запален двигател ли потъва педала?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Axis » 07 Апр 2010, 21:57

Ами да на запален, на изгасен задържа на положение, ама не съм на 100% сигурен дали винаги на изгасен задържа, че тази вечер си я взех и още не съм правил всички тестове!! Но когато пробвах на изгасен двигател задържа!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Axis » 08 Апр 2010, 19:25

Днес бая покарах, само да доуточня, че потъва и на изгасен двигател, ако има някакво значение! Ако е от цилиндърчетата във задните барабани, тогава защо не намалява спирачната течност в казанчето?? :roll: Иначе спира отлично, доста по-добре, отколкото със старата помпа, но това потъване ме притеснява?? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 08 Апр 2010, 19:36

Според мен е от главния спирачен цилиндър
Гумичките са износени и буталото не уплътнява достатъчно и при нтиск когато се увеличи наляганрто спирачната течност се "просмуква" покрай буталото и стените на цилиндъра и педала пропада.
Същия дефект се проявява и при главната помпа на съединителя

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 08 Апр 2010, 20:39

tsb_bg написа:Според мен е от главния спирачен цилиндър
Гумичките са износени и буталото не уплътнява достатъчно и при нтиск когато се увеличи наляганрто спирачната течност се "просмуква" покрай буталото и стените на цилиндъра и педала пропада.

Axis написа:От днес е с чисто нова спирачна помпа, системата е обезвъздушена, все още не виждам течове от никъде, съединителя си работи напълно нормално (той и преди това си работеше без проблеми), но педала на спирачката продължава да потъва! Е вярно сега много по-бавно потъва и се иска много повече сила, но си потъва,

.......

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 08 Апр 2010, 20:40

tsb_bg написа:Според мен е от главния спирачен цилиндър

Axis написа:От днес е с чисто нова спирачна помпа, системата е обезвъздушена, все още не виждам течове от никъде, съединителя си работи напълно нормално (той и преди това си работеше без проблеми), но педала на спирачката продължава да потъва! Е вярно сега много по-бавно потъва и се иска много повече сила, но си потъва,

Това е казал колегата в първия пост, демек старата помпа е сменена с нова и пак прави проблема .......

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 08 Апр 2010, 20:52

Все пак щом потъва толкова много би трябвало да е от главната помпа, от работните (тези на апаратите) не би трябвало да се проявява толкова много.

А пробвал и си да натиснеш спирачката и да запалиш - тогава педала би трябвало да пропадне малко като дръпне вакумния усилител
Последна промяна tsb_bg на 09 Апр 2010, 17:53, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 09 Апр 2010, 14:37

По повод прпоблем със спирачната система някой някъде беше споменал и сервото, и накрая проблема се оказа от там. Него провери ли го.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 09 Апр 2010, 17:55

NikiNikolov написа:По повод прпоблем със спирачната система някой някъде беше споменал и сервото, и накрая проблема се оказа от там. Него провери ли го.

За това го питам ако натисне спирачката на загасен двигател, омеква ли леко педала като запали двигателя (като двигателя създаде вакум в сервото)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Axis » 09 Апр 2010, 18:53

tsb_bg написа:
NikiNikolov написа:По повод прпоблем със спирачната система някой някъде беше споменал и сервото, и накрая проблема се оказа от там. Него провери ли го.

За това го питам ако натисне спирачката на загасен двигател, омеква ли леко педала като запали двигателя (като двигателя създаде вакум в сервото)

Педала си потъва и на изгасен двигател, но по-трудно! При запален двигател потъва по-бързо! Не съм пробвал да натисна спирачката и в този момент да запаля, незнам какво трябва да е усещането?? Как да си проверя сервото, всмисъл какво да гледам дали не се покачва нивото на хидравличната течност в казанчето, за сметка на спирачната течност?? Защото ако това трябва да гледам, не е така и двете течности не си променят нивото вече 3ти ден!! Мен много почна да ме съмнява, дали не ми се е паднала менте помпа!! Купувана е от Елит Кар, не е БМВ не съм сигурен точно каква марка е, но на вид е същата като оригиналната и си пасна перфектно на мястото!! :banghead: Иначе за спирането си спира повече от добре колата, но незнам до кога??
Как да разбера дали проблема не е в малкото буталце, което е непосредствено закачено на педала на спирачката-незнам как точно се казва! Ходих и в друг сервиз и там само чешат главите!!

Аватар
Кара: е36 318ис М-пакет
Мечтае да кара: e30 V10

Мнение от angel_lalov » 10 Апр 2010, 18:03

прегледал ли си си накладките?как са?при мен имаше подобен проблем и беше от това че единия ми спирачен преден апарат където е буталцето има едно маншонче което уплатнява и то ми беше скъсано!да не би да ти задържа някоя колело пробвал ли си?
Продавам М-Техник окачване за 4 цилиндрово за отпред!аморт и пружини като нови са!120Лв!

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 12 Апр 2010, 9:05

Ако бях на твое място досега да съм свалил и проверил всички спирачни апарати, помпа, серво, маркучи, снадки и абсолютно всичко по системата. Досега доста неща ти се написаха да провериш, а какво си свършил ти си знаеш. Отивай в сервиз да ти оправят спирачната система.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 12 Апр 2010, 9:48

Напиши подробно къде ти сменяха главния спирачен цилиндър, сам ли го направи и какво точно ти подмениха. По какво си сигурен, че е обезвъздушена добре? Тези симптоми са характерни когато има въздух.

Следваща

Назад към E36