малко инфо за Е36 320 без ванос ТОКОВЕ-Акумолатор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- muk_83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 2-ка Б и BMW E46 2-ка Д
малко инфо за Е36 320 без ванос ТОКОВЕ-Акумолатор
колеги искам да попитам следното нещо на 320-та акумолаторът е в багажника имали там бушон на плуса на червения кабел. Те при мен са два много дебел и по тънак който върви успоредно с дебелия през цялото купе през жабката и излизат на плуса. Там където се дава ток на колата при проблем в акумолатора това е черна кутийка под лявата страна на предното стъкло. Някаква шина е това. Мисля че при всички са два кабела червени. А проблемът е следният отвивайки гайката на чашката на клапана на газта дадох на късо с клучето и от там ми изгасна копчето за газта спряха да му светят двете лампички и колата не иска да запали а всичко друго и работи.Колата по принцип пали само на бензин. Проверил съм всички бушони релета. Газовата имам 4 бушона който са здрави никаде няма накар или изгоряло по каквото и да било. Всичко е замерено и работи( емулатор,клапани комп. на газавата). Намерих и един бушон зад жабката който е 25А и той е здрав. Днес дойде един колега на попощ и той с мултицета провери абсолутно всичко и най накрая стигнахме до тази прочута шина за която споменех кутийката с + не идва ток до там дебелият кабел има ток малкият не а те са заедно от акумолатора и се свързват в тази шина, като направи мост на шината всичко си проработи.Колата запали явно по тънкият кабел не тече ток а и той нее доста тънак, Остана само да разбера със сигорност дали има бушон на по тънкия кабел някаде в багажника, но имам огромна бутюлка и не мога да махна курите.Махнал съм седалките предни задни, подовите настилки също, проследил съм кабелите които влизат от багажника до където излизат при двигателя през жабката и няма проблем никъде. Бушона е ако има е между облегалката и газовата някаде при бумбето там се губят кабелите около 30 см. но не мога да видя.
Re: малко инфо за Е36 320 без ванос ТОКОВЕ-Акумолатор
Няма бушон, най-вероятно от окъсяването се е прекъснал или кабела тънкия става дума или кабелната обувка, премести малкото кабелче дето е откъм инсталацията на мотора при голямеия кабел и няма да има ядове. Но най-добре си намери къде се е прекъснал кабела, най-вероятно е при кутииката, но не го виждаш от изолацията. според мен е при крипването на кабелната обувка.
- muk_83
- кандидат ентусиаст
-
колега има бушон и то е заводски направен много професионално ще кача снимки гледам го и немога да позная под гумената изолация имали нещо освен кабела 40 см. след клемата се намира.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- muk_83
- кандидат ентусиаст
-
пипам го и немога да позная че има нещо друго под изолацията мани мани всеки бушон е замерван по отделно всички кори по колата сам свалил отзад кадето е това чудо сам разрязал като касапин кората на багажника сега имам ден и половина само сглабяне вече половината ден мина утре двете жички ги свързвам и правя до акумолатора бушон 40А
- samokoveca
- кандидат ентусиаст
-
хмм интересна работа за тоя оригиналния бушон скоро вадих моя кабел от колато и аз нямам такъв 

- muk_83
- кандидат ентусиаст
-
днес купих бушон който го слагат за усилвателите 60А. А този старият бушон е неразглобяем така е направен значи си е заводски нее слаган от някой жабчо
7 мнения
• Страница 1 от 1