318 тдс странно чукане в мотора
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ E36,E39,E46,E91,E53
318 тдс странно чукане в мотора
Здравейте колеги тук от известно време се чува едно цъкане в мотора и не мога точно да оределя от къде е смисъл дали от клапани или картер.Та цъкането(чукане) е нещо подобно на аванс при москвич чува се доста когато стопли двигателя карах с масло 5 на 40 викам си от него може да е,но не е смених го с 10 на 40 и пак си остана чукането.Мислех че моче да е нещо от центровката но и от няма да е ходих на диагностика при(Presko 79 ) и евала на колегата там закачи мотора и ми каза че всичко е ок е можело да се направят леки корекжий но много леки но свичко било ок.Каза ми че не е клапан и дюза каза че няма да е а е възможно да е биелен лагер.Само да вметна преди време отваряхме мотора и сменихме сигменти и бутални болтове и вериги само не сменихме лагерите понеже майстора ми каза че са ок и така днес отворих картера и свалих биелните лагери не съм затворил още мотора но видимо няма следи на износване на лагерите дори смея да кажа е са доста добре,ще ги сменям сега но не зная на колко кг.да стегна петите на биелите и мисля да ги сменям с нормален размер моля ако има колеги правели това да ми кажат на колко кг.да ги затегна 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
Re: 318 тдс странно чукане в мотора
пали перфектно колега топла и студена просто нямам забележки а и колегата Пресиян (Presko79) гледа точно това зацепването и центровката каза че са добри
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тя може да си е добре и пак да е въртяна за да компенсира разтегнатата верига, която трака. Самия звук от веригата е много характерно жужене, трудно е да го сбъркаш с нещо друго по принцип.
- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
не коелга не мисля,че е верига понеже са сменяни с нови а и не е жужене а по точно чукане.Когато запаля колата студена не се чува толкова много но когато стопли до средата чукането вече се чува ясно и отсечено цък ,цък и така на татък дори и на место се чува а когато в движение тръгна да ускорявам се увеличава с вдигане на оборотите,не так или иначе съм отворил кртера и ще сменя биелните лагери само ако може някой да ме светне на колко кг.да си затегна а и да попитам друго гарнитурата да я сменям ли на картера понеже е не повече от 10 хил км
- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
не колега не мисля,че е от веригата по принцип е сменяна с нова и не жужи а си чука и то сутрин като е студена не чука така но като стопли мотора до средата започва да чука като ускорявам с вдигане на оборотите чукането се увеличава смисъл по интензивно дори и когато е на обороти си чука ускорявам увеличава се чукането задържам на определени обороти не се чува .Та колко ако знае някой да стегна белните болтове колко кг .А и да купя ли нива гарнитура за картера понеже тая е на около 10 000 км
приятел и моита е така казаха ми че може да бьде маслените повдигачи на клапаните
- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
е да колега но нали когато са клапани като стопли мотора трябва да отихнат а при мен е обратното започва да чука а ходих при майстор и той ми каза че не може да са клапани,колко кг.да стегна биелите
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Колега провери си свещите дали са затегнати
Може на някой да му се струва нереално,но при мен чукаше също някак странно.Благодарение на кадърен майстор и колега- Sonny,установихме,че свещите поради някои фактори се бяха разхлабили и от там играеха в гнездото си.След завиването им,спря да чука
Предполагам,че всички сме наясно какво би станало ако избие свеща 

Може на някой да му се струва нереално,но при мен чукаше също някак странно.Благодарение на кадърен майстор и колега- Sonny,установихме,че свещите поради някои фактори се бяха разхлабили и от там играеха в гнездото си.След завиването им,спря да чука

- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
jbankov написа:Колега провери си свещите дали са затегнати![]()
Може на някой да му се струва нереално,но при мен чукаше също някак странно.Благодарение на кадърен майстор и колега- Sonny,установихме,че свещите поради някои фактори се бяха разхлабили и от там играеха в гнездото си.След завиването им,спря да чукаПредполагам,че всички сме наясно какво би станало ако избие свеща
Батка за подгревните свещи ли говориш,тъй като колегата е с дизелов матор.И чукането се засилва когато е топъл маторя.И така и не разбрахме тоя кош с какъв момент се затягат болтовете на биейлите.Някой казват че колкото милиметра е болта с толкова килограма усилие трябвало.
- mitio ochite
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 тдс
- Мечтае да кара: настрани
- Детайли за колата: Само шпер.
В аутодатата пише: с нови болтове първо на 20nm И после на 70 градуса.Стягай колкото е дебел болта толко килограма по български 

0878241719
0888240717-Митко с.Владая http://fakti.bg/avto/32833-demontaj-na- ... -3-sekundi http://www.vijde.com/%d0%b2%d0%b8%d0%b6 ... 1502a.html
0888240717-Митко с.Владая http://fakti.bg/avto/32833-demontaj-na- ... -3-sekundi http://www.vijde.com/%d0%b2%d0%b8%d0%b6 ... 1502a.html
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
това дето клапаните утихвали като загрее не е вярно ,ако повдигача е изпуснал/спекъл ще си трака винаги няма утихване ,а ако я караш така ще изяде и вала
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
mitio ochite написа:първо на 20nm И после на 70 градуса
това е правилното
ей ти го

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Колеги,колата наистина беше при мен.Много нещо е свьршено и мотора почти е подновен.
Няма авансово (детонационно ) чукане.След дьлго премУдрене сьм на мнение като че ли има някакьв проблем в буталната група,но колегата каза че са сменили всичката дреб вьтре освен лагерите по вала.
Колата не е пушеща или някьв труп дето да не е в час с много неща,просто с повишаване на температурата се увеличава чукането,а то поскоро е цькане.
Даваите идеи да помогнем на колегата
Няма авансово (детонационно ) чукане.След дьлго премУдрене сьм на мнение като че ли има някакьв проблем в буталната група,но колегата каза че са сменили всичката дреб вьтре освен лагерите по вала.
Колата не е пушеща или някьв труп дето да не е в час с много неща,просто с повишаване на температурата се увеличава чукането,а то поскоро е цькане.
Даваите идеи да помогнем на колегата
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- tihomir_valkov
- кандидат ентусиаст
-
благодарности на всички колеги който дават мнения а на колегата който дава мнение за повдигач на клапани преди около 13000 км главата беше сваляна диагностирана от компетентни уж лица занимаващи се с шлайф на валове глави и такива им там работи та главате беше обслужена там и което ми казаха че е за смяна го смених така че не зная.Ако не се оправи от смяната на лагетите как да разбера дали е повдигач
53 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4