М52 гасне в движение

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e36 exclusive edition
Мечтае да кара: M

М52 гасне в движение

Мнение от orbb » 16 Мар 2010, 21:42

От няколко дни нещо не е наред с двигателя(М52Б28) Ходих вчера на диагностика, но не излизат грешки- всичко е ок. Вече 3 пъти ми гасне в движение. Все едно се дави и след 3-4 сек изгасва. Колата е обслужвана редовно, горивен филтър е сменен преди 10к км, свещи преди 5к км.
В началото започна като работи на едно място - за секунди обортите падат и точно преди да загасне се оправяше. Случвало ми се е 3-4 пъти. Вече гасне в движение.
До сега проблеми с палене не съм имал никога. Имам колата от 2 години и си е палила винаги от първия път на всякакви температури.
Прочетох няколко теми във форума и подобни проблеми има при бензинова помпа и датчик на коляновия вал, но може ли диагностиката да не ги хване?
Благодаря предварително :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318Is
Мечтае да кара: X6, M6

Re: М52 гасне в движение

Мнение от kliuna » 16 Мар 2010, 21:47

провери моторчето за празен ход като се напълни с боклуци не ги задържа оборотите и като изкл от скорост си мисля че може да е и от това

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 16 Мар 2010, 22:10

клапа на дебитомер? може да ти се е износила и да задържа на моменти.. така ти затваря въздуха и ти тика само гориво.. кара мотора да заглъхва.. на мен ми се е случвало..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 16 Мар 2010, 22:33

хвърлям боб за бензинова помпа,провери и предпазителя понякога не изгарят напълно само ,от време на време прави мизерий като спре колата вдигни седалката и чукай от дясно в-ху капака ако запали 100% помпа :yes:
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 16 Мар 2010, 23:00

uricatoli написа:клапа на дебитомер? може да ти се е износила и да задържа на моменти.. така ти затваря въздуха и ти тика само гориво.. кара мотора да заглъхва.. на мен ми се е случвало..

Баткооо времето на М20 отмина, тука има маф, а не портите на балшои театър :D

Преди седмица имах същия сблъсък с едно е39 М52, оказа се датчик разпределителен вал, един път я чете грешката един път не. Като загасне неще да пали веднааг, пали след 10 минути и се едно не е било нищо. Замери го с мултицет по показанаия от аутодатата и виж ако има отклонения, направо го смени, а ако си гледкаш матора и не жалиш сотитнки за него, разбира се стига да ги има достатъчно, направо си смени двата датчика и на колянов и на разпределиетлен вал, то това си е една добра инвестициика, връща се с времето от вървене и намален разход ;)

Потребител
Аватар

Мнение от orbb » 16 Мар 2010, 23:33

При мен като загасне пали веднага.Все едно не е имало проблем.До сега не съм чакал и си пали от раз, както винаги. Разхода се е покачил, но с 1-1,5 л. Из форума четох разни фрапиращи цифри от сорта на 18/100...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ...320ка...
Мечтае да кара: M5 e39
Детайли за колата: Bostongreen metallic, M-тех окачване, 17" М Contour (styl.23)

Мнение от ВаНко » 17 Мар 2010, 13:00

Аз мисля, че е или датчика на колянов вал, или на разпределителния :yes: и между другото, докато се прави диагностиката, ако в момента всичко си работи, тя не може да хване кое не е наред!! Упсех :winky:
Power is nothing without control...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Мар 2010, 13:42

Е как да няма да го показва, ако не е работило. Ако е давало грешка по едно или друго време трябва да я има записана.
Изображение

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 17 Мар 2010, 14:25

bum_bum написа:Е как да няма да го показва, ако не е работило. Ако е давало грешка по едно или друго време трябва да я има записана.

то ако има грешка на бензиновата помпа че прекъсва дали ще покаже? Сорри за дебитомера ама нали съм минал в нова ера със стар акъл :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ...320ка...
Мечтае да кара: M5 e39
Детайли за колата: Bostongreen metallic, M-тех окачване, 17" М Contour (styl.23)

Мнение от ВаНко » 17 Мар 2010, 15:54

bum_bum написа:Е как да няма да го показва, ако не е работило. Ако е давало грешка по едно или друго време трябва да я има записана.

При мен примерно датчика на коляновия вал не можа да го хване на първата диагностика, нищо не се откри, всичко си беше нормално по времето, в което ми правеха диагностиката. Симптомите бяха гаснене на мотора и след като я запаля, колата се държеше странно - нямаше мощност и като я настъпиш имаше едно зачудване и след около 2 секунди тръгваше да се набира....също така и повишената консумация на гориво. На следващия път я закарах точно, когато угасна и като я запалих диагностиката я хвана и излезе датчика на коляновия вал... Сменихме го и сега всичко си е тип-топ. Вече втора година нямам проблем... Уж трябва да е записала някъде грешката, но не я беше записала... Забравих да спомена, че след като постои малко изгасен мотора и като се запали, все едно нищо не е станало...
Power is nothing without control...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от orbb » 17 Мар 2010, 19:19

Днес карах до резерва и заредих на друга бензиностанция. Двигателя не ми е гаснал, но ми прави впечатление че прекъсва. И като освободя от скорост по инерция ми се струва, че поддържа по-ниски обороти и пак се мъчи да изгасне.
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 17 Мар 2010, 20:24

orbb написа:Днес карах до резерва и заредих на друга бензиностанция. Двигателя не ми е гаснал, но ми прави впечатление че прекъсва. И като освободя от скорост по инерция ми се струва, че поддържа по-ниски обороти и пак се мъчи да изгасне.

ДАТЧИЦИ, КОЛЯНОВ ВАЛ И РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЕН

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 17 Мар 2010, 23:28

Откачи първо датчика на к.вал и запали двигателя...виж как се държи.После откачи и датчика на разпределителния вал и пак запали двигателя.
Колкото и странно да ви звучи,2,8цата си пали и без датчиците ;) .
Възможно е грешка от подобен род да не я чете,поради една много проста причина,че един път кабелите на датчиците укъсяват,друг път не укъсяват.Когато един път укъсят се запаметява грешка и компа е мята в една друга папка,в другия момент да речем в пробег от порядъка на 100км.не укъсят,в този случай всичко е наред и грешката се самопочиства,поне при 2,8цата е така със сигорност. ;) Пробвано.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 17 Мар 2010, 23:34

uricatoli написа:

то ако има грешка на бензиновата помпа че прекъсва дали ще покаже? Сорри за дебитомера ама нали съм минал в нова ера със стар акъл :mhihi:

Бензиновата помпа не, датчици на валове, ламбда би трябвало да ги покаже. Не би трябвало обаче ако е записало грешка по някое време после да я няма ако не е ресетван компютъра.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 17 Мар 2010, 23:42

След определен пробег,ако запаметенета грешка не се повтори,компа си е изтрива сам ;) И на мен ми се стори странно,но си е факт.Пиша този пост от личен опит,нито съм го чул или чел от някой друг.Да спомена,че не всички грешки грешки се самопочистават,като примерно тази не бега,там трябва първо да се открие проблема и после да се изчисти с необходимата апаратура.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

Следваща

Назад към E36