Адски голям разход!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Адски голям разход!
Знам че има една камара теми, даже току що прочетох една, но при мене е малко по-особенно. Колата е Е36 320iA М50В20. Какво ли вече не смених и неще и неще да падне тоя разход. Да - наистина я карам на къси разстояния, студена е, автомат е, но чак пък толкова. Дава ми разход от сорта на 20, 25, че и до 30л/100км пробег. Бензина който наливам е ОМВ 95, пробвах и със Карера 100 - пак така, само дето давам повече пари. С Лукойл пробвах - отново голям разход. Първо я закачих на диагностика, обади се ламбда сонда - смених я с такава на Hella за 246лв с отстъпката (заради глупавата Siemens електроника, само такава имаше с букса). След това горивен филтър смених, свещи, термостат, защото загряваше бавно (не че сега загрява кой знае колко по-бързо), катализатора махнах по-миналата седмица и пак и пак и пак. Вчера пак я закачих на диагностика, да не би заради запушения катализатор да е заминала ламбда сондата отново. На изгасен мотор никакви грешки не дава, с изключение на проблем в горивомера (който си го знам). Най-интересното обаче беше, че не можахме да прочетем Live Data-та. Запалихме мотора, даваме да чете Live Data и казва че неможе да се свърже с модула
Колата я засичам според горивомера - от светване до светване на лампа. Отвреме на време ми прави мизерии и както си показва 15-тина литра, изведнъж отива на нулата. Да - наистина диагностиката каза, че има проблем, но ми е светвала лампата и съм отварял резервоара и наистина бензина е изгорен. Най-лесния начин е пълен резервоар - 100км - пълен резервоар. Но пък като го напълня до горе и тече от някъде като я оставя на място. Ако е в движение не тече. Дупка ли има някъде по-нагоре незнам. 2 пъти го пълних с цел засичане - 1-вия веднага тръгнах на дълъг път и не ми е текло, и 2-рия след като се върнах, спрях на бензиностанцията, която е на 1км от нас, напълних го догоре и се паркирах пред блока, седнах на пейката която се намира на 10м от колата и един съсед вика нещо ти капе отдолу. От тогава не съм пълнил резервоара догоре. Извън града ми дава 9-10л/100км при 120-150км/ч. Тука в града ми разказва играта, а аз рядко излизам извън града, защото ми яде парите в града и не остават за извън града.

Последна промяна joreto_88 на 14 Мар 2010, 23:24, променена общо 1 път
Re: Адски голям разход!
Смъкни си резервоара и го направи.Според мен проблема ти е точно там.Дори и при малко бензин може да изтича много слабо и да не се забелязва.
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Колко познати симптоми , чак се замислих дали аз не съм я писъл тази тема
Ама разликата е , че аз съм с 1.6 М40 и не съм усетил да капе бензин
и работата е 1/1 същата . 21; 23 ; 29 литра . всеки път различно . Извънграда 8 и нещо 9 литра ми гори 

- samokoveca
- кандидат ентусиаст
-
ако тече бензин колега колкото и малко да е ще мирише покраи колата на бензин според мен не е това проблема но се пак като спреш някаде сложи един голям картон под колата и я запали да работи на място 20 тина мин и ако има капене от някаде 100% ще го хванеш
Ехееее 316ка да гори 29/100
20/100 може без проблем в някакъв адски трафик и при супер лошо каране, ама 29 ми идва малко прекалено. Това е 50% отгоре.
Първото нещо са свещите. От лични наблюдения над едно М43 Компактче, разликата беше 5-6 литра/100 надолу със хубави свещи. Сега е около 10/100 градско, което е точно колкото трябва да е при този тип каране!
...ама свещите струват 60лв.
20/100 може без проблем в някакъв адски трафик и при супер лошо каране, ама 29 ми идва малко прекалено. Това е 50% отгоре.
Първото нещо са свещите. От лични наблюдения над едно М43 Компактче, разликата беше 5-6 литра/100 надолу със хубави свещи. Сега е около 10/100 градско, което е точно колкото трябва да е при този тип каране!
...ама свещите струват 60лв.

- joreto_88
- младши ентусиаст
-
Е ок де, свещите са сменени - разлика няма. Смених ги защото ми гръмна в колекторите и ми изплю маркуча на стъпковия мотор (добре че не успя да счупи колектора) сложих NGK BKR6EK. Старите бяха ултра, мега, рацинг и тунинг марката BRISK с ръжда по цокъла
Edit: Разхода може да го видите като цъкнете в подписа ми там на колонката.
Edit: Разхода може да го видите като цъкнете в подписа ми там на колонката.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Споменаваш,че на дълго ти харчи горе долу добре,а градско е много-това е защото ти споменаваш за спукан резервоар и като тръгнеш 20 пъти и спреш резко 25 пъти Бензина се лашка в резервоара и най вероятно ти изтича по лесно.На дълаг път Бензина се закротва и помръдва по малко,но пак ти харчи повечко-а да го свалиш до 7,5л на 100км не знам какво чакаш още-вдигай и гледай какво става отдолу.Успех
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
кво да ти кажа брато
стара кола
аз имах една малолитражка 1000 кубика, дето бичеше 13-5 / 100
а уж беше читава
просто.. колата като остарее почва да си се издава с високия разход
стара кола
аз имах една малолитражка 1000 кубика, дето бичеше 13-5 / 100
а уж беше читава
просто.. колата като остарее почва да си се издава с високия разход
No bling at the Ring
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
Аз не искам да го свалям 7.5/100, а искам да го докарам до нормалния разход на тази кола - 9-10/100 извън града и 13-14/100 градско. Да не забравяме че е автомат. Ако не може да се направи нищо повече, ще я закарам в най-известния сервиз - mobile.bg Съсипа ми нервите за 1г и половина с тоя разход.
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Като заговорихме за свещи , БМВтата с какви трябва да се карат ? Аз моята я взех с BOSH двуполюсни и ги смених с абсолютно същите . И преди си гореше много и сега пак е така
Някой път гори повече , др път по-малко . Някой път е като самолет , др път като москвич 408 натоварен с 1 тон багаж изкачващ се по 20 % нагорнище .

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Защо не отидеш до сервиза на Ясен?Сигурен съм,че ще направи каквото може и ще си доволен от резултата!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Тъй като чета колега с темата най ми идва на ум еди съвет и това е че трябва да си смениш монтьорите а не многото части по колата .Смърт без при чина няма от това правило трябва да се изхожда та ако те не могат да разберат знаяи и м липсват достатъчно знания.И тука във форума някой трудно би ти дал някакъв съвет защото проблема ти не е толкова лесен за откриване.Но все пак аз мога да те посъветвам да си провериш зацепването на веригата и дали не се е удължила защото е възможно да са се натрупали доста неща в полза на по големия разход.Както и състоянието на компа ако може намери друг читав за проверка ако този не подлежи на проверка и не може да му се провери за колко милисекунди отварят дюзите.Свлете ги и проверете как впръскват и дали накоя от тях не седи постоянно отворена формата на конуса на впръскване трябва да е около 30 градуса, а не да впръсква остра струя това е признак на много тона бенз. минал през тях и нищо не ги спасява освен смяна
Аз съм си направил една системка за проверка на дюзи но ги пробвам с нафта ,а не с бензин защото, като се разпраши горивото и става много лесно БУМ
.Аз лично си патих от опит ви го казвам де
.А също и най важното колко е степента на сгъстяване в цилиндрите .Абе всичко трябва да ти е по нормите както са го измислили брадатите инженери 

liloff написа:...ама свещите струват 60лв.
Моите кат струват 150лв, що харчи 18 в града

BKR6EK им е толкова нормалната цена.
BKR6EQUP вече са на 120 официална цена.
А от там нататък тунинг мега гига технологиите за производство на свещи не ги разбирам

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2