кабели за м40
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- revenger
- кандидат ентусиаст
-
кабели за м40
здравейте,молбата ми е следната,става дума за кабелите на М40.Скоро бях чел в една от темите че имало два вида кабели с/и без датчик,та по какво се различават и как може да се размере кои кабели са с датчик и кои без? 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Re: кабели за м40
На кабела за 4 цилиндър има пръстен /подвижен/ от който тръгва друг кабел. Новите ми кабели са без този "датчик" и колата си върви без проблем. Въпросния датчик го хванах с 2 св. опашки за въпросния 4-ти кабел
. Повече от това няма какво за обяснения, остава наличния кеш който си приготвил. Поздрави.

Кабелите на "Тесла" например, си се разглобяват съвсем културно и датчика просто се нанизва на новия кабел...
- revenger
- кандидат ентусиаст
-
ха така за тоя пръстен се сетих,един пластмасов около кабела ако не се лъжа.мотах го насам натам и така и не видях как е сварзан за другия пак тои си бил само така около него.
мерси за бурзия и наистина точен отговор.
само така и си остава загатка защо аджаба въобще е тоя датчик?

мерси за бурзия и наистина точен отговор.

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
revenger написа:ха така за тоя пръстен се сетих,един пластмасов около кабела ако не се лъжа.мотах го насам натам и така и не видях как е сварзан за другия пак тои си бил само така около него.![]()
мерси за бурзия и наистина точен отговор.![]()
Въпросният датчик "казва" на ECU-то кога 4-ти цилиндър е в действие

- santo3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 м43
Някой знае ли каква е цената на кабелите за свещите и от къде може да се купят за м40б18 ?
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
NikiNikolov написа:На кабела за 4 цилиндър има пръстен /подвижен/ от който тръгва друг кабел. Новите ми кабели са без този "датчик" и колата си върви без проблем. Въпросния датчик го хванах с 2 св. опашки за въпросния 4-ти кабел. Повече от това няма какво за обяснения, остава наличния кеш който си приготвил. Поздрави.
Да разбирам ли колега, че наистина нямаш проблем след това преместване на датчика и начина на захващане? Преди дни и аз си взех нови кабели...без този датчик и временно на 4ти цилиндьр си оставих стария кабел....
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
iliew написа:NikiNikolov написа:На кабела за 4 цилиндър има пръстен /подвижен/ от който тръгва друг кабел. Новите ми кабели са без този "датчик" и колата си върви без проблем. Въпросния датчик го хванах с 2 св. опашки за въпросния 4-ти кабел. Повече от това няма какво за обяснения, остава наличния кеш който си приготвил. Поздрави.
Да разбирам ли колега, че наистина нямаш проблем след това преместване на датчика и начина на захващане? Преди дни и аз си взех нови кабели...без този датчик и временно на 4ти цилиндьр си оставих стария кабел....
Някой няма ли да потвьрди или отхвьрли този начин на преместване на кабела за датчика?
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Колеги този датчик може и без него колата не отчита грешка или нещо такова.Няма промяна в разхода няма промяна в вървежа в нищо.Те вярно са го сложили ама не е като при другите двигатели да има нетипично поведение колата без този тип датчик.

9 мнения
• Страница 1 от 1