кабели за м40

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

кабели за м40

Мнение от revenger » 12 Мар 2010, 1:03

здравейте,молбата ми е следната,става дума за кабелите на М40.Скоро бях чел в една от темите че имало два вида кабели с/и без датчик,та по какво се различават и как може да се размере кои кабели са с датчик и кои без? :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Re: кабели за м40

Мнение от NikiNikolov » 12 Мар 2010, 18:21

На кабела за 4 цилиндър има пръстен /подвижен/ от който тръгва друг кабел. Новите ми кабели са без този "датчик" и колата си върви без проблем. Въпросния датчик го хванах с 2 св. опашки за въпросния 4-ти кабел :mhihi: . Повече от това няма какво за обяснения, остава наличния кеш който си приготвил. Поздрави.

Потребител
Аватар
Кара: 318i М40

Мнение от Totko » 12 Мар 2010, 23:43

Кабелите на "Тесла" например, си се разглобяват съвсем културно и датчика просто се нанизва на новия кабел...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от revenger » 12 Мар 2010, 23:48

ха така за тоя пръстен се сетих,един пластмасов около кабела ако не се лъжа.мотах го насам натам и така и не видях как е сварзан за другия пак тои си бил само така около него. :shock:
мерси за бурзия и наистина точен отговор. :yes:
само така и си остава загатка защо аджаба въобще е тоя датчик? :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 13 Мар 2010, 0:26

revenger написа:ха така за тоя пръстен се сетих,един пластмасов около кабела ако не се лъжа.мотах го насам натам и така и не видях как е сварзан за другия пак тои си бил само така около него. :shock:
мерси за бурзия и наистина точен отговор. :yes:
само така и си остава загатка защо аджаба въобще е тоя датчик? :roll:

Въпросният датчик "казва" на ECU-то кога 4-ти цилиндър е в действие :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м43

Мнение от santo3 » 15 Дек 2012, 0:51

Някой знае ли каква е цената на кабелите за свещите и от къде може да се купят за м40б18 ?

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 18 Дек 2012, 12:57

NikiNikolov написа:На кабела за 4 цилиндър има пръстен /подвижен/ от който тръгва друг кабел. Новите ми кабели са без този "датчик" и колата си върви без проблем. Въпросния датчик го хванах с 2 св. опашки за въпросния 4-ти кабел :mhihi: . Повече от това няма какво за обяснения, остава наличния кеш който си приготвил. Поздрави.

Да разбирам ли колега, че наистина нямаш проблем след това преместване на датчика и начина на захващане? Преди дни и аз си взех нови кабели...без този датчик и временно на 4ти цилиндьр си оставих стария кабел....

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 19 Дек 2012, 20:41

iliew написа:
NikiNikolov написа:На кабела за 4 цилиндър има пръстен /подвижен/ от който тръгва друг кабел. Новите ми кабели са без този "датчик" и колата си върви без проблем. Въпросния датчик го хванах с 2 св. опашки за въпросния 4-ти кабел :mhihi: . Повече от това няма какво за обяснения, остава наличния кеш който си приготвил. Поздрави.

Да разбирам ли колега, че наистина нямаш проблем след това преместване на датчика и начина на захващане? Преди дни и аз си взех нови кабели...без този датчик и временно на 4ти цилиндьр си оставих стария кабел....

Някой няма ли да потвьрди или отхвьрли този начин на преместване на кабела за датчика?

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 21 Дек 2012, 22:02

Колеги този датчик може и без него колата не отчита грешка или нещо такова.Няма промяна в разхода няма промяна в вървежа в нищо.Те вярно са го сложили ама не е като при другите двигатели да има нетипично поведение колата без този тип датчик.
Изображение

Назад към E36