Проблем със стъпковия мотор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- bossev_91
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 318i 115hp
- Мечтае да кара: Toyota Supra Twin Turbo
Проблем със стъпковия мотор
Колеги имам едно питане
Извинявам се ако темата не е на място , но съм тук от съвсем скоро и все още не съм в час. Изчетох всички теми относно губенето на обороти на е36 318i . Проблемът 90% ми е от стъпковия мотор. Като извадя ЛЕКО мъркучето от стъпковото моторче и колата спира да губи обороти и да гасне. Мисълта ми е тъй като съм МНОГО зле с парите за момента и немога да си позволя да си купя друго (макар и втора употреба) дали има проблем временно да карам така (С леко изваден маркуч). Ясно ми е че ще харчи повече , но въпросът ми е дали ще имам накакъв проблем. Благодаря ви предварително !!!

- cekunnn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 6 in line, 1.8Т
- Мечтае да кара: M6 G power
Re: Проблем със стъпковия мотор
Колега свали го и го почисти хубаво че вътре се натрупва много нагар и ще закрепиш положението. Няколко пъти съм го правил на различни коли и дава ефект

Ако следваш стадото, ще газиш в тор.

- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Аз лично незнам дали може да караш със изваден маркуч , защото и аз много много не разбирам , но искам да те питам защо мислиш , че стъпковото моторче е за смяна до колкото знам може да се почисти и да спре проблема даже мисля че и ти можеш да си го направиш. Сега като някои колега ти пусне някоя схема може и сам да опиташ , ако ти се занимава разбира се 

Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- veselinchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 318i
- Мечтае да кара: bugatti veyron
почисти го добре и ще си доволен, мисля че се потапя в разредител
- komarchyyyy
-
-
- Кара: Бавно м52б28
veselinchev написа:почисти го добре и ще си доволен, мисля че се потапя в разредител
Мислиш или си сигурен ?

- fricazoi89
- Потребител
-
- Кара: КОМПОТИ
- Мечтае да кара: Самолет
- Детайли за колата: [URL=http://www.shampioni.com/?pid=11808][IMG]http://img.shampioni.com/banners/Shamp_1274890219.jpg[/IMG][/URL]
Здравейте на всички относно МПХто то до се чисти с ултразвук,но като моментно решение е да позачистиш маркуча както каза по горе колега и Ще закрепиш положението временно...
Успех
Успех

- bossev_91
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 318i 115hp
- Мечтае да кара: Toyota Supra Twin Turbo
Колеги извинявам се че не съм се изказал както трябва. Пръсках го с WD-40 и двата маркуча съм ги почистил перфектно и съм ги проверил (здрави са).
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
bossev_91 написа:Колеги имам едно питанеИзвинявам се ако темата не е на място , но съм тук от съвсем скоро и все още не съм в час. Изчетох всички теми относно губенето на обороти на е36 318i . Проблемът 90% ми е от стъпковия мотор. Като извадя ЛЕКО мъркучето от стъпковото моторче и колата спира да губи обороти и да гасне. Мисълта ми е тъй като съм МНОГО зле с парите за момента и немога да си позволя да си купя друго (макар и втора употреба) дали има проблем временно да карам така (С леко изваден маркуч). Ясно ми е че ще харчи повече , но въпросът ми е дали ще имам накакъв проблем. Благодаря ви предварително !!!
За да закърпиш положението временно, преди да си купиш НОВ стъпков мотор, извади куплунга на захранването към него. Така ще поддържа 1200-1300 оборота на празен ход. На мотора нищо му няма, но ще те натовари в разхода.
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Виж тази тема viewtopic.php?f=8&t=179052&start=15
Точно за твоя проблем е. Всички сме минали по този път
Точно за твоя проблем е. Всички сме минали по този път

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320д
ако извади куплунга наистина ще поддържа 1200-1300 оборота,но това е на топъл двигател,сутрин без стъпковия няма да запали..........а дори да запали ще държи не повече от 400 оборота......ще тресе целия мотор все едно си на 2 цилиндъраивчо3 написа:bossev_91 написа:Колеги имам едно питанеИзвинявам се ако темата не е на място , но съм тук от съвсем скоро и все още не съм в час. Изчетох всички теми относно губенето на обороти на е36 318i . Проблемът 90% ми е от стъпковия мотор. Като извадя ЛЕКО мъркучето от стъпковото моторче и колата спира да губи обороти и да гасне. Мисълта ми е тъй като съм МНОГО зле с парите за момента и немога да си позволя да си купя друго (макар и втора употреба) дали има проблем временно да карам така (С леко изваден маркуч). Ясно ми е че ще харчи повече , но въпросът ми е дали ще имам накакъв проблем. Благодаря ви предварително !!!
За да закърпиш положението временно, преди да си купиш НОВ стъпков мотор, извади куплунга на захранването към него. Така ще поддържа 1200-1300 оборота на празен ход. На мотора нищо му няма, но ще те натовари в разхода.
- kalin_82rr
- Потребител
-
- Кара: е36
- Мечтае да кара: e30
Здравейте колеги,при мен пък проблема е следният когато включа стъпковото моторче оборотите започват да играят от 900 до 2000 когато е изключено си държи 900 оборота.Въпросът ми е нормално ли е като дам контакт стъпковия мотор директно да отваря до крайно положение купил съм още 2 моторчета и историята е същата и с тях. Какъв може да е проблема...дебитомера е работещ,тпс-а също...каква е вероятността да е ламбда сондата... Зблъсквал ли се е някой с подобен проблем... Двигателя е м42 1995г. Благодаря ви!

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
При теб,вероятноста да е ламбда-сондата е огормна! Смени я!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- kalin_82rr
- Потребител
-
- Кара: е36
- Мечтае да кара: e30
ildivvy написа:При теб,вероятноста да е ламбда-сондата е огормна! Смени я!
благодаря!

13 мнения
• Страница 1 от 1