маховик и съединител от 325tds na 318 tds?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
маховик и съединител от 325tds na 318 tds?
Понеже двигателя ми е с чип!
Въпрос: Може ли да се монтира маховик, съединител и притискателен диск от 325тдс на 318тдс?
Въпрос: Може ли да се монтира маховик, съединител и притискателен диск от 325тдс на 318тдс?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: маховик и съединител от 325tds na 318 tds?
А каква е връзката с чипа? И двата са двумасови, така че едва ли ще има някаква разлика, дори и да може.
- tontoni
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30-ка на 17-ки
- Мечтае да кара: на шефа колата
Поскоро обратното не ли по добре. 

bum_bum написа:А каква е връзката с чипа? И двата са двумасови, така че едва ли ще има някаква разлика, дори и да може.
Идеята ми е такава, че двигателя след слагането на чип-а има по-висок въртящ момент-усеща се доста добре!
В тази връзка при следваща смяна на съединител, дали да не сложа "по-усилен", като от 325тдс?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Маховик и съединител по-има смисъл, а както беше написал само маховик в началото едва ли..
318- ковия е 215мм, а 25- цовия на 228мм , но не се притеснявай, стоковия съединител на 318-ката е достатъчно здрав за да издържи доста каране и с чипа. На is-ката е 215 също, а по принцип се водят доста мощни
щом на нейния пауър издържа ще понесе и дизел пауъра без проблем.
Но ако имаш няколко стотин лева излишни все ще се намери кой да ти ги вземе
318- ковия е 215мм, а 25- цовия на 228мм , но не се притеснявай, стоковия съединител на 318-ката е достатъчно здрав за да издържи доста каране и с чипа. На is-ката е 215 също, а по принцип се водят доста мощни

Но ако имаш няколко стотин лева излишни все ще се намери кой да ти ги вземе

- Chimerasv
- кандидат ентусиаст
-
с по голям диаметър на махоик/съединител предаваш въртящ момент много по лесно на диф-а а от там на колелата и пътя
има смисъл винаги според мен .. даже ми се въртеше на м52 матор да се лепне от н57д30 тая работа .. че иам една мега оборотната 20-ка .. и съединителя ако превключа "спортно" от 1 към 2 и неможе да зацепи..
на 7500 оборота

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Има смисъл, особено ако заедно с увеличаването на размера се намалява масата и зависи от колата. Ама аз 318тдс да не може да си предаде силата от мотора на дифа още не съм видял
Според мен от по-големия и тежък съединител по-скоро ще изгуби, отколкото да спечели.

според мен нема да стане маховика на 325 тдс е с 6 пъпки а този на 318 тдс е с 4 и дачика на кол. вал малко ще му е трудно да ги чете.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
бисер123 написа:според мен нема да стане маховика на 325 тдс е с 6 пъпки а този на 318 тдс е с 4 и дачика на кол. вал малко ще му е трудно да ги чете.
Става става,но се слага друг датчик,Тои все пак е прост магнитоелектричен,бьрзо се зальгва
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- SHTILL
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбо дизел
- Мечтае да кара: би-турбо дизел
бисер123 написа:ок това не знаех,какъв дачик?
Здравейте, понеже търсих из форума дали има някакъв начин да се сложи маховик от 2.5 td, защото на 318ката ми (tds) сдаде багажа, а разполагам с читав заедно със съединителя ?

11 мнения
• Страница 1 от 1