свирене/леки вибрации във волана на празен ход
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 тдс
- Мечтае да кара: M3 e92
свирене/леки вибрации във волана на празен ход
Значи като оште не е загряла колата хубаво са на студеното ми прави такива номера,карам си на скорост доближа светофар, исключа от скорост и усещам като някякво напрежение във волана! Това е само при 600-700 оборота нали и после с карането в последствие (мисла че като пзагрее по-хураво) си изчезва!!!
Ако някой е имал такъв проблем да драсне 2-3реда
Ако някой е имал такъв проблем да драсне 2-3реда

Re: свирене/леки вибрации във волана на празен ход
от хидравликата на волана го прави това то е едно като жужене
- ivan_
- Потребител
-
- Кара: с акъл
провери си нивото на маслото в казанчето за хидравликата
Кола с предно е като жена без цици - върши ти работа , ама не ти прави кеф!!!
- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
да да точно като жужене е !!! утре ще провера , то това масло каде беше до течнотта за чистачките ли ?
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
пада се между смукателния колектор и горивния филтър- под тях
- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
Мерси колега ,ако се наложи да доливам ,,,,, там има ли означено нивото до което трябва да си е
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Като отвъртиш капачката на нея самата има скала. Маслото трябва да е АТФ. Ако маслото е черно значи е за смяна и обикновенно се сменя и цялото казанче то е консуматив. Мисля, че беше ~~ 80 лв .
- WaCkY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 120i
- Мечтае да кара: M POWER
аз смених маслотот и казанчето понеже и аз имах същия проблем,обаче маслото пак стана черно

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Айде ... пак почваме с тия масла , казанчета и т.н.....
Ама аз нема да се изморя да повтарям .... и пак ще кажа
, казанчето може и да не се сменя (вярно , че е консуматив , ама ако корпуса му е здрав , няма пукнатини около щуцерите на маркучите и изобщо , то спокойно може да си се ползва ... , а това , че се задръствала цедката на казанчето е много относително .... ,как па до сега едно казанче не видях , от тия дето съм разглобявал ... 3,4 до сега , да му е задръстена цедката ... ?!
). Това , че маслото потъмнява след смяна ... също сме го коментирали известен брой пъти ...
. Причината е , че при източването на старото масло в рейката остава известно количество (около 400 мл, а вместимостта на системата е 1.1л) . Та точно това оставащо масло обърква работата ... и при наливане на новто масло , старото се меси с новото и резултата е пак черно масло ... Решението е да се повтори процедурата -2 , 3 пъти с източване и наливане на ново масло до тогава , докато маслото остане бистро ... Сега някои ще попита (за някой си пореден път ) - " добре де няма ли пробка , от където да се източи цялото масло ... ?!" , отговарям - на някои Е36 има на хидравличната помпа , а на други няма изобщо пробка .... Преди време колеги споменаваха , че Е36 има пробка на рейката ... ,не казвам 100% , че не е така , ама аз такава пробка до сега не съм виждал на нито една Е36 (и схема на рейката имам и на нея никъде не е показана такава пробка ). Ако някой знае къде е и може да я посочи , нека го направи ....
По темата .. колега смени си маслото и виж какво ще е положението ... В тази тема съм описал как се прави :
viewtopic.php?f=8&t=166762&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE
Ама аз нема да се изморя да повтарям .... и пак ще кажа

По темата .. колега смени си маслото и виж какво ще е положението ... В тази тема съм описал как се прави :
viewtopic.php?f=8&t=166762&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE
9 мнения
• Страница 1 от 1