ABS странен блокаж
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ABS странен блокаж
За пръв път карам кола с ABS и незная дали това, което ми се случи днес е нормално. Та... карам си аз и на един светофар правя ляв завой, а пред мен един Нисан Примера комби набива яко спирачки, съответно и аз набих спирачката, след което опитвам се да тръгна и осещам, че задните ми гуми се търкат в асвалта
пребледнях!!!!! Натиснах веднага педала на спирачката 2-3 пъти лекичко и се оправи
това нормално ли е? За пръв път ми се случва така рязко да натискам спирачката... отзад съм с барабанни, а отпред с дискови спирачки. Колата ми е 318и 92-ра. Кажете си мнението!

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не е нормално да ти блокират колелата, независимо как си спирал, няма връзка с АБС, по-скоро си провери спирачните механизми на барабаните. Явно задържат след рязко спиране, който ефект най-вероятно ще се усилва с времето и в един прекрасен миг няма да можеш да тръгнеш., все едно си на ръчна. 

Never mistake motion for action...
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Aз само не разбрах как ТРЪГНА а пък колелата (задните) се търкаха в асвалта ? Да не караш някъф изроден IX щот иначе аз нямам обяснение на явлението казано от теб хем да те бутат задните колела хем да се търкат в асвалта
Дай някъкви разяснения 

R.I.P Landikar
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
rtzankov написа:Aз само не разбрах как ТРЪГНА а пък колелата (задните) се търкаха в асвалта ? Да не караш някъф изроден IX щот иначе аз нямам обяснение на явлението казано от теб хем да те бутат задните колела хем да се търкат в асвалтаДай някъкви разяснения
Ми то има ли 318IX ??

- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
CTAMATKO написа:Верно ли е че зада се смени ангренажния ремък трябва да се маха климатика, или тоя ме баламосва? Каза, че ще отнеме 3-4 часа
Max 1-1:30 няма и толкоз..... климатика да се

- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
mitak_o написа:купиш и 3 ролки + анганажния ремък
На цена около 30-40лв. ремък и ролките кам 70-80 лв поне аз там някаде ги купувах миналата година

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2