Проблем - играене на обороти , губене на мощност , пукане??
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем - играене на обороти , губене на мощност , пукане??
Проблема е следния ...
Днес си тръгвам от работа , и незнам от студа ли , от какво започна да ми прави тези проблеми които съм описал в заглавието на темата ...
Другото нещо което забелязах е , разхода адски много се е вдигнал ... 40 лв от Лукойл = 21 л = 65 км . Като направиш груба сметка излиза около 40/100
Нещо не е наред , ама незнам какво . Преди да съм я закарал на диагностика (ако успея въобще) , реших да видя тук дали някой знае нещо ??
P.S. Колата е е36 320i (без ванус)
Днес си тръгвам от работа , и незнам от студа ли , от какво започна да ми прави тези проблеми които съм описал в заглавието на темата ...
Другото нещо което забелязах е , разхода адски много се е вдигнал ... 40 лв от Лукойл = 21 л = 65 км . Като направиш груба сметка излиза около 40/100

Нещо не е наред , ама незнам какво . Преди да съм я закарал на диагностика (ако успея въобще) , реших да видя тук дали някой знае нещо ??
P.S. Колата е е36 320i (без ванус)
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Проблем - играене на обороти , губене на мощност , пукане??
Вместо да "гледаш тук", по-добре директно на диагностика - всичко ще си каже... хвърлянето на боб със сигурност няма да постигне по-висока ефективност...
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Смени ламбда сондата и ще се оправи проблема 

- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Самолет и мечтае да кара подводница
И аз съм за ламнда сонда 

Аз съм за неработещ цилиндър . Може да е от лоша свещ , кабел , може и повдигача да не ти отваря клапан на някой цилиндър . От студеното маслото става на каша и ако си и с по-гъсто . Пробвай някой път да я изрежеш докрай да видиш дали ще вдигнеш макс обороти .
- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
toni3d1 написа:Аз съм за неработещ цилиндър . Може да е от лоша свещ , кабел , може и повдигача да не ти отваря клапан на някой цилиндър . От студеното маслото става на каша и ако си и с по-гъсто . Пробвай някой път да я изрежеш докрай да видиш дали ще вдигнеш макс обороти .
Ще дигне на макс като прави пук пук и на високите убороти няма да се усеща пукането..... горивен филтър + още нещо

- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Самолет и мечтае да кара подводница
Неработещ цилиндър и горивото 40/100 ? 

Ми да , на мен 1ви цилиндър не ми работи и ми гори 25/100 при иконо,мично каране и препуква и няма мн тяга .
- motg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 '97
изпускателната система,особено ако си с катализатор 

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Ламбда - свещи/кабели.
Първо откачай внимателно кабел по кабел и гледай дали няма да има разлика в работата, но го прави бързо че е вредно за колата ако се моташ. Ако няма влошение като откачиш някой кабел работата е ясна.
Ако се окаже че няма разлика значи не е от това тогава откачи буксата на сондата, покарай 100-ина км засечи разхода и виж дали ще има подобрение.
Първо откачай внимателно кабел по кабел и гледай дали няма да има разлика в работата, но го прави бързо че е вредно за колата ако се моташ. Ако няма влошение като откачиш някой кабел работата е ясна.
Ако се окаже че няма разлика значи не е от това тогава откачи буксата на сондата, покарай 100-ина км засечи разхода и виж дали ще има подобрение.
- mitky
- Потребител
-
- Кара: e92 335i DCT
Колата беше закарана на диагностика при Никола в Люлин и момчето каза че трябва да се направят първо няколко жизненоважни процедури :
почистване на дюзите на ултразвук
смяна на маслото (каза че е необходимо тъй като някаква верига тракала)
смяна датчик на разпределителен вал
смяна бензинов филтър
Колата ще влезе в бокса след нова година и ще пиша когато има някакъв резултат
Весели празници !

Колата ще влезе в бокса след нова година и ще пиша когато има някакъв резултат
Весели празници !
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
а аз на свой ред да попитам - може ли в тая връзка с играенето на обороти и нестабилността им при студен мотор, причината да е в катализаторите? колата е м50б20 без ванос.... и ако ги разкарам тия катализатори, какви ще са положителните или отрицателни ефекти? 

...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

Механджията написа:а аз на свой ред да попитам - може ли в тая връзка с играенето на обороти и нестабилността им при студен мотор, причината да е в катализаторите? колата е м50б20 без ванос.... и ако ги разкарам тия катализатори, какви ще са положителните или отрицателни ефекти?
Неее ли по-лесно да се поровиш с търсачката, вместо да караш шепа хора да си търкат отново клавиатурите???
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2