Хлопа ми вратата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Хлопа ми вратата
Здравейте фенове . Имам едно питане ,става въпрос за мойта предна шофьорска врата напоследък нещо ми се разхлопа,не е от корите а от самата врата заради тия гадни павета . Регулирах и оная пишка дето щтрака бравата на нея нагоре ,надолу,навътре,навънка абе много опити и няма задоволителен резултат а това дрънкане и скърцане по по неравни павета или други неравности ме изнервя жестоко, та кажете какво да направя за да спре? Мерси на всички предварително
- jibo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
- Мечтае да кара: BMW X5
Re: Хлопа ми вратата
M.J. написа:Здравейте фенове . Имам едно питане ,става въпрос за мойта предна шофьорска врата напоследък нещо ми се разхлопа,не е от корите а от самата врата заради тия гадни павета . Регулирах и оная пишка дето щтрака бравата на нея нагоре ,надолу,навътре,навънка абе много опити и няма задоволителен резултат а това дрънкане и скърцане по по неравни павета или други неравности ме изнервя жестоко, та кажете какво да направя за да спре? Мерси на всички предварително
сигорен ли си че не е от кората защото и при мен трака но е слабо рмене ме изнервят корите на багажника откачам направо
- todor kerin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: С 45-ти номер
махни си кората и погледни да не е от стъклото,може да а изскочили водачите и то да дрънка 

- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 m3
виж си механизма за елстаклата (болтовете)
а за кората от багажника колегат да пише лс и ще му каза как се орапвя с ефтина шумоизолация
а за кората от багажника колегат да пише лс и ще му каза как се орапвя с ефтина шумоизолация

Разглабях кората два пъти,и всеки път затягам всички болтове но те са си добре,стегнати са и слагам нови щипки на кората не е от това.Затегнах и болтовете на пантите кадето се държи вратата за купето. наблюдавам я в движение имам чувството че има някакъв луфт при ключалката но не съ съвсем сигурен.
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
M.J. написа:Здравейте фенове . Имам едно питане ,става въпрос за мойта предна шофьорска врата напоследък нещо ми се разхлопа,не е от корите а от самата врата заради тия гадни павета . Регулирах и оная пишка дето щтрака бравата на нея нагоре ,надолу,навътре,навънка абе много опити и няма задоволителен резултат а това дрънкане и скърцане по по неравни павета или други неравности ме изнервя жестоко, та кажете какво да направя за да спре? Мерси на всички предварително
Колега, извинявай, че измествам малко темата, но би ли ми казал как регулираш самата ключалка, че моята врата па трудно се затваря и ми писна да я лашкам.... се едно по 5 шамара на ден си бия деее.
Благодаря.

Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- kiret0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 тдс
- Мечтае да кара: M3 e92
извинявам се че се намесвам! въпросните пласмасови щипки за вратите от каде мога да си взема? че много се чупат при сваляне ,,,,
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
В който и да е оторизиран дилър на BMW, занимаващ се с продажба на части.
Venko написа:M.J. написа:Здравейте фенове . Имам едно питане ,става въпрос за мойта предна шофьорска врата напоследък нещо ми се разхлопа,не е от корите а от самата врата заради тия гадни павета . Регулирах и оная пишка дето щтрака бравата на нея нагоре ,надолу,навътре,навънка абе много опити и няма задоволителен резултат а това дрънкане и скърцане по по неравни павета или други неравности ме изнервя жестоко, та кажете какво да направя за да спре? Мерси на всички предварително
Колега, извинявай, че измествам малко темата, но би ли ми казал как регулираш самата ключалка, че моята врата па трудно се затваря и ми писна да я лашкам.... се едно по 5 шамара на ден си бия деее.
Благодаря.
Ами има едно уше на купето с два винта разхлабваш ги и го местиш леко навън и го стягаш пак
- mitko_dd
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 m3
сигурен ли си че е от вратата?
я си свали задната странична кора и капака под нея и виж дали няма да се усили тракането
също поглени ролката на колна -при мен беше хлабава и тракаше и се чува че трака от вратат
аз правя така:
давам на някои да кара колата аз съм като куче и гледам каде трака за вратат ще е малко трудно но ще стане
я си свали задната странична кора и капака под нея и виж дали няма да се усили тракането
също поглени ролката на колна -при мен беше хлабава и тракаше и се чува че трака от вратат
аз правя така:
давам на някои да кара колата аз съм като куче и гледам каде трака за вратат ще е малко трудно но ще стане
- metodi80
- старши ентусиаст
-
M.J. написа:А дали може да хлопа вратата заради уплатнението
Колега вратата може да тропа от :
1. Кора - ти каза , че си подменил щипките и си стегнал болтовете , така че почти сигурно , че не е от нея
2. Стъкло - ако са се разбили водачите или ако са излезнали от каналите. Можеш лесно да установиш дали водачите са за смяна... Смъкваш стъклото до към средата , след това заставаш от вън (примерно ) и с ръка пробваш го размърдваш на вън и на вътре ... ако има луфт , макар и минимален , то водачите са заминали ... Стъклото не трябва да мърда ама грам ако са здрави водачите ...
3. Уплътнението на вратата (това последното , което е на границата с вътрешния обем на купето) ... Как да разбереш дали е от уплътнението - Прекарваш колата някаде където има много неравна повърхност (примерно чакъл ) или където и да било на неравно (демек като караш дори леко , колата да се тресе стабилно ), след това като чуеш че се появи дрънкането , отваряш вратата и ако дрънченето изчезне , то бъди 100% сигурен , че е от уплътнението .... Обяснявам защо .... ,когато това уплътнение се е сплескало много ,врата дрънчи , понеже има луфт и не е фиксирана стабилно. Тоя луфт е минимален , но е достатъчно , за да дрънчи ... при мен беше точно така но със задната дясна врата ..направо ме побъркваше ... какво ли не правих и на края реших да отворя вратата доката карах и

Пиши после какво си направил ...

metodi80 написа:M.J. написа:А дали може да хлопа вратата заради уплатнението
Колега вратата може да тропа от :
1. Кора - ти каза , че си подменил щипките и си стегнал болтовете , така че почти сигурно , че не е от нея
2. Стъкло - ако са се разбили водачите или ако са излезнали от каналите. Можеш лесно да установиш дали водачите са за смяна... Смъкваш стъклото до към средата , след това заставаш от вън (примерно ) и с ръка пробваш го размърдваш на вън и на вътре ... ако има луфт , макар и минимален , то водачите са заминали ... Стъклото не трябва да мърда ама грам ако са здрави водачите ...
3. Уплътнението на вратата (това последното , което е на границата с вътрешния обем на купето) ... Как да разбереш дали е от уплътнението - Прекарваш колата някаде където има много неравна повърхност (примерно чакъл ) или където и да било на неравно (демек като караш дори леко , колата да се тресе стабилно ), след това като чуеш че се появи дрънкането , отваряш вратата и ако дрънченето изчезне , то бъди 100% сигурен , че е от уплътнението .... Обяснявам защо .... ,когато това уплътнение се е сплескало много ,врата дрънчи , понеже има луфт и не е фиксирана стабилно. Тоя луфт е минимален , но е достатъчно , за да дрънчи ... при мен беше точно така но със задната дясна врата ..направо ме побъркваше ... какво ли не правих и на края реших да отворя вратата доката карах ишума спря ... Та пробвай това и ако е от уплътнението - сменяй го (но по възможност или с ново или от по -нова кола , за да не се получи същия ефект като с твойто уплътнение ..).
Пиши после какво си направил ...
Точно от третото което каза колега е според мен правил съм го това с отварянето на вратата и не тропа като я отворя в движение по неравности, за това и попитах по нагоре дали може да е от уплатнението. Явно това е тънкия момент защото всичко друго е стегнато ,регулирано и нови щипки а уплатнението е скъсано и доста сплескано ще потърся друго читаво но за ново не знам сигурно е скъпо а идват празници и трябва да се купонясва

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
колеги и аз имам този проблем с шофиорската врата, много ви благодаря за написаното, но ако някой може да даде още съвети ще е хубаво, извинявам се, че се намесвам а немога да помогна с нищо, но страдам от същия пробмел, побърквам се а и жабклата ми вибрира и се чува гадно а колата е стегната и не е много стара
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Plamen_Shopov_BMW написа:колеги и аз имам този проблем с шофиорската врата, много ви благодаря за написаното, но ако някой може да даде още съвети ще е хубаво, извинявам се, че се намесвам а немога да помогна с нищо, но страдам от същия пробмел, побърквам се а и жабклата ми вибрира и се чува гадно а колата е стегната и не е много стара
В полезни има теми за ремонт на жабка , а за дрънкането на вратите вече обясних (едва ли има какво друго да дрънка по врарите ... то и това е достатъчно ...

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2