Ел. въпрос ...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Ел. въпрос ...
наблюдавам от известно време, че когато мног си увелича музиката в колата ( консумацията става много голяма) и понеже имам волтметър виждам, че напрежението пада под 11 волта... и забелязвам че колата почва да прекъсва .... та въпроса ми е възможно ли е да пада напр. на бобините и да няма дост. добра искра за това и да прекъсва от там и да дава преразход на гориво....??
If today was perfect, there would be no need for tomorrow!

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Бате, бих те нарекъл "убиец на акумулатори". Напълно разреден акум. - 10,8V. Акумулатора ти със сигурност има нужда от грижи. За искрата си прав, но май и инжекторите няма да пускат толкова гориво ... Ако музиката ти не е мощна, не е лошо да погледнеш зареждането - състоянието на динамото, регулатора, четките, кабелите. Над 1200-1500об., без включени консуматори, напрежението трябва да е над 14V. С включени консуматори, като вдигаш оборотите, напрежението трябва да расте, пак до малко над 14V. Напълно зареден акумулатор - 14,4V.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
Ако ти е яко мощна музиката се получава ефекта все едно си на дълги, т.е като ги включиш и оборотите падат, и ако това е съчетано с лош акумолатор и проблем с динамото нищо чудно да води до тези проблеми. А за разхода естествено че е по-висок, нали това динамо черпи енергия от двигателя (както и климатика), но мисля че е нещо символично.
3 мнения
• Страница 1 от 1