Помощ! 316i не ще да пали и показва минусова температура
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ! 316i не ще да пали и показва минусова температура
Здравейте,
Днес трябваше да излизам с колата - 316i Compact 98 г., но ме изненада неприятно - не иска да запали. Веднага помислих че е акумулаторът (някакъв мизерен 41Аh е), но стартерът върти, а не ще и не ще да пали, като че няма бензин. Освен това борд компютъра (с малкия борд е) ми дава някакви странни температури - ту 1 градус, ту -1, ту -35 и писка постоянно.
Искам да попитам може ли да има връзка непаленето с неадекватните температури на борд компютъра или да очаквам по-сложен проблем (датчици, горивна помпа и т.н.).
Досега не съм имал проблем с паленето, а и времето днес не е студено. Миналия петък я карах последно - беше доста по-студено, но нямаше проблеми с паленето. Единствено ми направи впечатление по пътя, че компа показа 3 градуса и се разпищя.
Днес трябваше да излизам с колата - 316i Compact 98 г., но ме изненада неприятно - не иска да запали. Веднага помислих че е акумулаторът (някакъв мизерен 41Аh е), но стартерът върти, а не ще и не ще да пали, като че няма бензин. Освен това борд компютъра (с малкия борд е) ми дава някакви странни температури - ту 1 градус, ту -1, ту -35 и писка постоянно.
Искам да попитам може ли да има връзка непаленето с неадекватните температури на борд компютъра или да очаквам по-сложен проблем (датчици, горивна помпа и т.н.).
Досега не съм имал проблем с паленето, а и времето днес не е студено. Миналия петък я карах последно - беше доста по-студено, но нямаше проблеми с паленето. Единствено ми направи впечатление по пътя, че компа показа 3 градуса и се разпищя.
- VooDooSlayer
- Потребител
-
- Кара: 728ia e38
Re: Помощ! 316i не ще да пали и показва минусова температура
Здрасти колега, смени си температурните датчици, тези които са за електрониката и уредите а за температурата на малкия борд сигурно е датчика, който седи в левият въздуховод, като смениш първите 2 мисля, че ще ти се реши проблема
П.П. Погледни си кабелите и свещите.
П.П. Погледни си кабелите и свещите.
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Датчика на бордкомпа няма нищо общо с паленето.
Виж си датчика на коляновия вал.Обикновено,когато
се прецака,става точно така.Слизаш сутринта,въртиш
и няма палене.
Виж си датчика на коляновия вал.Обикновено,когато
се прецака,става точно така.Слизаш сутринта,въртиш
и няма палене.
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
-35 щом показва значи ти е прецакан датчика в левия въздуховод ,но няма общо с паленето !
I'm slowly drifting

- Besnia2005
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Оп.. при мен се появи същия проблем с разликата, че температура всичко си е наред. Предполагам е от акумулатора, защото като се опитах да пусна чистачките и се двужеха супер бавно, но пък като въртя стартера колата си тръгва от рас, клима, диска в радиото се върти, таблото свети, абе всичко си е наред, но го няма онова "бръм" като съм запалил колата и следователно няма обороти и гас, нищо няма, но колата се води запалена, всичко си отчита, колко бензин имам, че имам масло, абе всичко е точно, ключа е завъртян , колата е "запалена" но го няма онова "бърм" което се появява , като е запалена колата и следователно не върви... Вчера не съм я карал (и онзи ден за 10 - 20 мин я разходих) и днеска като се опитах да запаля се появи този проблем, виеше доста и аз прекрътих напъните, като спрях ключа на стартера и веднага пак завъртях ключа и се появи по - горния проблем, колата се запали, но без "бръм"... И ми е много странно. Надявам се да ме разберете и искам да се извиня на колегата, че му ползвам темата, но след като има така реших, че мога да пиша в нея, а не да спамя, като отварям нови теми, ако има проблем ще отворя друга тема.
Оправих се, проблема беше в акумулатора и стартерните жички
Оправих се, проблема беше в акумулатора и стартерните жички

Не е важна колата, важно е задкормилното устройство 

5 мнения
• Страница 1 от 1