Проверка на перка
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- aleks040908
- Потребител
-
- Кара: BMW 320i
- Мечтае да кара: M 3
Проверка на перка
Колеги кажете как наи лесно се проверява дали работи виско перкаша благодаря предварително !
Re: Проверка на перка
върви някъде на "черен" път - първа, втора..... втора, първа и ако ти изпуши мотора значи ти трябва нова перка
........... майтапа настрана - направо си вземи една нова, щото тия вискота не се вечни и ако имаш някви съмнения, най-добре я смени!

Свий един вестник стегнато на тръба
При загрял двигател, когато виското се включи се опитай да спреш перката с вестника
Ако успееш да я спреш си е отишло виското
Ако си отиде вестника (разпарцалоса се), виското е добре
При загрял двигател, когато виското се включи се опитай да спреш перката с вестника
Ако успееш да я спреш си е отишло виското
Ако си отиде вестника (разпарцалоса се), виското е добре
- КЕЛЕША
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: турбо комбайн и ......
- aleks040908
- Потребител
-
Благодаря за съветите утре ще пробвам метода с вестника .
- aleks040908
- Потребител
-
tsb_bg как да пробвам метода с вестника като перката не ми се завихря ? А градусите отиват на лошо.
- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
Метода с вестника е малко подлъгващ. Виското може да не работи правилно не само ако не зацепва ами и ако не отцепва. Тогава вестника няма да спре перката 

zorobg написа:Метода с вестника е малко подлъгващ. Виското може да не работи правилно не само ако не зацепва ами и ако не отцепва. Тогава вестника няма да спре перката
Ако не "отцепва" няма да спре перката при студен мотор (например при първоначално стартиране)
Колкото до метода факта че основния инструмент е вестник е ясно колко е точен ама ....
tsb_bg написа:zorobg написа:Метода с вестника е малко подлъгващ. Виското може да не работи правилно не само ако не зацепва ами и ако не отцепва. Тогава вестника няма да спре перката
Ако не "отцепва" няма да спре перката при студен мотор (например при първоначално стартиране)
Колкото до метода факта че основния инструмент е вестник е ясно колко е точен ама ....

Denev написа:... зацепеното виско си има много специф.звук (...трябва да имаш проблем с ушите че да не го чуеш) .....
Е това е далеч по-точен метод - спор няма
aleks040908 написа:tsb_bg как да пробвам метода с вестника като перката не ми се завихря ? А градусите отиват на лошо.
е щом не завихря и градусите отиват на лошо кво има да го пробваш с вестник, то се е споминало, сменяй и готово
aleks040908 написа:tsb_bg как да пробвам метода с вестника като перката не ми се завихря ? А градусите отиват на лошо.
Извинявай сега видях поста ти
Както каза и BAVARIA ако перката не се увлича от "виското" (не се завихря) и се спира спокойно при напълно загрял двигател, значи виското си е за смяна ...
- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
Сменяй го, да не видиме някъде обява търся глава за ...
Не пише каква е колата, ама Ноември месец да загрява при нормално градско каране... струва ми се, че последния ти проблем е перката. Не се сещам кой беше карал по това време миналата година известно време без перка, май PNR и температурата не мърдаше.
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Tака е, при мен виското не се е включвало от сигурно септември, мислех дори зимата да го махна за да го предпазя и да охлаждам само с перката на климатика ако стане нещо, ма нещо не ми се занимава 

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2