малък проблем!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
малък проблем!
Колеги, проблема ми е следния: карам 318tds, вървеше си добре, докато не започнаха да се обаждат едно по едно проблемчетата. преди2 месеца (5 000км) смених пистов ремък, амортисьорчето, което го обтяга, ролките бяха здрави, водната помпа и тя. преди известно време ремъка започна да "свири" при запалване в началото, но го отдавах на калпавия акумулатор, защото беше за смяна и евентуално трудно въртене на генератора в началото. но си купих нов акумулатор, а "свиренето" не само че не спря, ами даже се усили, направо е дразнещо. като мина 10-ина км и спира. явно няма да е от това, да се е скапала някоя ролка междувременно или генератора? всеки път ходя при различни "майстори" и вече незнам на кой вяра да имам. ако дадете съвет, ще съм благодарен, ако ли не, подминете темата. мерси предварително
- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
Re: малък проблем!
Колега виж дали имаш подкартерна решетка,щото ако нямаш като вали се мокрят всичките джаджи и всичко се скапва много барзо, и почват свирения,губене на тоци и други такива ядове
Успех 

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
Колега накараи при отворен капак някой друг да запали колата да чуеш от къде идва звука и ще можеш да се орентираш за проблема, а майсторите не им вярвай
като те видят с бима и започват с цаденети на кинти
Да за корите писах.

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
колега и аз бях със твоя проблем-накрая сменик двата ремака,де щ има ролки
,смяна на лагерите на динамото(алтернатора) и проблема се реши
. пробвай със тези изброени"КОНСУМАТИВИ'
,предполагам че така ще решиш проблема
.

благодаря за съвета
. надявах се да пропусна тези смени на консумативи, най-малкото защото ремъците са сменяни скоро, ама май ще се наложи. предполагам едно поне 150лв да си приготвя. на теб колко ти излезе?

- C8699HX
- младши ентусиаст
-
- Кара: от малък
- Мечтае да кара: Безаварийно
възможно и лагерите да са заминали, чуваше се едно звънене точно пам по едно време. кофти ли е смяната?
и аз имах подобен проблем стария ремък ми се стори напукан и реших да го сменя купих си нов р-к и кат започна едно свирене като я запаля,после се оправяше ,ходих при какви ли не сервизи и всички казваха да сменям всички ролки,ходих при еладжия той пък вика динамото и кво ли не още,накрая савсем случайно един съсед стар майстор вика я отвори и даи малко вода, паля аз свири поля го с вода спира да свири като исъхне пак почваше като го намокря спираше,и цялата работа от новия р-к който сложих отидох пак при майстора казах му да ми сложи стария р-к пак(добре че не го хвърлих) и до сега си карам със стария и нямам ядове пък новия стои в багажника(там не свири вече
) та мисълта ми е ако искаш пробваи да го намокриш докато работи, ако спре значи е от р-ка

проблема е открит! когато сменях пистовия ремък и амортисьора, който го държи обтегнат, защото беше заминал, се оказа че детайла на който лагерува люлката е износен и се наложи да му се пусне една стружка и нова втулка на люлката. незнам как са я направили, обаче задържа някъде, амортисьора не може да обтегне ремъка както трябва и той е хлабав - от там идва звука. като се натисне люлката, пищенето спря. сега май ще се купува нов детайл (незнам точно как се казва), дето се хваща за блока и всичко ще си е наред. мерси на колегите, които помогнаха все пак с мнения.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Следващият път напиши по-адекватно име, което съдържа в себе си инфо за проблема... щото иначе ще увисне катинара бързо-бързо... 

11 мнения
• Страница 1 от 1