Проблем с ел.стъкло ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- djpamboss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp
Проблем с ел.стъкло ?
Колеги имам проблем с едното стъкло на купето .
Копчето за шофьорския прозорец за да се качи джама трябва да го помпя с едно натискане се качва 1см само
и да го задържа пак е така ,иска да го припомпвам и за сваляне и за качване ???!!!
Другият прозорец няма такъв проблем , смених копчето да пробвам и пак беше така ..... от което си мисля че проблема нее в копчето.
Четох една тема , че имало проблем при купетата с кабелита на вратата дали може да е от там
?
Защото понякога когато вратата е отворена прозореца слиза повече с едно натискане ....
Много е кофти , пък и колата си има комфорт на стъклата който е неизползваем сега....???
Благодаря предварително !!!

Копчето за шофьорския прозорец за да се качи джама трябва да го помпя с едно натискане се качва 1см само

Другият прозорец няма такъв проблем , смених копчето да пробвам и пак беше така ..... от което си мисля че проблема нее в копчето.

Четох една тема , че имало проблем при купетата с кабелита на вратата дали може да е от там

Защото понякога когато вратата е отворена прозореца слиза повече с едно натискане ....
Много е кофти , пък и колата си има комфорт на стъклата който е неизползваем сега....???
Благодаря предварително !!!

- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
Re: Проблем с ел.стъкло ?
Градски, има едно сервисче до търговията лъча(в кичука)там са много добри.Ако искаш ми пиши на лс и ше ти обесня по подробно
Успех 

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
колега това е от датчика за съпротивление, когато не работи мотора работи на "пресекулки" - както казваш трябва да помпиш че да вдигнеш до горе или смъкнеш до долу.
Та провери си долната букса дали е закачена хубаво, ако да, имаш мотор за смяна,
поправката на датчика е временно решение, след не много време пак ще почне да го прави.
Едно моторче върви около 30лв. Търси си от англичанка! Понеже там се пада пасажерско и е по читаво.
Всъщност не си споменал за коя врата става въпрос, аз предполагам че за шофьорската.
Ако пък ти попадне моторче с проблем в зъбното колело пак може да ти свърши работа, вадиш му ротора и вземаш четките които са за датчика, сменяш с на твоето и готово.
Ето снимка на моторчето:

Буксата отдолу е с 3 кабелчета, тя е за датчика за съпротивление, а отгоре по-голямата е за захранване с 2 по дебели кабелчета.
Та провери си долната букса дали е закачена хубаво, ако да, имаш мотор за смяна,
поправката на датчика е временно решение, след не много време пак ще почне да го прави.
Едно моторче върви около 30лв. Търси си от англичанка! Понеже там се пада пасажерско и е по читаво.
Всъщност не си споменал за коя врата става въпрос, аз предполагам че за шофьорската.
Ако пък ти попадне моторче с проблем в зъбното колело пак може да ти свърши работа, вадиш му ротора и вземаш четките които са за датчика, сменяш с на твоето и готово.
Ето снимка на моторчето:
Буксата отдолу е с 3 кабелчета, тя е за датчика за съпротивление, а отгоре по-голямата е за захранване с 2 по дебели кабелчета.
- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
колега, според мен този проблем ти идва от уплътненията на стъклото.... скапват се много често и стъклото се движи под голямо напрежение, и така изключва качването.Много често срещан проблем е при е36-ците.Няколко пъти ми се е случвало на комбито, а и на колегата на кабриото е същата работа. Помпаш за да вдигнеш...
На мен пък ми мяза на разпрограмиран прозорец, ако не е нещо механично де, имаше някаква врътка с това качваш го до половина после нещо се натискаше бутона на колонката за плафона. Абе някой ако помни да каже ако не тия дни ще ти пиша като проверя точно как беше.
Като бях при майстора, нещо незнам какво беше правил по тоците, и ми се случи това и като му казах го видех че нещо направи "тия ми ти магии"
и се оправи.
Като бях при майстора, нещо незнам какво беше правил по тоците, и ми се случи това и като му казах го видех че нещо направи "тия ми ти магии"

Имах абсолютно същия проблем - стъклото на шофьорската врата при натискане на копчето се качваше/сваляше с по 1-2 см. и се налагаше помпане на копчето. Когато разглобих вратата се оказа, че металният механизъм който движи стъклото е буквално скъсан на едно от местата, където е фиксиран за вратата.
Т.е. не беше баш скъсал се, по-скоро толкова колкото да се деформира и да насочва стъклото леко встрани от водачите, след което явно се активира датчика за съпротивление и движението спира до следващо натискане на копчето.
Първо опитах да заваря скъсаното с телоподаващо, на външен вид се получи доста добре и всичко си пасна много добре до момента в който опитах да си вдигна прозореца - излезе от водачите.
В крайна сметка реших проблема с нова механика, купих я от колега от форума - 40 лв.
Поздрави и дано това инфо ти е от полза.
п.п. Откакто смених механиката, освен че прозореца ми заработи нормално, получих и още един бонус: когато си цъкна алармата, прозореца ми сам се вдига вече ако съм го оставил отворен
, досега нямах представа че имам и такава екстра.
Т.е. не беше баш скъсал се, по-скоро толкова колкото да се деформира и да насочва стъклото леко встрани от водачите, след което явно се активира датчика за съпротивление и движението спира до следващо натискане на копчето.
Първо опитах да заваря скъсаното с телоподаващо, на външен вид се получи доста добре и всичко си пасна много добре до момента в който опитах да си вдигна прозореца - излезе от водачите.
В крайна сметка реших проблема с нова механика, купих я от колега от форума - 40 лв.
п.п. Откакто смених механиката, освен че прозореца ми заработи нормално, получих и още един бонус: когато си цъкна алармата, прозореца ми сам се вдига вече ако съм го оставил отворен

s3t написа:Имах абсолютно същия проблем - стъклото на шофьорската врата при натискане на копчето се качваше/сваляше с по 1-2 см. и се налагаше помпане на копчето. Когато разглобих вратата се оказа, че металният механизъм който движи стъклото е буквално скъсан на едно от местата, където е фиксиран за вратата.
п.п. Откакто смених механиката, освен че прозореца ми заработи нормално, получих и още един бонус: когато си цъкна алармата, прозореца ми сам се вдига вече ако съм го оставил отворен, досега нямах представа че имам и такава екстра.
http://www.facebook.com/photo.php?pid=3 ... 1407955710
Като си купите е36-ца, заедно със смяната на маслото и другите консумативи, свалете корите на предните врати и заварете механизмите за вдигане на стъклата.

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
И аз имам проблем с дясната врата!
Надолу си цака, но на горе иска да се припомпва!
Ха сега де!
Надолу си цака, но на горе иска да се припомпва!
Ха сега де!

- djpamboss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp
при мен механизма си е ОК ,лятото ми се чупи единия водач и го сменях и тогава свалях всичко и си беше Ок ....
няма скъсано по желязните части ....
казахи ми се някое реле може би ??? някакви идей ..? имало някви релета под волана ? има ли такова нещо изобщо някой ако има идей ????
няма скъсано по желязните части ....

казахи ми се някое реле може би ??? някакви идей ..? имало някви релета под волана ? има ли такова нещо изобщо някой ако има идей ????

9 мнения
• Страница 1 от 1