Проблем в окачването-седан

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Проблем в окачването-седан

Мнение от svilgg » 31 Окт 2009, 14:08

Отдавна се чудя дали да напиша за този мой проблем , като все си мислех че ще го разреша , но все удрям на камък и сега си викам да споделя че барем някой даде акъл

1-во- Е36 Седан 1,8и отзад е с барабани на моста , акумолатора е отзад

а сега проблема - с оригиналните пружини бях с по високи гуми отзад и ми пристъргваше гумата отзад,вдясно , като стържеше в ъгълчето на бронята , което вече се изстърга и не закача там , и в веждата отвътрешната страна
странно но проблема го имаше само вдясно , с или без хора в колата

след това си взех по-ниски прожини и подмених някои елементи по окачването и минах на по ниски гуми , като си мислих че проблема ще изчезне , но уви ядец , проблема ми вдясно все още си беше налице
човекът от когото взех пружините ми даде съвет да пробвам да ги разменя лява с дясна пружина , уви и това не помогна гумата продължава леко да си стърже в вътрешния ръб на веждата

викам си ще трябва малко модификация - следователно су изрязах една гумена подложка 7мм и я сложих между оригиналната и ламарината отгоре на пружината
последва лека промяна като сега продължи да пристъргва леко само на по големи "хендеци" или когато сме 4-ма в колата
немога да си позволя по голяма подложка отгоре защото пружината ще изкочи от чопа, а и вече ще се забележи разликата в височините ляво-дясно

мислех си да не би да е от акумолатора защото той е отзад вдясно но не вярвам 13-14 килограма да повлияват чак пък толкова , пък и съм слагал багаж в багажника отляво , и забелязах че изобщо вляво няма такъв проблем , и досега ама никога не ми е опирало

мисля си вече , възможно ли е тампоните отзад на носача да са поомекнали и носача да излиза леко навън и така да ми опира но пък не срещам никакви проблеми в движение , като тресене , тропкане или клатене наляво надясно
тук отпада и момента с тампона

вече незанм от какво може да е
или пък моста да е с няколко мм вдясно ? :dunno:
някой нещо да каже ?
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем в окачването-седан

Мнение от metodi80 » 31 Окт 2009, 14:20

Колега , според мен са ти монтирани неправилно тампоните на задните носачи (там трябва да има една междинка ...м/у тампона и носача , тя от порядъка на мм... но е достатъчна купето да се измести с няколко градуса ...а може и да са ти закъсани тампоните ...) Другия вариянт е както каза моста да е мръднал леко , ако тампоните на магарето са се закъсали ... Имаше една тема на колегата PNR за "скъсана" ламарина на шпилките на тампоните дето държат задния мост... може и при теб да е така и от там да ти е мръднал моста (тя се коментираше наскоро , потърси я...) А м/у другото ти регулирал ли си задницата ... иди на един реглаж , може да успеят да "оберт" проблема...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 31 Окт 2009, 21:34

Послушай Методи и иди на реглаж , но и на мен ми се струва , че ти е измърдал моста така както си го описал

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 31 Окт 2009, 21:50

А може и да е имало удар отзад,дори и да не личи по калника - може да има минимално изместване на веждата...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Окт 2009, 22:03

Най-вероятно тръгнали тампони. Те 90% от е36- ците като ги погледнеш отзад седят на една страна :mhihi: И разтоянието между гумата и калника в ляво и дясно не им е еднакво.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 31 Окт 2009, 22:09

bum_bum написа:Най-вероятно тръгнали тампони. Те 90% от е36- ците като ги погледнеш отзад седят на една страна :mhihi: И разтоянието между гумата и калника в ляво и дясно не им е еднакво.

тампони на моста ?
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 01 Ное 2009, 9:39

1 добър майстор които се занимава със стенд веднага ще ти каже от какво е !м/у др бмвто има реглаж на задните колела .наи-добре иди при специалист .

Назад към E36