BMW 318 TDS

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

BMW 318 TDS

Мнение от TNP » 18 Фев 2003, 10:14

Харесвам тройката на BMW. Всьщност от известно време сьбирам информация за два вида автомобили MB и BMW, като сьм ограничил крьга до MB 124-ka и BMW 3-ka. Честно казано не сьм чул и прочел много добри неща за дизелите на БМВ. Явно отстьпват на мерцедес в това отношение. Но трябва да призная, че като дизайн и линия тройката е чудесна.
Вьпросьт ми е: какво ми е мнението за този модел : BWM 318 TDS, какви екстри могат да се очакват в този автомобил, както и каква е разумната цена за която може да се търси тук в Бьлгария. Онзи ден бях н аГорубляне. Има доста 318,320 инжекциони, но TDS, тцъ..!
Благодаря предварително!

Ще ми се обиди любимото Renault 19 и както всеки пьт, когато искам да го сменям ще ми вьрти номера :)

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 18 Фев 2003, 22:16

Момчета, тва да не е някоя тройка с двигател от Форд? :shock:

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 18 Фев 2003, 22:28

318 tds е малко слабичък със свойте 90hp за купе с килограмите на Е36. Но всичко зависи от стила и начина ти на каране?! Може и да ти е супер на теб, но аз имам малко тежък и голям крак (45 номер).. BMW определено не отстъпват на Мерцедес с дизелите си, просто в България са разпространени повече дизеловите Мерцедеси! Ако си решил да вземаш дизелов автомобил - 325tds е колата....! Аз също съм се ориентирал към такава или към 320i E36 Touring

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Мнение от LandShark » 19 Фев 2003, 9:08

Alpina написа:Момчета, тва да не е някоя тройка с двигател от Форд? :shock:

Не, къв' ти форд :evil: !? Тя е с 4-цилиндровия вариант на мотора, дето се слага на 325tds. Не са произведени много бройки от нея, затова е по-рядко срещан модел. Определението което идва на ум за него е "липсва мощност". Иначе този мотор е от второ поколение дизели на БМВ, и не е чак толкоз проблемен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetoslav » 23 Фев 2003, 12:37

Vseki,koito po-podrobno e zapoznat s dizelite na BMW bi kazal:
99%BMW i 1% Diesel.
Zaglavieto go biah pro4el v edno nemsko spisanie,kato testa be na 320 d.Li4no imal sam vazmojnost da karam tozi model ot Sf do Plovdiv.6te vi kaja,4e 200 km/h ne sa nikakav problem za nego.
Iskam da vi pitam:znam,4e 318 tds go ima vav variant s 90 hp,no ima6e li variant sas 115 hp na sa6tia motor.Ili az ne6to se barkam.
БМВ-любов ли е или как да го опиша?!
Вие си знаете!

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 23 Фев 2003, 15:23

Аз поне не знам за такъв?! :roll:

Аватар

Мнение от DA WOLF » 24 Фев 2003, 8:24

318tds e neveroiatno spoluchliva kola!!! Edin priatel imashe takava triabva da vi kaja che darpashe zverski!!!Zalagvate se che niama moshtnost!!!

oshte: OT TORINO DO VENECIA karah sled edin compact 318tds pisheshe otzad (osven ako choveka ne se e izgabarkal kat sharky, no ne mi se verva) KARAHME MEJDU 220 I 190KM/H PREZ CELIA PUT!!!!! I az spreh che svarshi tundjata a onia si prodalji.... a pa si pravete izvodite...

Oste mnoo redki i skapi sa!!!!
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOVANI » 06 Мар 2003, 11:34

Kvo mi govorite be bratlenca :D To sami si go obiasnete,shtom ne e mnogo masov i ne e mnogo proizvejdan tozi 318 TDS znachi prosto ne e dobar,ne e spolochliv i ne se tarsi na pazara :!: :!: :!:
Znachi i chasti shte se namirat trudno i kakvo li oshte ne :?
A i BMW-Disel e smeshka hahahahahha :D :D :D :lol:
BMW e kolata na kolite,ne bih iskal da karam druga marka nikoga:)))

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RAFF » 06 Мар 2003, 11:43

започвам да си мисля че, освен твоето бмв друго не признаваш.как можеш да кажеш че, бмв имат произведен несполучлив двигател.по тази логика 320is дето са рядкост и те ли са несполучливи.а що се отнася за дизелите аз също не съм им фен, но все пак е бмв и не се учудвай ако някой такъв те мине като спрял.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOVANI » 06 Мар 2003, 11:49

:shock: Da moje da me mina ,dokato sam sprial :D :D :D V tova ne se samniavam :lol: A i kade shte sravniavash 320 is s 318 TDS,hahahahaha,razlikata e ot tuk do nebeto :)
No si prav v tova ,che BMW - BMW :D :ok:
A za disela shte kaja samo :puke:

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 06 Мар 2003, 14:41

Колегата имаше предвид, че 320is е неразпространен модел, но не и несполучлив, а 318tds също е неразпространен, но не и несполучлив!
По въпроса за дизела прочети поучителната историика писана от Kamikadze "s 325i ( original s ograni4itel na 246km/h) s skorost 246km/h karah po magistralata 6umen - Varna s 2-ma poznati otivame na more si4ko be6e super dokato ne ni izravni edno tumno sinio BMW E34 touring s 4 4oveka vutre i si4ki ni gleaha - bavno no slavno ni izprevari i kakvo da vidq - 525tds $#^#^#!@#$ pone da be6e M5 nqma6e da mi e tolkoz krivo" според мен тази скорост ти неможеш да я направиш... Така, че не подценявай дизелов автомобил!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOVANI » 06 Мар 2003, 15:33

Moje disela da podarja nekvi si tam skapani oboroti,no niama tozi demaraj na dvigatelia ot koito se useshta trapkata na shofiraneto na BMW i ti dava priaten privkus na jivota :D :D :D
Goliama rabota nekvi si tam 250 km/h Mislia,che sam napisal,che sam karal 7-seria s 270 km/h i mojeshe oshte 8)
A moito BMW voobshte ne e ot nai barzite i moshtni,no e s edin ot nai spolochlivite dvigateli :D
I pak shte kaja,bez da iskam da obida niakoi-BMW i disel = :puke:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KGB » 10 Мар 2003, 10:51

s BMW kakvo i da e to niama da sgresish. Az lichno sam fen na disela i sam karal 325tds i 325td i dvete varvat dosta osobeno tds si e napravo za predpochitana pred 320i,koyato sashto sam karal. 318tds niama da imash nikvo problemi s skorosta ako ya sravniavash s MB. Disela nikoga naima da ti pravi problemi ako my smeniash masloto chesto i go zaresdash samo s nafta ot OMV. A za tova che 318tds ne e tolkova populiaren e chisto i prosta zaradi po "skromnite" my vazmoznosti
Изображение

Аватар

Мнение от DA WOLF » 10 Мар 2003, 11:10

RAFF написа:започвам да си мисля че, освен твоето бмв друго не признаваш.как можеш да кажеш че, бмв имат произведен несполучлив двигател.по тази логика 320is дето са рядкост и те ли са несполучливи.а що се отнася за дизелите аз също не съм им фен, но все пак е бмв и не се учудвай ако някой такъв те мине като спрял.

То по тази логика и неговата кола е несполучлива защото от всичките направени в света Е30-ки 318ис с М42 двигател са едва 1.86% от общата сума!!!
DaWolf

Аватар

Мнение от DA WOLF » 10 Мар 2003, 11:14

JOVANI написа:Moje disela da podarja nekvi si tam skapani oboroti,no niama tozi demaraj na dvigatelia ot koito se useshta trapkata na shofiraneto na BMW i ti dava priaten privkus na jivota :D :D :D
Goliama rabota nekvi si tam 250 km/h Mislia,che sam napisal,che sam karal 7-seria s 270 km/h i mojeshe oshte 8)
A moito BMW voobshte ne e ot nai barzite i moshtni,no e s edin ot nai spolochlivite dvigateli :D
I pak shte kaja,bez da iskam da obida niakoi-BMW i disel = :puke:

И аз като тебе имах много негативно мнение за дизелите БМВ но да знаеш че много вървят еи! Направо съм се изумявал... Значи сигурно не караш много и още не си попадал на такъв дизел но като попаднеш ще се сетиш това дето го четеш сега повярвай ми :wink:
DaWolf

Следваща

Назад към E36