проблем с осветление стъкла и ... ел инсталация
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
проблем с осветление стъкла и ... ел инсталация
здравейте сега си покарах колта и ми нправи впечетление че нещата не са така както бяха до преди няколко дни . Ако сте прочели темта за скъсване на шпилките за задния мост при диференциала ще ви е станало ясно че съм имал малко ремонтче по любимата. Имаше си яко заваряване с телоподаващо ...
Бях откаил + от акомулатора изаварчика си бачка ден и половина почти. беше ми попаднал малко акомулатор и човека от сервиза дето си правих колата ми даде няково зарядно да зарежда акомулатора последнияте часове преди а затръгвам. до тогав всичко точно нали съм щастлив че съмоправил задния мост не се заглеждам в другите неща но днес вечерта
Паля колата централния плафон не загасва още щом дам на контакт както рпеди а когато той си реши
отварям вратата ми светва копчето за шибидаха затварям изгасвам
още по стряскащотот е джамовете не се свалят докато вратите са затворени нито шибидаха мърда отварям вратата всичко работи ...
заключвам с алармата закл. вдигат се стъклата всичко точно ама не ми изгасва светлинатана копчето за шибидаха
Колата е запалена отварям вратазатварям (би трябвало да изгасне) да ама не когато тя си реши ...
от какво може да е
акомулатора беше откачен от + може ли тоя дето ми е зареждал акомулатора да е вързал + и - на опаки ???
според вас дали можеда е избочл комфорт модула ???
Бях откаил + от акомулатора изаварчика си бачка ден и половина почти. беше ми попаднал малко акомулатор и човека от сервиза дето си правих колата ми даде няково зарядно да зарежда акомулатора последнияте часове преди а затръгвам. до тогав всичко точно нали съм щастлив че съмоправил задния мост не се заглеждам в другите неща но днес вечерта

Паля колата централния плафон не загасва още щом дам на контакт както рпеди а когато той си реши
отварям вратата ми светва копчето за шибидаха затварям изгасвам

заключвам с алармата закл. вдигат се стъклата всичко точно ама не ми изгасва светлинатана копчето за шибидаха
Колата е запалена отварям вратазатварям (би трябвало да изгасне) да ама не когато тя си реши ...
от какво може да е
акомулатора беше откачен от + може ли тоя дето ми е зареждал акомулатора да е вързал + и - на опаки ???
Re: проблем с осветление стъкла и ... ел инсталация
Пробва ли да махнеш и сложиш пак кабелите. На мен ми правеше подобни номера като махах акомулатора и после не бях затегнал добре масата. 

- PNR
- младши ентусиаст
-
пробвах колегапробва почти всичко което се сетих.
пробвах и на разкачн акомулатор да допра + и - дасе разреди ако има нещо после закачиш но пак същоъоъ иначе коалта си пали работи перфе всичко си работи музика централно вдигане сваляне на стъкла о тази мизерия дето я описах по горе е направо ...
ужас ...
някой няма ли идея каков може да е каво може да е станало дали е въможно от телоподаващото да е направило нещо по модулите ...
ама както ви кзах бях разкачил + защото знам че дкато се заварява акомулатора трябва да е разкачен (мо честно даси кажа не знам защо) така съм чувал
дайтеидеи предложения съвети може би е вариант да се пробва с друг модул да се види направо дали е отсвирил тоя ...
пробвах и на разкачн акомулатор да допра + и - дасе разреди ако има нещо после закачиш но пак същоъоъ иначе коалта си пали работи перфе всичко си работи музика централно вдигане сваляне на стъкла о тази мизерия дето я описах по горе е направо ...
ужас ...
някой няма ли идея каков може да е каво може да е станало дали е въможно от телоподаващото да е направило нещо по модулите ...
ама както ви кзах бях разкачил + защото знам че дкато се заварява акомулатора трябва да е разкачен (мо честно даси кажа не знам защо) така съм чувал
дайтеидеи предложения съвети може би е вариант да се пробва с друг модул да се види направо дали е отсвирил тоя ...
- bimer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320i
колега,виж ел. инсталацията към багажника да не би да минава по пода и майстора като е изкърпвал да я е запалил и да прави мизерий.
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
За джамовете и за шибидаха - когато свалиш акумолатора модулите се рестартират и след това трябва да ги обучиш за да сработят както трябва.Задръж копчетата 20-30 секунди натиснати в затворено положение и проблема би трябвало да се оправи.Поне на мойта така ги оправих.За плафона обаче незнам.
- PNR
- младши ентусиаст
-
Mpower84 написа:За джамовете и за шибидаха - когато свалиш акумолатора модулите се рестартират и след това трябва да ги обучиш за да сработят както трябва.Задръж копчетата 20-30 секунди натиснати в затворено положение и проблема би трябвало да се оправи.Поне на мойта така ги оправих.За плафона обаче незнам.
за обучаването знам обаче те изобшо не реагират на никъде нито надоло нито нагоре ... а като отворя вратите и си раоботят и нагоре (до край) и надоло
щом затворя вратата и спират да действат копчетата стана няква аномалия но още не мога даразбера от какво е и понеже го видях мн късно вчера нямах време да разглабям дасе ровя но днес ще им инспекция дасе проследи от къде идва проблема
ако някой има няква идея нека също я дяде ще съм благодарен
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
На брат ми на седана имахме подобен проблем ,със плафона и копчетата за ел. стъклата ,след като се заключваше колата оставаше да светят ....но проблема беше след като превръзваха СД-то и слагаха алармата понеже нямаше.Тоест от някаде вероятно да ти връща + или нещо такова .
За кочетата поигра ли си да ги свалиш и да ги качиш по няколко пъти, понеже вчера и аз свалях акомулатора да правя някъкви работи ,та при мене не искаха на контакт даже на отворена врата а само на затворена ,а на моя приятел на ис-а е на обратното
За кочетата поигра ли си да ги свалиш и да ги качиш по няколко пъти, понеже вчера и аз свалях акомулатора да правя някъкви работи ,та при мене не искаха на контакт даже на отворена врата а само на затворена ,а на моя приятел на ис-а е на обратното

- NKolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36, 320i
PNR написа:здравейте сега си покарах колта и ми нправи впечетление че нещата не са така както бяха до преди няколко дни . Ако сте прочели темта за скъсване на шпилките за задния мост при диференциала ще ви е станало ясно че съм имал малко ремонтче по любимата. Имаше си яко заваряване с телоподаващо ...
Бях откаил + от акомулатора изаварчика си бачка ден и половина почти. беше ми попаднал малко акомулатор и човека от сервиза дето си правих колата ми даде няково зарядно да зарежда акомулатора последнияте часове преди а затръгвам. до тогав всичко точно нали съм щастлив че съмоправил задния мост не се заглеждам в другите неща но днес вечерта![]()
отварям вратата ми светва копчето за шибидаха затварям изгасвамоще по стряскащотот е джамовете не се свалят докато вратите са затворени нито шибидаха мърда отварям вратата всичко работи ...
от какво може да е
Имаш изгорял бушон номер 43.
- PNR
- младши ентусиаст
-
ами готово днес имах малко време да обърна внимание и проблема беше отсранен ...
:):)

- metodi80
- старши ентусиаст
-
PNR написа:ами готово днес имах малко време да обърна внимание и проблема беше отсранен ...:):)
Кажи де , похвали се ... как го оправи ..

- PNR
- младши ентусиаст
-
ами след като разглобих всичко жабка под таблото и проблема не остана започнах да проследявам пътя и сигнала който подават вратите към модула през релетата и всикчко беше 6 аз в
викам егати кво става ... разглобих плафона и ахаааа не знайно по каква причниа един кабел се е оголил допирал е в рамката на плафона и изкри та си
майката извадих изолирах пъхнах го на място и всичко заспа ...
ама по важното че съм си акъл и добре че си разкачах акомулатора за през ноща и днс през деня че можеше да пиша друга тема

ама по важното че съм си акъл и добре че си разкачах акомулатора за през ноща и днс през деня че можеше да пиша друга тема
Последна промяна PNR на 25 Окт 2009, 20:04, променена общо 1 път
- metodi80
- старши ентусиаст
-
PNR написа:...ама по важното че съм си акъл...
Акъл си , вярно е ... сам си решил проблема (проследил си си кабелите и ....) , май форума не ти беше много от полза ... Но пък твоя случай и решението ще е от полза за колегите ... (за пореден път ...).
- PNR
- младши ентусиаст
-
metodi80 написа:ще е от полза за колегите ... (за пореден път ...).
стига бе Мето изчервявам се

13 мнения
• Страница 1 от 1