Отстраними ли са следните проблеми с 325 tds и за колко?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Отстраними ли са следните проблеми с 325 tds и за колко?

Мнение от badboy_st » 12 Мар 2005, 19:45

Гледах днес една 325 tds, която според мен имаше следните проблеми:
1. Трудно и се отваряше предния капак - мисля, че ставаше дума за проблем с жилото, но дали не е в следствие на подменяна преница?
2. Нещо като накладка или спирачен диск се обаждаше селед преминаването на дупки - възможно ли е износени спирачки ту да стържат ту не.
3. Климатроникът не работеше поради "източен" фреон - възможно ли е да се смени фреонът и колко ще ми струва?
По пинцип ми се стори, че другото и е наред - поне доста драпаше.
Може ли да ми дадете съвет, горе-долу колко ще ми трябва да си реша горните проблеми и дали 10к е много за кола от 95 с тези недостатъци-аз не разбирам много от коли?

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Re: Отстраними ли са следните проблеми с 325 tds и за колко

Мнение от ICE » 12 Мар 2005, 20:00

badboy_st написа:Гледах днес една 325 tds, която според мен имаше следните проблеми:
1. Трудно и се отваряше предния капак - мисля, че ставаше дума за проблем с жилото, но дали не е в следствие на подменяна преница?

Вероятна причина: стояла е дълго време в някоя автокъща и жилото е ръждясало. Има специален инструмент с който се смазва въпросното жило и проблема го нема. Как ще го провериш? Като отвориш капака ще обърнеш внимание на ръчката в купето дали се движи плавно или на тласъци :idea:
badboy_st написа:2. Нещо като накладка или спирачен диск се обаждаше селед преминаването на дупки - възможно ли е износени спирачки ту да стържат ту не.

Вероятна причина: Пластинките които придържат накладките в спирачните апарати да липсват (или поне една от тях). Точно такава е тяхната функция да не позволяват накладките да тропат. :idea:
badboy_st написа:3. Климатроникът не работеше поради "източен" фреон - възможно ли е да се смени фреонът и колко ще ми струва?
По пинцип ми се стори, че другото и е наред - поне доста драпаше.
Може ли да ми дадете съвет, горе-долу колко ще ми трябва да си реша горните проблеми и дали 10к е много за кола от 95 с тези недостатъци-аз не разбирам много от коли?

За 50 лв. ще разбереш дали така, както ти казват. Просто се разбери с човека да идете заедно да я напълни (той) с фреон и ако работи климатика (и разбира се при твое желание) може да му я платиш + цената на фреона. :idea:
ПП. Иначе двигателя няистина е много добър.
Успех ;)

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 12 Мар 2005, 20:01

според мен цената е МНОГО добра, даже нереална, но колата има сериозен удар отпред и трябва да се прегледа внимателно !!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

лл

Мнение от Boce » 13 Мар 2005, 6:09

Виж кво приятел закарай колата в сервиз да ти видят двигателя как е виж преливника на радиатора отстрани дали има масло - ако е така значи е кривила глава..Дюзите също и най-вече 4-та дето е електронна...Амортисъорите ходи направи един тест (без пари е) ...
Виското и него го виж - ако като загасиш колата перката не спира да се варти значи е трагнало и то...
И 10 бона за тая кола са малко,казвам ти го щото аз зех същата за тия пари и сега сега съм с чисто нов двигател.... :D
Щото евтиното ВИНАГИ излиза СКЪПО.!!!!! :!:
Изображение

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 13 Мар 2005, 14:21

Проблемите дето изреди са дребни,а да се заключи че колата е удряна от трудно отварящ се капак е леко прибързано,НО цената е много ниска и внимавай, иначе що се занимаваш с трудни работи-отиваш в Дару или другаде и за 60-70лв и разбираш и майчиното мляко! ;)

Потребител
Аватар

10x

Мнение от badboy_st » 13 Мар 2005, 17:38

Благодаря за мненията Ви. Мисля да отида в някой сервиз, може ли да ми кажете къде могат да направят пълна диагностика. Ще прежаля 100-200 лв, защото макар ниска според Вас, за мен 10к са си пари...,не че са ми проблем ама все пак са пари.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 13 Мар 2005, 18:21

как да не са пари ве човек ,за всеки са си пари затова избирай внимателно ,покупката на дизелак е доста рискована :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 15 Мар 2005, 9:54

Направи един хубав тест и разгледай темите за ТДС те са около "хиляда"
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The Tiger » 15 Мар 2005, 13:14

Трудно и се отваряше предния капак - мисля, че ставаше дума за проблем с жилото, но дали не е в следствие на подменяна преница?
при мен пък амортисьорите са изтървали-това е така защото дълго време не е отварян предния капак и са си отишли.може и при теб да има нещо такова

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 18 Мар 2005, 15:18

не е ли обратното когато дълго време капака е стоял отворен
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от The Tiger » 22 Мар 2005, 23:16

не е ли обратното когато дълго време капака е стоял отворен
:nono: много хора са ми казвали обратното.пък защо да стои дълго време отворен-колко дълго ден два-за ремонт,не повече.стояла е почти година в авто къща и там я са и отваряли капака я не:roll:

Назад към E36