Счупи се клапичката за обезвъздушаване. Проблем ли е?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Счупи се клапичката за обезвъздушаване. Проблем ли е?
Вчера като доливах охладителна течност и развих малката клапичка за да обезвъздуша системата и тя се счупи. Половината остана вътре в резбата, другата в ръката ми. И сега не знам това колко голям проблем е. Мога ли да карам така докато намеря друга и докато успея да извадя парчето с резбата отвътре. На практика сега все едно е развита там и като вдигна обороти оттам излиза въздух и охладителна течност. Хайде специалистите да се изкажат...
Благодаря на отзовалите се!
Благодаря на отзовалите се!
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
Re: Счупи се клапичката за обезвъздушаване. Проблем ли е?
сменяи я по-бързо ,че така ще ти изхвърля течност винаги когато ти отвори термостата
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Колега,има доста изписано по този въпрос точно!
Изчисти си добре остатъците от винта и след това си постави новия.Цената му е 4-5 лв.Аз лично моя го сменях преди 3 дена и ми излезе 4,80лв от Ауто +.
Успех !
Изчисти си добре остатъците от винта и след това си постави новия.Цената му е 4-5 лв.Аз лично моя го сменях преди 3 дена и ми излезе 4,80лв от Ауто +.
Успех !

- NKolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36, 320i
Голям проблем е! Като нищо можеш да си прегреш двигателя. Без тапата, системата не е затворена херметично, т.е. няма да поддържа повишено налягане, от там водата ще заври и мотора ще прегрее. Не я карай така. Колегите ти казаха, 5 лв. тапичката и си готов.
- menchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw E36 compact
- Мечтае да кара: BMW X6
колега и моята миналата седмица ми се вчупи,но си поръчах и сложих нова,цената и е 4.80лв,проблем е голям да я караш така колата,защото винта който ти е останал има улеи и ще излиза водата от там като позагрее доста бързо и има вероятност от прегряване,затова както аз направих бих те посъветвал да си потърсих в магазините болтче за обезвъздушаване и тгава да я караш или ако не намериш,може да го заместиш с болче което се навива с шестограм,резбата му е на 10мм,може да намериш в Мастърхаус и му сложи и едно гумено рингче и може да си караш така колата колко искаш,аз няколко дена с такова болче я карах моята и всичко си беше точно,след това го смених с оригиналното болтче за обезвъздушаване като го донесоха в магазина 

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Като решиш да извадиш счупената част на болта от радиатора, нагрей със запалка отвертка, натисни я към болта да си направи улей и развъртай.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
ивчо3 написа:Като решиш да извадиш счупената част на болта от радиатора, нагрей със запалка отвертка, натисни я към болта да си направи улей и развъртай.

Only dead fish follow the stream...
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Тая тема май е за ключ ... 

8 мнения
• Страница 1 от 1