Проблем,осветяване табло BMW 320 Coupe
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- nikos_320
-
-
- Кара: BMW 320i Coupe
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Vanus motor
Проблем,осветяване табло BMW 320 Coupe
Здравейте на всички във форума!
Първо искам да се извиня на всички,ако нещто съм объркал
но съм нов.
Надявам се да проявите разбиране и да бъда приет добре от всички вас,колеги!
Значи проблема ми е следния.
Имам 320/ка 97г ванус мотор от август месец,единственото нещто което не ми работи е че не ми светят копчетата на климатроника когато си пускам фаровете и нямам индикация на таблото като си пусна халогените.
Проверих с мой приятел който е по в час от мене,но неокрихме проблема,а лампичката е здрава..ако може да ми помогнете ще е супер!
Благодаря предварително и се извинявам отново и ще приема и напътствия от вас за членството ми във форума.
Първо искам да се извиня на всички,ако нещто съм объркал
но съм нов.
Надявам се да проявите разбиране и да бъда приет добре от всички вас,колеги!
Значи проблема ми е следния.
Имам 320/ка 97г ванус мотор от август месец,единственото нещто което не ми работи е че не ми светят копчетата на климатроника когато си пускам фаровете и нямам индикация на таблото като си пусна халогените.
Проверих с мой приятел който е по в час от мене,но неокрихме проблема,а лампичката е здрава..ако може да ми помогнете ще е супер!
Благодаря предварително и се извинявам отново и ще приема и напътствия от вас за членството ми във форума.

- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем,осветяване табло BMW 320 Coupe
смени си лампичките, не знам как сте проверявали лампичката в таблото, но тези малки лампички се проверяват само като им се пусне 12волта.
Ако наистина е здрава крушката в таблото ... остава проблема да е в кабелчето
Кабела е жълтия с бялата лентичка на копчето за халогените, той отива към таблото в черната буксичка (която е по-малка от синята и бялата) на пин 5.
Кабела е жълтия с бялата лентичка на копчето за халогените, той отива към таблото в черната буксичка (която е по-малка от синята и бялата) на пин 5.
- nikos_320
-
-
Giovanni написа:смени си лампичките, не знам как сте проверявали лампичката в таблото, но тези малки лампички се проверяват само като им се пусне 12волта.
Благодаря колега и извинявай че не ти отговарям веднага.Значи,когато си пусна халогените те си светят,но на самото табло не ми показва..моя човек ми извади(как да го нарека)само уредите и ми погледна лампичката,здрава е,после я сменя с друга и пак нестана..същото е положението и при осветлението на климатроника,но искам да добавя че ми се е случвало точно два пъти както си карам и просто си работи

- nikos_320
-
-
nikos_320 написа:Giovanni написа:смени си лампичките, не знам как сте проверявали лампичката в таблото, но тези малки лампички се проверяват само като им се пусне 12волта.
Благодаря колега и извинявай че не ти отговарям веднага.Значи,когато си пусна халогените те си светят,но на самото табло не ми показва..моя човек ми извади(как да го нарека)само уредите и ми погледна лампичката,здрава е,после я сменя с друга и пак нестана..същото е положението и при осветлението на климатроника,но искам да добавя че ми се е случвало точно два пъти както си карам и просто си работи,не е болка за умиране,но е дразнещто!Благодаря още веднъж колега,ще погледна утре за тази жичка как стой въпроса.
nikos_320 написа:Giovanni написа:смени си лампичките, не знам как сте проверявали лампичката в таблото, но тези малки лампички се проверяват само като им се пусне 12волта.
Благодаря колега и извинявай че не ти отговарям веднага.Значи,когато си пусна халогените те си светят,но на самото табло не ми показва..моя човек ми извади(как да го нарека)само уредите и ми погледна лампичката,здрава е,после я сменя с друга и пак нестана..същото е положението и при осветлението на климатроника,но искам да добавя че ми се е случвало точно два пъти както си карам и просто си работи,не е болка за умиране,но е дразнещто!Благодаря още веднъж колега,ще погледна утре за тази жичка как стой въпроса.
Giovanni написа:смени си лампичките, не знам как сте проверявали лампичката в таблото, но тези малки лампички се проверяват само като им се пусне 12волта.
Колега,днес както казах..започнах да разглобявам и да търся къде е причината!Значи намерих таза жичка както ме посъветва,разгобих километржа и започнаха пробите...неоткрих проблема защото ми свърши акумулатора и всичко приключи,наложисе да ми подават ток,а по лошото е че ми изгоря май и ксенона

- Giovanni
- младши ентусиаст
-
колега ето малко снимков материал ти направих.
Значи ползвам едно старо компютърно захранване понеже там напрежението си е 12в, по точно 11,4~11,7, с което пробвам крушката. + и - няма значение къде ще сложиш понеже това си е обикновена крушка, а не диод.
Сигнала който се подава в таблото от релето за халогените е на пин номер 8 на синята букса, а масата е пин номер 3 пак на синята букса.
От сега да ти кажа не си прави експерименти да пускаш ток на таблото на индикацията на халогените, освен ако нямаш срязана букса под рака или дълги клеми като иглички, да не окъсиш нещо.
Та ето снимките да видиш аз как пробвам и съм на 100% сигурен че работи
Кабела по документи е жълт с кагява лента
И колега това за 5-ти пин на черната букса е за задните светлини за мъгла, объркал сам се, то е за другата крушка което е в дясно от тази за халогените като гледаш таблото отпред, или в ляво като го гледаш отзад (на снимката отдоло).
Най-накрая в дясно е крушката за халогените която съм извадил за проба.
Това табло всъчщност не го ползвам, освен че го използвах за мостра за да ти направя снимките.

Значи ползвам едно старо компютърно захранване понеже там напрежението си е 12в, по точно 11,4~11,7, с което пробвам крушката. + и - няма значение къде ще сложиш понеже това си е обикновена крушка, а не диод.
Сигнала който се подава в таблото от релето за халогените е на пин номер 8 на синята букса, а масата е пин номер 3 пак на синята букса.
От сега да ти кажа не си прави експерименти да пускаш ток на таблото на индикацията на халогените, освен ако нямаш срязана букса под рака или дълги клеми като иглички, да не окъсиш нещо.
Та ето снимките да видиш аз как пробвам и съм на 100% сигурен че работи

Кабела по документи е жълт с кагява лента
И колега това за 5-ти пин на черната букса е за задните светлини за мъгла, объркал сам се, то е за другата крушка което е в дясно от тази за халогените като гледаш таблото отпред, или в ляво като го гледаш отзад (на снимката отдоло).
Най-накрая в дясно е крушката за халогените която съм извадил за проба.
Това табло всъчщност не го ползвам, освен че го използвах за мостра за да ти направя снимките.

- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
А не е ли по-лесно с един мултицет? Слага го на верига, "+" на едното пинче на крушката, "-" на другото и ако изписка мултицета значи крушката работи.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
joreto_88 написа:А не е ли по-лесно с един мултицет? Слага го на верига, "+" на едното пинче на крушката, "-" на другото и ако изписка мултицета значи крушката работи.
Е по лесно е ..

- nikos_320
-
-
Благодаря колеги и най вече на Giovanni за снимковия материал!Значи затова съм объркал жиците,постоянно пробвах със жълтата жичка с бяла лента както ми каза колегата,няма проблем
,все пак се разминах с изгорял ксенон(които одеве ми го смениха)но забелязах тази сутрин че след паленето на двигателя лампичката за бега закъсня да изгасне(надявам се това не е проблем?
)Искам също да кажа на колегите че лампичката е 'здрава',размених и местата на двете лампички тази за халогените и тази за задните светлини(тези които са в таблото,тази която колегата е дал за пример на снимките)и двете работят но само на мястото за задните светлини,там където е мястото на лампичката за халогените..Не свети
.
Пак ще се правя на маистор,но ще е чак в неделя когато почивам,тогава ще пиша отново какво е станало.
Благодаря ви колеги още веднъж
!!!!!

Пак ще се правя на маистор,но ще е чак в неделя когато почивам,тогава ще пиша отново какво е станало.
Благодаря ви колеги още веднъж

- Giovanni
- младши ентусиаст
-
грешка в airbeg-а, чисти се на диагностика
- nikos_320
-
-
Ок колега,благодаря за инфото и ще отида на диагностика за бег-а,но ще стане чак за коледа когато си доида в България!
Имам и други въпроси колега,защото станах голям фен на марката BMW,а и това ми е втората кола от тази марка!Имал съм и други които няма да споменавам...)))за сега ще разглеждам и чета във форума защото съм нов тук и неискам да задавам въпроси които сигурно са задавани безброи пъти!!!!
Имам и други въпроси колега,защото станах голям фен на марката BMW,а и това ми е втората кола от тази марка!Имал съм и други които няма да споменавам...)))за сега ще разглеждам и чета във форума защото съм нов тук и неискам да задавам въпроси които сигурно са задавани безброи пъти!!!!
10 мнения
• Страница 1 от 1