запушен катализатор ?! + ВИДЕО !!! (авариен режим?)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
62 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
запушен катализатор ?! + ВИДЕО !!! (авариен режим?)
Колеги , най после снимах видео за да видите моя проблем тъй като немога да го обясня ! Значи тук проблема не е мн явен някой път се задълбочава , но на клипчето ще видите как се държи моя двигател М40 1.6 и . Значи като дам газ и после като я пусна вижте как започва да прекъсва и след това оправя оборотите . някой път това прекъсване продължава 2-3 сек .... днес докато снимах клипчето забелязах , че докато прекъсва и подам газ , двигателя е много муден нали обаче ауспуха изпука и прекъсването спря . дали това не е от запушен катализатор ???? http://vbox7.com/play:0597b598 Това е линка . Вижте на 1:08 мин двигателя как се тормози все 1 сам го хванал за гушата .... на 1:12 мин препуква ауспуха и всичко се оправя . гледайте клипчето внимателно и ще забележите , че в началлото му проблема е по-явен , след малко натоварване поизчезна .....
02.06.2012г.
Колеги, оказа се, че колата удра ограничител, а не е запушен катализатора. Не знам на какво се дължи това...
Стигам си до 6400 об/м, но двигателя се тресе и хърка.
Одеве говорих с колега от форума, който е с М43 и ГИ, и от газта нещо му се бъгвало и колата минавала в авариен режим. И ми описа абсолютно същия проблем![/quote]
При мен има 2 варианта:
1ви- давам газ докрай и вдигам 6400 об/мин., удрям прекъсвач, а двигателя започва да подкскача и да прави познатото " тъ тъ тъ тъ"
2ри вариант е натискам газта, вдигам 5500 об/мин. леко отпускам газта и изведнъж двигателя започва да се тресе, да хърка, става муден и пак си вдига 6400 об/мин. но не прави " тъ тъ тъ тъ" Просто спира до 6400.
През това време започва да мирише на бензин.
На диагностика, излиза проблем в спийд сензора, а той си бачка!
02.06.2012г.
Колеги, оказа се, че колата удра ограничител, а не е запушен катализатора. Не знам на какво се дължи това...
Стигам си до 6400 об/м, но двигателя се тресе и хърка.
Одеве говорих с колега от форума, който е с М43 и ГИ, и от газта нещо му се бъгвало и колата минавала в авариен режим. И ми описа абсолютно същия проблем![/quote]
При мен има 2 варианта:
1ви- давам газ докрай и вдигам 6400 об/мин., удрям прекъсвач, а двигателя започва да подкскача и да прави познатото " тъ тъ тъ тъ"
2ри вариант е натискам газта, вдигам 5500 об/мин. леко отпускам газта и изведнъж двигателя започва да се тресе, да хърка, става муден и пак си вдига 6400 об/мин. но не прави " тъ тъ тъ тъ" Просто спира до 6400.
През това време започва да мирише на бензин.
На диагностика, излиза проблем в спийд сензора, а той си бачка!
Последна промяна jakson на 02 Юни 2012, 21:26, променена общо 1 път
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Re: запушен катализатор ?! + ВИДЕО !!!
Моето лично мнение е че не става въпрос за запушен катализатор,ако ти е запушен повярваи ми щеше да има и други индикации и щеше да си го разбрал досега!
П.С:Аве аз ли не съм за тази марка или
,обаче за вече 3 години откакто съм с ис-а не съм го тормозил и форсирал така както ти на филмчето, не ти ли е мъчно за колицата да я мъчиш така?
П.С:Аве аз ли не съм за тази марка или

Последна промяна Nukem на 15 Окт 2009, 20:54, променена общо 1 път
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- jakson
- ентусиаст
-
Колега нали трябваше да снимам клипчето . + това като вземе да прекъсва в движение знаеш ли колко опасно може да е ? 1 път изпреварвах и тъй като идиота който реши , че се състезавам с него даде газ не се усетих кога съм минал 5500 оборота и взе да прекъсва и да се тормози включих следващата предавка и пак не се оправи , чак след 3-4 сек се оправиха нещата и колата се изстреля напред и успях да изпреваря . само се молих да се разминем с колата която беше в насрещното движение , а зад този имаше кола и неможех да се върна , а когато реших да го изпреваря той се влачеше с 20 км/ч . и т.н та наитина ми е проблем това . в движение вдигна ли 5000-5500 оборота различно е и колата забива нос както на клипчето когато бучи странно . описъл съм на коя минута .
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Това което каза за над 5500 оборота на М40 ми напомня за ''вал+кобилици'' то май това си е сериино за този двигател като си стигне една критична възраст,sorry ако е това защото няма да минеш евтино!
- jakson
- ентусиаст
-
трябва да направя клип , сутрин рано като запаля да се чуе , че изобщо нетрака + това съм с тънко масло . Пълна синтетика ESSO Ultron мисля , че беше модификацията .
- jakson
- ентусиаст
-
защо след като препука ауспуха на 3500 об/мин се оправи ??? като я загасих катализатора пукаше ....
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Ми виж сега не съм голям спецялист по колите, обяче какво ти пречи отскачаш събота сутрин до Крафт Дружба,махат ти катализатора,слагат ти един резонатор,продаваш катализатора и си на 0лв разходи,става бързо лесно,не знам какво го мислиш!
Правиш това,не се оправя,бягаш на една диагностика при Рашо да я погледнат и после си преценяваш!
Нема нужда да го мислиш толкова!
Правиш това,не се оправя,бягаш на една диагностика при Рашо да я погледнат и после си преценяваш!
Нема нужда да го мислиш толкова!
колега извинявам се се че ти пиша в темата по др въпрос, колега може ли да ми обесниш за махането на катализатора каде в дружба да ида че не сам запознат мн. с раиона
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Писах ти на л.с,иначе на саита го има адреса: www.kraft-bg.com
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Колега карай и не му мисли много, като спре нацяло тогава ще правиш
И как не вие жал за тия коли, че ги пържите така на свободен ход незнам

И как не вие жал за тия коли, че ги пържите така на свободен ход незнам

- metodi80
- старши ентусиаст
-
sobiss написа:Колега карай и не му мисли много, като спре нацяло тогава ще правиш![]()

- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Koлега на мен ми звучи на недостик на гориво или дебитомера ти се ебава вземи го почисти да и точно така звучи като се замисля при недостик на въздох , а за катализатор виж той ако е запушен ще ти загрява колата , ако е натрошен тогава може да задраства по гарнетата ама на мене ми се беше случили изгнило гарне отватре и запушва изхода си обаче ми съскаше като змииче
само където спираше на 3 000 оборота
та провери налягане на бензинова помпа , дебитомер , а за гърнетата сваляш ли пробваш без тях , аз така бих направил.

За милиони-няма закони.
колега и аз мисля че може да е дебитомера, аз имам една маздичка и една връзка на дебиромера се беше разпоила на пално, колата беше мн по мудна и не можеше да вдигне повече от 4500 оборота на място. Но като се замисля от много неща може да прави така свещи, кабели, че и от ламбдата според мен... 

- jakson
- ентусиаст
-
значи пробвах с дебитомер от друга кола , сложих го за проба същатра работа и като започне да бу4и колата така да тресе и клапата на дебитомера вибрира . ламбдасондата я свалях и беше чистичка даже я промивах с коресилин . свещите ги смених , филтри горивен и въздушен смених , а ауспуховата система е цяла от двигателя до задното гърне , само то е сменяно на него пише 2003та год . всичко друго си е оригинално бмв си пише . бензиновата помпа я свалях като нова е . цедката е като нова . питах майстори те ми казаха че за тях горивото недостига .... 1 друг ми каза че му приличало на палец , смених палец с капачка . 1 кабел смених на 1ви цилиндър .... от известно време маслото ми силно мирише на бензин нз дали има общо с това и около всмукателните колектори е като омаслено . иначе двигателя си е чистичак. работи на място добре , даржи обороти , нетрака , нечука ... Това на клипчето което се вижда е направо рядкост , някой път ми се е случвало вдигна 5600 об/мин моментно на 1ва напр при тръгване в крастовище , 1 път превъртях гуми в кръгово в което които влезне е с предимство и колата като взе да прекъсва немога да се изнеса от вътре . беше страшно .... опасно си е ! та остана ми само да измеря налягане на помпата , почистване на дюзите и премахване на катализатора ..... и ако пак не се оправи вече.... трябва да ида на врачка
П.С . Забравих да спомена , че мерих компресията и беше много висока нз дали е нормално 13-14 атмосфери и най-чудното е , че за 2000 км като извадя щеката почти не е мръднало нивото на маслото значи колкото лист хартия дебелината му толкова е мраднало от макса (незабележимо докато не се вгледаш) .

П.С . Забравих да спомена , че мерих компресията и беше много висока нз дали е нормално 13-14 атмосфери и най-чудното е , че за 2000 км като извадя щеката почти не е мръднало нивото на маслото значи колкото лист хартия дебелината му толкова е мраднало от макса (незабележимо докато не се вгледаш) .
провери си и маркучите от въздушния филтър към мотора. Провери си и буксата на датчика на коляновия вал дали е добре наместена, извадия, почисти я и пак я вкарай. Този проблем е или лош контакт или спукан маркуч... щом го прави така хаотично...
62 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5