за гумената гарнитурка на дръжката на вратата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW_kiler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бавно и спокойно
за гумената гарнитурка на дръжката на вратата
Здрасти на всички
Реших да напиша тази тема за да помогна и на други колеги ако поискат да си сменят оплътнението на външните дръжки на вратите това което на 99% от всички Е36-ци е напукана а именно на неподвижната част от дръжката.Това опътнени се купува заедно с самия неподвижен детаил на дръжката и цената му е 15лв като часта е оригинална и чисто нова.След като ги закупих реших да си ги подменя кадето дойде и проблема след дълго мислене и търсене намерих точния жокер http://www.youtube.com/watch?v=gGE7ncBE_vQ естествено се получи малко по-трудно защото тази дръжка е нова а на колата е 13 годишна но с малко повечко сила се получава перфектно

Реших да напиша тази тема за да помогна и на други колеги ако поискат да си сменят оплътнението на външните дръжки на вратите това което на 99% от всички Е36-ци е напукана а именно на неподвижната част от дръжката.Това опътнени се купува заедно с самия неподвижен детаил на дръжката и цената му е 15лв като часта е оригинална и чисто нова.След като ги закупих реших да си ги подменя кадето дойде и проблема след дълго мислене и търсене намерих точния жокер http://www.youtube.com/watch?v=gGE7ncBE_vQ естествено се получи малко по-трудно защото тази дръжка е нова а на колата е 13 годишна но с малко повечко сила се получава перфектно

http://imageshack.com/a/img922/9764/uFw3yK.jpg
"Стана един гаф .... купувам си по каталог тампони за стабилизиращата щанга дето се захваща за носачите (с един болт и две гумички по една отгоре и отдолу от всяка страна). Лягам отдолу и .... чудо нямам такива, ти мани тампоните ами и щанга стабилизираща нямам 'бат ти сеира!" "HONDA forum"
"Стана един гаф .... купувам си по каталог тампони за стабилизиращата щанга дето се захваща за носачите (с един болт и две гумички по една отгоре и отдолу от всяка страна). Лягам отдолу и .... чудо нямам такива, ти мани тампоните ами и щанга стабилизираща нямам 'бат ти сеира!" "HONDA forum"
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Re: за гумената гарнитурка на дръжката на вратата
Браво, и аз мисля да я правя тази операция,само се чудя дали няма да стане само с махане кората на вратата. 

Става само с махането на кората,малко трудно и все пак по-лесно отколкото цялата брава 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Става и после дърпаш пластината
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- BMW_kiler
- кандидат ентусиаст
-
Мойта е двувратка и ако искам да сваля дръжката трябва да махна прозореца затова и аз не я свалях само си пигответе една по дълга отверка за да върнете пластината обратно защото при мен след големи мъки да го натисна (тъй като е завряно в гъза ) просто с рака няма начин да се върнат на ръка и с една отверка директно на релсата става един път.BG пинизи на немска простотия 

- Изрода
- младши ентусиаст
-
- Кара: На криво
- Мечтае да кара: Още по-на криво
Аз също съм си я сменил и става и без да се маха стъклото.Само трябва да се завре нещо което да натисне палчето на бравата на колонката за да се вдигне докаи стъклото-за купе говоря.Аз от дару мисля 17 кинта го взех.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
поздравявам колегата за темата, но дайте малко повече инфо, че и аз се зарибих да го направя това. Коя част точно се закупува ?
номер 1 ли ?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=41&fg=40
Номенклатурен номер : 51218122441
Описание : БЛЕНДА
Ед.цена (с ДДС) : 17.59 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
това уплътнение към тази бленда ли си върви ?
номер 1 ли ?
Има наличност
- Изрода
- младши ентусиаст
-
BiTurbo написа:поздравявам колегата за темата, но дайте малко повече инфо, че и аз се зарибих да го направя това. Коя част точно се закупува ?
номер 1 ли ?
Има наличност
Да колега,точно това се купува,но е много кофти за смяна.
Като свалиш кората и с дълга отверка трябва да избуташ една законтряща пластина в предната част на дръжката(от към предницата на колата) на пред.
Тогава от вънка заставаш и дърпаш цялата пласмаса в горния краи,а в долния е на едни зъбчета като пантички.Като я издърпаш от горе ,тя от долу сама си излиза.Само да кажа че пластината от вътре се дърпа около 1 сантиметър и спира(това е достатъчно),да не се опитваш да я извадиш цялата.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Изрода написа:BiTurbo написа:поздравявам колегата за темата, но дайте малко повече инфо, че и аз се зарибих да го направя това. Коя част точно се закупува ?
номер 1 ли ?
Има наличност
Да колега,точно това се купува,но е много кофти за смяна.
Като свалиш кората и с дълга отверка трябва да избуташ една законтряща пластина в предната част на дръжката(от към предницата на колата) на пред.
Тогава от вънка заставаш и дърпаш цялата пласмаса в горния краи,а в долния е на едни зъбчета като пантички.Като я издърпаш от горе ,тя от долу сама си излиза.Само да кажа че пластината от вътре се дърпа около 1 сантиметър и спира(това е достатъчно),да не се опитваш да я извадиш цялата.
мерси колега

е сега вече ми стана ясно, ще видя сега някак си да се снабдя с тези бленди, че не съм в бг в момента...... До колкото разбирам те се продават само оригинал от представители на БМВ
И да попитам още нещо това уплатнение си върви в комплект с тази бленда при покупката нали така ?
- BMW_kiler
- кандидат ентусиаст
-
Точно така и блендата и гумата си вървят заедно може да се поръча от всеки магазин който предлага оригинални части аз лично си ги закупих от Тъндер магазин в Бургас
- ppp58
- Потребител
-
- Кара: Е36 328I coupe,Octavia 1.9 TDI
Dpy написа:Става само с махането на кората,малко трудно и все пак по-лесно отколкото цялата брава
Колеги,цялята операция става без да се махат кори и стъкла и брави !
Говоря за купе.На кола с четири врати не знам как е ,но предполагам,
че е подобно.
Отстрани на вратата където е бравата има гумен защитен маншон.
Той се откопчава и през отвора с помоща на отвертка се избутва/
натиска/ пластината напред след което блендата е откачена.
Поставя се новата и с една "Г" образна кука /примерно огънат електрод/
се закача пластината и се издърпва ,което фиксира блендата!
Успех ! Ако трябва ползвайте фенерче за да видите края на пластината.
- Изрода
- младши ентусиаст
-
ppp58 написа:Dpy написа:Става само с махането на кората,малко трудно и все пак по-лесно отколкото цялата брава
Колеги,цялята операция става без да се махат кори и стъкла и брави !
Говоря за купе.На кола с четири врати не знам как е ,но предполагам,
че е подобно.
Отстрани на вратата където е бравата има гумен защитен маншон.
Той се откопчава и през отвора с помоща на отвертка се избутва/
натиска/ пластината напред след което блендата е откачена.
Поставя се новата и с една "Г" образна кука /примерно огънат електрод/
се закача пластината и се издърпва ,което фиксира блендата!
Успех ! Ако трябва ползвайте фенерче за да видите края на пластината.
Евала бате,така е.
Аз моита бях разхвърлял цялата врата по друг повод(слагах си ръкохватка Motorsport

но не съм се сетил за тоя вариант

12 мнения
• Страница 1 от 1