Проблем с централно заключванв
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- dioniji
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мел
Проблем с централно заключванв
Колеги,имам проблем с централното заключване,от алармата не ми се заключва шофьорската врата и резервоара,а другата и багажника се заключват,когато заключа с ключъ всичко се заключва-----къде е проблема,че ми писна да го пъхам тоя ключ? Колата е 96 г. и е кабриолет,казвам го това защото може модула да е различен,ако проблема е там де????
- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
Re: Проблем с централно заключванв
колега и при мен е съшия случай
,със интерес ще следя коментарите на колегите

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
да бе верно я кажете някои читав жичкажия за софия,че и моита аларма нещо се бъгна нито се включва нито заключва централното,смених батериите на дистанционното,прегледах модула които е под жабката за студени споики нещо ама не!не бачка а ми писна да си откючвам,заключвам с ключа всеки път 

- dioniji
- кандидат ентусиаст
-
четох из форума стари теми ,разбрах че има двойно заключване при което този проблем отпада,но незнам как да го активирам,ако някой знае 

- avox76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '95, 320i, Touring
И аз го имам този проблем, обаче при мен е само на вратичката на резервоара. Може би си видял темата ми...
Проблемът е, че когато заключваш с дистанционното не се подава, или поне не достига сигнал (ток) към съответната врата. От ключа (ръчно) всичко си бачка. Това което аз мисля е да взема сигнала (ток) от най-близката врата, към която идва сигнал, примерно от багажника, т.е. като се подава сигнал към багажника да се подава и към резервоара. Мисля, че това за мен а ще е добро решение с минимум усилия и разглобяване.
При теб обаче ще е малко по-сложно, тъй като става въпрос и за шофьорската врата.
Това което трябва да се направи е да се проследи до къде стига сигнала. Кофтито, е че кабелите са вкарани под кори, лайсни и т.н. което доста затруднява проследяването. Иначе е лесно - взимаш обикновен мултицет слагаш единия кабел на маса, а другия на клемата и натискаш копчето заключване/отключване. При мен при това положение пуска ток 9-10 V за около половин секунда. По единия кабел е за отключване по другия е за заключване. Щом ръчно с ключа всичко се заключва значи машинките работят. Трябва да се намери къде се губи сигнала и дали изобщо да се подава сигнал от централното... Това е ако искаш да се бориш сам.
Другия вариант е да отидеш на жичкаджия или алармаджия, който да реши проблема.
Проблемът е, че когато заключваш с дистанционното не се подава, или поне не достига сигнал (ток) към съответната врата. От ключа (ръчно) всичко си бачка. Това което аз мисля е да взема сигнала (ток) от най-близката врата, към която идва сигнал, примерно от багажника, т.е. като се подава сигнал към багажника да се подава и към резервоара. Мисля, че това за мен а ще е добро решение с минимум усилия и разглобяване.
При теб обаче ще е малко по-сложно, тъй като става въпрос и за шофьорската врата.
Това което трябва да се направи е да се проследи до къде стига сигнала. Кофтито, е че кабелите са вкарани под кори, лайсни и т.н. което доста затруднява проследяването. Иначе е лесно - взимаш обикновен мултицет слагаш единия кабел на маса, а другия на клемата и натискаш копчето заключване/отключване. При мен при това положение пуска ток 9-10 V за около половин секунда. По единия кабел е за отключване по другия е за заключване. Щом ръчно с ключа всичко се заключва значи машинките работят. Трябва да се намери къде се губи сигнала и дали изобщо да се подава сигнал от централното... Това е ако искаш да се бориш сам.
Другия вариант е да отидеш на жичкаджия или алармаджия, който да реши проблема.
Тази тема се върти постоянно в последния месец.
Проблемът е, че ВИ РЕЖАТ КАБЕЛА за шофьорската врата тъпаците, които са слагали алармите.
Сигнала се пуска директно на комфорт модула, или се връзва през диоди към кабела на вратата (но аз не бих го направил така).
Вържете си правилно алармите към комфорт модулите и ще се решат всички проблеми.
Проблемът е, че ВИ РЕЖАТ КАБЕЛА за шофьорската врата тъпаците, които са слагали алармите.
Сигнала се пуска директно на комфорт модула, или се връзва през диоди към кабела на вратата (но аз не бих го направил така).
Вържете си правилно алармите към комфорт модулите и ще се решат всички проблеми.
- dioniji
- кандидат ентусиаст
-
мойто е с монтирана в Италия аларма,кой знае какво са правили,но е факт че 6 месеца си бачкашеliloff написа:Тази тема се върти постоянно в последния месец.

- dioniji
- кандидат ентусиаст
-
Май на жичкаджия ще се ходи,ама хич не ми се иска,после мазало,а всичко си ми е стоково .........яд ме е 

- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
звънкайте колеги пък може да се измисли нещо 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
PNR написа:звънкайте колеги пък може да се измисли нещо
С ръка на сърцето мога да кажа, че Павката ги чува Алармите особенно щом става дума за БМВ.
Нямате си на идея каква плетеница беше при мен.
Оправи всичко за което съм му много благодарен.
И не е скъпчия

10 мнения
• Страница 1 от 1