Масло за двигателят ми...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- mitaka8028
-
-
Масло за двигателят ми...
Здравеите колеги имам е36 320и с ванос досега все я карах с мобил 10 на 40 , един приятел ми препоръча ку8 формула екцел 5 на 40 и ми каза че е много добро маслото обаче се чудя дали да пробвам или да карам по старо му благодаря предварително
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Масло за двигателят ми...
Ако Мобила не е менте, то е поне 10 пъти по-марка от Ку8. Ако си доволен от него каква е причината да пробваш с друго?
- mitaka8028
-
-
доволен съм от него просто питах щото много ми го прехвалиха това ку8 и ми стана интересно двигателя работил по тихо разхода падал и такива глупости аз до сега несъм чул някой да смъкне разхода на такъв двигател като моя
- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
mitaka8028 написа:доволен съм от него просто питах щото много ми го прехвалиха това ку8 и ми стана интересно двигателя работил по тихо разхода падал и такива глупости аз до сега несъм чул някой да смъкне разхода на такъв двигател като моя

То зави си и в какво състояние е двугателя

После да не ти се разцъкат клапаните

- metodi80
- старши ентусиаст
-
santo_bansko написа:mitaka8028 написа:доволен съм от него просто питах щото много ми го прехвалиха това ку8 и ми стана интересно двигателя работил по тихо разхода падал и такива глупости аз до сега несъм чул някой да смъкне разхода на такъв двигател като моя
![]()
То зави си и в какво състояние е двугателя![]()
После да не ти се разцъкат клапаните
Eee то разтропат ли се клапани .... работата сериозна , можеби имаш предвид повдигачи да не се разтракат ....
Колега , това масло , за което питаш не е лошо , но Мобилчето е по -добро , а най -добро е Мотулчето ....

- mitaka8028
-
-
двигателя си е доста добре за годинките а и повдигачите не съм ги чул още да тракат но се опасявам че е 5 на 40 и може да почне да пропушва когато е студена или греша 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
mitaka8028 написа:двигателя си е доста добре за годинките а и повдигачите не съм ги чул още да тракат но се опасявам че е 5 на 40 и може да почне да пропушва когато е студена или греша
Еми и аз се опасявах , ама го сложих и двигателя ми се "роди" ! А сега идва и зимата ... Студениния старт , градското каране , ниските температури са най-лошото за едно масло ... На всички тези "вредни" въздействия е най -устойчиво масло - пълна синтетика ! Но както казах , всичко зависи от състоянието на двигателя- състояние на сегменити и гумички на клапани ....
- trelos1
- Потребител
-
- Кара: БМВ 316 компакт
- Мечтае да кара: М3 Е-46
абе какви са тия мотул-и,мобил-и и ку8-ци.аз лично съм имал проблеми с повдигачи и кобилички и разпределителен вал от тия ментета.и трите съм ги слагал и нито едно не е стока.понеже съм в Гърция и тук рядко се намират тия масла и ми препоръчаха да сложа CASTROLL10/40.Това масло ми направи двигателя много тих.В България какви ли не глупости сам слушал за това масло и все го отбягвах,но явно в БГ продават много ментак от тази марка,защото бях се наслущал наистина на много критики и то от хора с дълъг стаж зад волана на BMW.А за това масло което питаш дори не съм го и чувал.Един съвет-ВНИМАВАЙ какво масло слагаш.Ремонта на по-горе описаните работи ми седна 700евро.
БМВ Е ИСТОРИЯ БЕЗ КРАЙ
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Проблем ще имаш с всяко ментеливо масло, какво значение има марката. То вътре няма нищо общо с това, което пише на опаковката.
- mitaka8028
-
-
май сте прави колеги маслото е едно и също само етикета на тубичките е различен
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Аз вече два пъти сипвам Q8 10/40,доволен съм от маслото,двигателя си работи тихо,не тракат повдигачи,и не го пипа изобщо.
Скоро ми предстои смяна и смятам да пробвам с Мотул 5/40 като колегата Методи80,да видя ще има ли някакъв ефект.
Скоро ми предстои смяна и смятам да пробвам с Мотул 5/40 като колегата Методи80,да видя ще има ли някакъв ефект.

- borislav
- младши ентусиаст
-
Двете митсубишита си ги карам с Q8 и няма проблем много съм доволен,но на БМВ-то си слагам винаги кастрол щото си го глезя повече 
ПС Q8 е добро масло само да не го вземеш наливно,че аз така си изпатих веднъж само бог знае какво ми наляха от варела..........

ПС Q8 е добро масло само да не го вземеш наливно,че аз така си изпатих веднъж само бог знае какво ми наляха от варела..........

- metodi80
- старши ентусиаст
-
trelos1 написа:абе какви са тия мотул-и,мобил-и и ку8-ци.аз лично съм имал проблеми с повдигачи и кобилички и разпределителен вал от тия ментета.и трите съм ги слагал и нито едно не е стока..
Е говориш пълни глупости

Ае те повдигачите не са критерии, да ви снимам едно М52, милото колкото черно отвън, толкова и в мотора, а клааните са на пастет, ма нали е важно да не се чуват повдигачите и в един момент от гадни масла, става така, че не може човек да си чуе мислите от повдигачи. ку8 става но за посредствени мотори, мотори с хидравлични клапани искат повечко грижа и по-добромасълце.
14 мнения
• Страница 1 от 1