Масло за двигателят ми...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар

Масло за двигателят ми...

Мнение от mitaka8028 » 09 Окт 2009, 12:24

Здравеите колеги имам е36 320и с ванос досега все я карах с мобил 10 на 40 , един приятел ми препоръча ку8 формула екцел 5 на 40 и ми каза че е много добро маслото обаче се чудя дали да пробвам или да карам по старо му благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Масло за двигателят ми...

Мнение от bum_bum » 09 Окт 2009, 12:27

Ако Мобила не е менте, то е поне 10 пъти по-марка от Ку8. Ако си доволен от него каква е причината да пробваш с друго?
Изображение

Аватар

Мнение от mitaka8028 » 09 Окт 2009, 12:36

доволен съм от него просто питах щото много ми го прехвалиха това ку8 и ми стана интересно двигателя работил по тихо разхода падал и такива глупости аз до сега несъм чул някой да смъкне разхода на такъв двигател като моя

ентусиаст
Аватар
Кара: Само компоти:)

Мнение от santo_bansko » 09 Окт 2009, 13:00

mitaka8028 написа:доволен съм от него просто питах щото много ми го прехвалиха това ку8 и ми стана интересно двигателя работил по тихо разхода падал и такива глупости аз до сега несъм чул някой да смъкне разхода на такъв двигател като моя

:mhihi:
То зави си и в какво състояние е двугателя :D
После да не ти се разцъкат клапаните :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 09 Окт 2009, 13:51

santo_bansko написа:
mitaka8028 написа:доволен съм от него просто питах щото много ми го прехвалиха това ку8 и ми стана интересно двигателя работил по тихо разхода падал и такива глупости аз до сега несъм чул някой да смъкне разхода на такъв двигател като моя

:mhihi:
То зави си и в какво състояние е двугателя :D
После да не ти се разцъкат клапаните :mhihi:

Eee то разтропат ли се клапани .... работата сериозна , можеби имаш предвид повдигачи да не се разтракат ....

Колега , това масло , за което питаш не е лошо , но Мобилчето е по -добро , а най -добро е Мотулчето .... :mhihi: Как го сложих това масълце направо се родих (Мотул 5в40) :wave:

Аватар

Мнение от mitaka8028 » 09 Окт 2009, 14:03

двигателя си е доста добре за годинките а и повдигачите не съм ги чул още да тракат но се опасявам че е 5 на 40 и може да почне да пропушва когато е студена или греша :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 09 Окт 2009, 14:08

mitaka8028 написа:двигателя си е доста добре за годинките а и повдигачите не съм ги чул още да тракат но се опасявам че е 5 на 40 и може да почне да пропушва когато е студена или греша :roll:

Еми и аз се опасявах , ама го сложих и двигателя ми се "роди" ! А сега идва и зимата ... Студениния старт , градското каране , ниските температури са най-лошото за едно масло ... На всички тези "вредни" въздействия е най -устойчиво масло - пълна синтетика ! Но както казах , всичко зависи от състоянието на двигателя- състояние на сегменити и гумички на клапани ....

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 316 компакт
Мечтае да кара: М3 Е-46

Мнение от trelos1 » 09 Окт 2009, 15:30

абе какви са тия мотул-и,мобил-и и ку8-ци.аз лично съм имал проблеми с повдигачи и кобилички и разпределителен вал от тия ментета.и трите съм ги слагал и нито едно не е стока.понеже съм в Гърция и тук рядко се намират тия масла и ми препоръчаха да сложа CASTROLL10/40.Това масло ми направи двигателя много тих.В България какви ли не глупости сам слушал за това масло и все го отбягвах,но явно в БГ продават много ментак от тази марка,защото бях се наслущал наистина на много критики и то от хора с дълъг стаж зад волана на BMW.А за това масло което питаш дори не съм го и чувал.Един съвет-ВНИМАВАЙ какво масло слагаш.Ремонта на по-горе описаните работи ми седна 700евро.
БМВ Е ИСТОРИЯ БЕЗ КРАЙ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Окт 2009, 15:50

Проблем ще имаш с всяко ментеливо масло, какво значение има марката. То вътре няма нищо общо с това, което пише на опаковката.
Изображение

Аватар

Мнение от mitaka8028 » 09 Окт 2009, 17:25

май сте прави колеги маслото е едно и също само етикета на тубичките е различен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 09 Окт 2009, 18:27

Аз вече два пъти сипвам Q8 10/40,доволен съм от маслото,двигателя си работи тихо,не тракат повдигачи,и не го пипа изобщо.
Скоро ми предстои смяна и смятам да пробвам с Мотул 5/40 като колегата Методи80,да видя ще има ли някакъв ефект.
:driving: :dunno: :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от borislav » 09 Окт 2009, 19:20

Двете митсубишита си ги карам с Q8 и няма проблем много съм доволен,но на БМВ-то си слагам винаги кастрол щото си го глезя повече :mhihi:
ПС Q8 е добро масло само да не го вземеш наливно,че аз така си изпатих веднъж само бог знае какво ми наляха от варела.......... :evil:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 09 Окт 2009, 20:27

trelos1 написа:абе какви са тия мотул-и,мобил-и и ку8-ци.аз лично съм имал проблеми с повдигачи и кобилички и разпределителен вал от тия ментета.и трите съм ги слагал и нито едно не е стока..

Е говориш пълни глупости :kuku: ! За "Q8" не знам , но съм ползвал и Мобил , сега съм с Мотул и съм готов да споря с теб за качествата специално на Мотул-а.... ! Но айде да не оспамвам темата , че и без това има доста от него в темата .... Стана ясно , че зависи просто от къде ще вземеш маслото и дали ще попаднеш на менте или на хубаво масло ... това е ....

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 09 Окт 2009, 20:32

Ае те повдигачите не са критерии, да ви снимам едно М52, милото колкото черно отвън, толкова и в мотора, а клааните са на пастет, ма нали е важно да не се чуват повдигачите и в един момент от гадни масла, става така, че не може човек да си чуе мислите от повдигачи. ку8 става но за посредствени мотори, мотори с хидравлични клапани искат повечко грижа и по-добромасълце.

Назад към E36