Ксенон на халогените?????

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Е46 330xi

Ксенон на халогените?????

Мнение от DoBeRMaNa » 26 Сеп 2009, 23:31

Реших да си сложа ксенон на халогените и на дългите обаче там идва проблема незнам как да го монтирам на халогените някой ако има опит да сподели ще съм му благодарен. И още едно въпросче малко оффф ама да не пускам друга тема: Има ли значение като си купувам бордкомпютър от какъв двигател е аз съм с 1.8ис М42.
Изображение
Един е шестака и Крис Бенгъл е неговия пророк, да бъде благословен от Никасила, Ваноса и Голямото прасе , Амин.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Ксенон на халогените?????

Мнение от tisho_ » 26 Сеп 2009, 23:35

незнаеш къде да захванеш баласта по бронята или не знаеш как се слага ксенона?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DoBeRMaNa » 26 Сеп 2009, 23:38

баласта е лесна работа как, къде да пробия капачката за да минават кабелите говоря за халогените на фаровете е елементарно и съм го правил много пъти
Изображение
Един е шестака и Крис Бенгъл е неговия пророк, да бъде благословен от Никасила, Ваноса и Голямото прасе , Амин.

ентусиаст
Аватар
Кара: Само компоти:)

Мнение от santo_bansko » 27 Сеп 2009, 0:34

doberman66 написа:баласта е лесна работа как, къде да пробия капачката за да минават кабелите говоря за халогените на фаровете е елементарно и съм го правил много пъти

Аз преди така направих с стария компакт пробих капачката и минах жиците,доста мъка ама стана:)
Незнам как да ти кажа каде да я птобиеш пак и нямам снимков материял.
Помисли огледаи и деистваи,и внимателно че аз расипах едни капачки така ;)
Дето се казва 3 пъти мери веднъж режи:)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DoBeRMaNa » 27 Сеп 2009, 0:56

Mа то е много малко местото вътре и самата капачка е малка незнам ще го мисла а ако някой направи една снимка как го е направил ще съм много благодарен :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Само компоти:)

Мнение от santo_bansko » 27 Сеп 2009, 1:32

doberman66 написа:Mа то е много малко местото вътре и самата капачка е малка незнам ще го мисла а ако някой направи една снимка как го е направил ще съм много благодарен :roll:

С удоволствие,ама го продадах ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 27 Сеп 2009, 10:11

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 Yes-ka 97''

Мнение от DarkPsy » 27 Сеп 2009, 10:29

Бордовия компютър става от всяко Е36 (за дизелите не съм сигурен), а за дългите няма смисъл от Xenon така си губиш светкавицата ако искаш да пресветнеш на някой колега че има Куки :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 27 Сеп 2009, 10:55

стан написа:http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=716091

В линкчето са показали хубаво, изчерпателно как се връзва ксенон на халогени . Не ми хареса само , че са оголили кабелите на капакчката на халогена и на крушката и са ги вързали директно , вместо примерно да сложат кабелни обувчици на крушката (а капачката си има ) и да да ги свържат "интелигентно" , за да може ако се наложи крушката да бъде свалена лесно. Кабелите на баласта са ги запоили за захранващите кабели ...., има по-добър вариянт - кабелчетата да се пресоват с телурити (има неписано правило , че по автомобилната инсталация нищо не се запоява , всичко се притяга или пресова ).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 27 Сеп 2009, 11:20

metodi80 написа:...(има неписано правило , че по автомобилната инсталация нищо не се запоява , всичко се притяга или пресова ).
Мето, недей така бре :) Тъкмо се виждаха наченки на културни побългарявания, и сега всичко пак ще хване изолирбанда... иначе отлично разбирам какво имаш предвид, но особено по електрониките, всичко се запоява.
Абсолютно валиден коментар иначе... можел е да направи да се сменя крушката, но тя ако тръгне да изгаря, пак ще се налага да хване поялника и затова не му се е занимавало да го прави по друг начин под капачката.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 27 Сеп 2009, 15:21

Аз въпреки това не бих се занимавал, първото пускане на халогени с ксенон в квартала и още на другата сутрин няма да ги има заедно с баластите сигурно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Savy » 27 Сеп 2009, 21:23

хахах :) Стан, е прав. :lol: :bang:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 27 Сеп 2009, 23:19

liloff написа:
metodi80 написа:...(има неписано правило , че по автомобилната инсталация нищо не се запоява , всичко се притяга или пресова ).
Мето, недей така бре :) Тъкмо се виждаха наченки на културни побългарявания, и сега всичко пак ще хване изолирбанда... иначе отлично разбирам какво имаш предвид, но особено по електрониките, всичко се запоява.
Абсолютно валиден коментар иначе... можел е да направи да се сменя крушката, но тя ако тръгне да изгаря, пак ще се налага да хване поялника и затова не му се е занимавало да го прави по друг начин под капачката.

Не ме карай да си купувам ксенон и да пускам тема , да видиш как ще го направя ... болно-педантичен съм .... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DoBeRMaNa » 28 Сеп 2009, 12:32

Мерси много на колегата точно такаво описание на монтаж търсех. А във връзка със кражбата им ще ги залепя хубаво за бронята па да ги крадат най-много да ги счупят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Нещо между 320-ка и М3
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от STOPSKI » 28 Сеп 2009, 12:51

Колега аз отчупих капачките на халогените от към ваншната страна и ги разпробих там имаше някви каналчета като одушници разпробих си ги тиа капачета и си ги залепих пак мн прилично стана ако имаш инт ще ги снимам иначе има ефект от ксеном на халогените :mhihi:

Следваща

Назад към E36