Ксенон на халогените?????
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- DoBeRMaNa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Е46 330xi
Ксенон на халогените?????
Реших да си сложа ксенон на халогените и на дългите обаче там идва проблема незнам как да го монтирам на халогените някой ако има опит да сподели ще съм му благодарен. И още едно въпросче малко оффф ама да не пускам друга тема: Има ли значение като си купувам бордкомпютър от какъв двигател е аз съм с 1.8ис М42.
Re: Ксенон на халогените?????
незнаеш къде да захванеш баласта по бронята или не знаеш как се слага ксенона?
- DoBeRMaNa
- кандидат ентусиаст
-
баласта е лесна работа как, къде да пробия капачката за да минават кабелите говоря за халогените на фаровете е елементарно и съм го правил много пъти
- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
doberman66 написа:баласта е лесна работа как, къде да пробия капачката за да минават кабелите говоря за халогените на фаровете е елементарно и съм го правил много пъти
Аз преди така направих с стария компакт пробих капачката и минах жиците,доста мъка ама стана:)
Незнам как да ти кажа каде да я птобиеш пак и нямам снимков материял.
Помисли огледаи и деистваи,и внимателно че аз расипах едни капачки така

Дето се казва 3 пъти мери веднъж режи:)

- DoBeRMaNa
- кандидат ентусиаст
-
Mа то е много малко местото вътре и самата капачка е малка незнам ще го мисла а ако някой направи една снимка как го е направил ще съм много благодарен 

- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
doberman66 написа:Mа то е много малко местото вътре и самата капачка е малка незнам ще го мисла а ако някой направи една снимка как го е направил ще съм много благодарен
С удоволствие,ама го продадах

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- DarkPsy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 Yes-ka 97''
Бордовия компютър става от всяко Е36 (за дизелите не съм сигурен), а за дългите няма смисъл от Xenon така си губиш светкавицата ако искаш да пресветнеш на някой колега че има Куки 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
стан написа:http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=716091
В линкчето са показали хубаво, изчерпателно как се връзва ксенон на халогени . Не ми хареса само , че са оголили кабелите на капакчката на халогена и на крушката и са ги вързали директно , вместо примерно да сложат кабелни обувчици на крушката (а капачката си има ) и да да ги свържат "интелигентно" , за да може ако се наложи крушката да бъде свалена лесно. Кабелите на баласта са ги запоили за захранващите кабели ...., има по-добър вариянт - кабелчетата да се пресоват с телурити (има неписано правило , че по автомобилната инсталация нищо не се запоява , всичко се притяга или пресова ).
Мето, недей така бреmetodi80 написа:...(има неписано правило , че по автомобилната инсталация нищо не се запоява , всичко се притяга или пресова ).

Абсолютно валиден коментар иначе... можел е да направи да се сменя крушката, но тя ако тръгне да изгаря, пак ще се налага да хване поялника и затова не му се е занимавало да го прави по друг начин под капачката.
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Аз въпреки това не бих се занимавал, първото пускане на халогени с ксенон в квартала и още на другата сутрин няма да ги има заедно с баластите сигурно
- metodi80
- старши ентусиаст
-
liloff написа:Мето, недей така бреmetodi80 написа:...(има неписано правило , че по автомобилната инсталация нищо не се запоява , всичко се притяга или пресова ).Тъкмо се виждаха наченки на културни побългарявания, и сега всичко пак ще хване изолирбанда... иначе отлично разбирам какво имаш предвид, но особено по електрониките, всичко се запоява.
Абсолютно валиден коментар иначе... можел е да направи да се сменя крушката, но тя ако тръгне да изгаря, пак ще се налага да хване поялника и затова не му се е занимавало да го прави по друг начин под капачката.
Не ме карай да си купувам ксенон и да пускам тема , да видиш как ще го направя ... болно-педантичен съм ....

- DoBeRMaNa
- кандидат ентусиаст
-
Мерси много на колегата точно такаво описание на монтаж търсех. А във връзка със кражбата им ще ги залепя хубаво за бронята па да ги крадат най-много да ги счупят.
- STOPSKI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Нещо между 320-ка и М3
- Мечтае да кара: S62B50
Колега аз отчупих капачките на халогените от към ваншната страна и ги разпробих там имаше някви каналчета като одушници разпробих си ги тиа капачета и си ги залепих пак мн прилично стана ако имаш инт ще ги снимам иначе има ефект от ксеном на халогените 

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3