питане за 325тд
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520
питане за 325тд
колеги здр. изкам да ви попитам дали някой е срещал този провлем.Значи карам си вчера по магистралата и си викам я да дам малко газ на 180-185км стрелката на температурата почна да се вдига варнах газта и с 140-150 няма проблем,дали е водна помпа,изкам да уточня че като я карам по баир на висока скорост с малко обороти пак вдига температурата,а водната помпа не съм я сменял.споделете мненията си благодаря
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: питане за 325тд
Здрасти колега, дизелите не обичат да са в режим малко обороти на висока предавка, особенно на баир.
Когато е голямо натоварването е добре да се съобразяваш с въртящия момент на мотора.
Този мотор получава максималния си въртящ момент на ~2000об/м. над тези обороти колата не се тормози
А относно проблема ти със загряването, аз смятам, че водния радятор ти е позадръстен и не е лошо да го измиеш от вътре на вън.
Обърни внимание на виското, дали зацепва когато трябва и както трябва.
Водната помпа е силно препоръчително да я смениш, защото не се знае каква е, заводски е с пластмасова перка и с годините се уронва или направо превърта около оста.(тя по принцип е консуматив и се сменява на определен пробег, но тъй като не си първи собственик на колата няма как да си сигурен, че е сменена навреме.)
Има вариант и термостата да не отваря хубаво и от него да се влошава охлаждането.
Това е от мен.
Има много теми за TD/TDS в Е36 и Е34 раделите, прочети ги и доста неща ще ти се изяснят.
Когато е голямо натоварването е добре да се съобразяваш с въртящия момент на мотора.
Този мотор получава максималния си въртящ момент на ~2000об/м. над тези обороти колата не се тормози

А относно проблема ти със загряването, аз смятам, че водния радятор ти е позадръстен и не е лошо да го измиеш от вътре на вън.
Обърни внимание на виското, дали зацепва когато трябва и както трябва.
Водната помпа е силно препоръчително да я смениш, защото не се знае каква е, заводски е с пластмасова перка и с годините се уронва или направо превърта около оста.(тя по принцип е консуматив и се сменява на определен пробег, но тъй като не си първи собственик на колата няма как да си сигурен, че е сменена навреме.)
Има вариант и термостата да не отваря хубаво и от него да се влошава охлаждането.
Това е от мен.
Има много теми за TD/TDS в Е36 и Е34 раделите, прочети ги и доста неща ще ти се изяснят.

- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
колега мерси много за съветите и си абсолютно прав,за термостата и горниа и долния маркуч са еднакво топли мисля да направа това което казваш,ще сваля радиатора да го измия и ще сменя водната помпа
- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: Third E36 :)
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: За тез пари...
Аз имах такива симптоми, когато ми се счупи отново водната помпа (уж нова, на няма 5к км). При висока скорост и съответно обороти - започна леко да мърда стрелката. Отпуснах гаста и се нормализира, но точно като влязох в града и щях да паркирам, тя пак започна да се покачва, но този път с доста сериозна скорост. Оказа се водна помпа, чиято турбинка беше натрошена на доста парчета.
Преди да вдигне температура ми беше изчезнало парното.
Надявам се, да съм бил полезен

- kobrata55
- кандидат ентусиаст
-
меси колега беше ми полезен с твоя съвет,при мен също се ебава парното като си карам няма ядове обаче като я оставя на обороти започва да захладнява,явно водната пома е аут
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
///M3-E36 написа:Аз имах такива симптоми, когато ми се счупи отново водната помпа (уж нова, на няма 5к км). При висока скорост и съответно обороти - започна леко да мърда стрелката. Отпуснах гаста и се нормализира, но точно като влязох в града и щях да паркирам, тя пак започна да се покачва, но този път с доста сериозна скорост. Оказа се водна помпа, чиято турбинка беше натрошена на доста парчета.
Каква ти беше новата помпа

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
6 мнения
• Страница 1 от 1