досаден гонг...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
досаден гонг...
от време на време карам едно е36 320 '96 (
) и ако има нещо, което да ме подлудява в тази кола е трикратния гонгов сигнал от време на време.
Първия път ми се случи, когато колата имаше много малко бензин и помислих, че е допълнение към визуалния сигнал за привършване на гориво. Оказа се, че не е така - продължава да си го прави, независимо колко гориво има в колата и без оглед на външната температура.
Компа е на италиански (не действа описаното тук за смяна на език) и отгоре на всичкото част от пикселите му са умрелии не се чете почти нищо.
Имам някакви съмнения какво може да е, но предпочитам да не ви задавам грешна насока.
Някакви идей?
ПС - защо на чек-контрола не е направено като е30 - като палиш и си натиснал спирачката (аз винаги паля с натисната спирачка по навик) чек-контрола свети "спирачки" - като натиснеш повторно то чеква спирачните светлини и си ок. А при е36-цата остава да свети колкото и да натискаш спирачките и докато не я загасиш и запалиш повторно без натиснат педал на спирачка, не се успокоява - има ли начин да се финтира това, защото аз от този спасителен навик да паля на спирачка няма да се откажа, а иначе ще се избием с тоя чек контрол.
Ати

Първия път ми се случи, когато колата имаше много малко бензин и помислих, че е допълнение към визуалния сигнал за привършване на гориво. Оказа се, че не е така - продължава да си го прави, независимо колко гориво има в колата и без оглед на външната температура.
Компа е на италиански (не действа описаното тук за смяна на език) и отгоре на всичкото част от пикселите му са умрелии не се чете почти нищо.
Имам някакви съмнения какво може да е, но предпочитам да не ви задавам грешна насока.
Някакви идей?
ПС - защо на чек-контрола не е направено като е30 - като палиш и си натиснал спирачката (аз винаги паля с натисната спирачка по навик) чек-контрола свети "спирачки" - като натиснеш повторно то чеква спирачните светлини и си ок. А при е36-цата остава да свети колкото и да натискаш спирачките и докато не я загасиш и запалиш повторно без натиснат педал на спирачка, не се успокоява - има ли начин да се финтира това, защото аз от този спасителен навик да паля на спирачка няма да се откажа, а иначе ще се избием с тоя чек контрол.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Гонга е, че външната температура е под +3 градуса и те предупреждава, че има опастност от заледяване. Сега, ако е големия борд компютър, може и някакви други неща да не му харесват, ама де да знам така. А мъртвите пиксели на дисплея не са мъртви, а е заради това, че със времето платката се е деформирала поради високите температури от парното там и гребена не контактува както трябва. Оправя се за около 20 мин. - сваля се, разглобява се и се наслагва калай с поялника върку контактните площадки на гребена. По-добре е обаче да се запои по едно телче на тези площадки за да ги направи по-високи.
- ati
-
ами не е заради температурата - това го имах на друга е30-ска (семейна) и го знам - тези три поредици от гонгове за последно ги направи при около 12 градуса над нулата (беше слънчев ден и беше напекло яко) - и аз си мислех, че е това с 3-те градуса, но не е.
Въпреки че работи, все искарва съобщение, че стоп не свети и си мисля да не би да е затова тая тирада от звуци?
За платката звучи интересно занимание за през пролетта:)
Благодарско
Ати
Въпреки че работи, все искарва съобщение, че стоп не свети и си мисля да не би да е затова тая тирада от звуци?
За платката звучи интересно занимание за през пролетта:)
Благодарско
Ати
Точен час бе хора има пишка се показва горе в дясно на компа по-точно на часовника тя озвучава 10 секунди преди кръгъл час 

Последна промяна BAYRON на 28 Фев 2005, 2:08, променена общо 1 път

- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Процедура за изключване на гонга в Е36
Необходими инструменти: отверка Филипс
Сваляш панела под волана, който се държи на място с 4 винтчета. От вътрешната страна на този панел е закрепен говорителя, който прави тези сигнали. Изваждаш малкия пластмасов конектор, който го свързва към останалите спагети под волана, и поставяш капака обратно на място. The gong is gone
Необходими инструменти: отверка Филипс
Сваляш панела под волана, който се държи на място с 4 винтчета. От вътрешната страна на този панел е закрепен говорителя, който прави тези сигнали. Изваждаш малкия пластмасов конектор, който го свързва към останалите спагети под волана, и поставяш капака обратно на място. The gong is gone

- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
Мисля, че и по-лесен начин има
Просто натисни копчето от снимката веднъж

http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?
- ati
-
rado_rf написа:BAYRON написа:Точен час бе хора има пишка се показва горе в ляво на компа тя озвучава 10 секунди преди кръгъл час
![]()
![]()
Ако е тва ше умръъъ
![]()
![]()
![]()
Представям си Ати как се пули![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ако знаещ как се пулих, като видях темата и това съобщение

почуствах се като индианец пред пишеща машина

Бейрън - ще има бира, въпросът е кога, но аз помня

Благодаря и за практическите насоки и снимковия материал.
Сега остана при наличието на топло време да оправя платката.
Ати
- ati
-
аз мисля, че той ще се зарадвам да му оправя......платката
Ати

Ати
11 мнения
• Страница 1 от 1